Hit eller katastrofe? Flash 10.1 klar til Android

Nu kan den rigtige kamp begynde, efter måneders rumlen. Adobe har frigivet Flash 10.1 til Android 2.2, og forudsigelser om dårlig batteritid eller ydelse kan blive afprøvet.

Ejerne af en Google Nexus One, der som den eneste telefon lige nu kan køre den nye version 2.2 af Googles Android-platform, kan nu få syn for sagen. Er en fuld udgave af Flash på en smartphone den katastrofe, som Apples Steve Jobs har haft travlt med at fortælle om?

Særligt udvalgte har tidligere fået lov at afprøve Flash på Android, og modtagelsen var generelt god, men nu skal Flash stå den endelige test: Hos alle brugerne. Hvordan det falder ud kan få stor indflydelse på internettets fremtid. Det skriver Infoworld.com.

Apple har altid forsaget Flash på iPhone og holdt fast i beslutningen da iPad skulle sættes sammen, selvom de processorer på én gigahertz, der bliver brugt i smartphones i dag, burde have regnekraft nok.

Det fik Adobe til at kaste kræfterne ind på en vellykket lancering af Flash 10.1 på Android-platformen, mere præcist Android version 2.2 med kodenavnet Froyo. Andre platforme som Symbian og Windows Mobile kom i anden række, men planen er at få Flash 10.1 ud til alle smartphones og tavle-computere - bortset fra Apples.

Andet halvår af 2010 skulle efter planen byde på en række tavle-computere fra alverdens producenter, med præ-installeret Flash, skriver ZDnet. Og så længe mange websider stadig bruger Flash til animation, grafik og video, vil disse tavle-computere have en klar fordel i konkurrencen med Apples iPad.

Er Flash på en smartphone omvendt præcis så meget en batterityv og kilde til nedbrud, som Steve Jobs fremstiller det, kan brugen af Flash hurtigt blive meget upopulært på nettet, og HTML5 og Javascript rykke ind i stedet, ganske som især Apple, men også Google selv slår på tromme for.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (7)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Jimi Hansen

Apple har altid forsaget Flash på iPhone

Hvis Flash først lige er kommet i en ordentlig udgave til mobil, er det så ikke snarere Flash der har forsaget iPhone?

Hvis 10.1 viser sig at køre fint, så har Adobe belæg for at punke Apple for at blokere den - men Adobe skal lige levere varen først.

  • 0
  • 0
Lars Holm Jensen

Dem, som har fulgt med i Apple vs. Adobe, vil vide at Adobe på ingen måde har forsaget iphone. Derimod har Adobe koncentreret sig målrettet mod at kunne levere til iphone først, men Apple har blokeret. Uden tvivl pga. frygten for at miste indtægterne fra spillene i AppStore til gratis flash-baserede internetspil.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere