Historiker fra KU ny direktør for DKCERT

Illustration: leowolfert/Bigstock
Henrik Larsen afløser Shehzad Ahmad som ny chef for it-sikkerhedsorganisationen DKCERT

Informationssikkerhedschefen fra Københavns Universitet Henrik Larsen skifter job og afløser Shehzad Ahmad som ny chef for it-sikkerhedsorganisationen DKCERT. Han tiltræder ifølge en meddelelse fra organisationen den 1. marts.

Læs også: DKCERT-boss bliver sikkerhedschef hos Nets

DKCERT overvåger net-sikkerheden for institutioner tilknyttet DeIC (Danish e-Infrastructure Cooperation), hvilket omfatter de fleste danske universiteter. Organisationen offentliggør løbende advarsler og anden information om potentielle risici og begyndende sikkerhedsproblemer.

Henrik Larsen er 60 år og oprindelig uddannet historiker, men har siden videreuddannet sig til merkonom og taget en række certificeringer inden for it-ledelse og informationssikkerhed. Han var tidligere driftschef med ansvar for it-infrastrukturen på universitetet.

DKCERT blev oprettet i 1991 som en afdeling af UNI-C, Danmarks it-center for uddannelse og forskning. DKCert var den gang blandt pionererne, der tog initiativ til etablering af et internationalt samarbejde om it-sikkerhed. med grundidé i CERT/CC i USA fra 1988. Som led i dette samarbejde overvåger, rådgiver og informerer DKCERT om informationssikkerhed i Danmark. DKCERT er medlem af FIRST (Forum of Incident Response and Security Teams).

I dag hører organisationen altså under DeIC, hvis formål er at understøtte Danmark som e-science-nation gennem levering af e-infrastruktur til forskning og forskningsbaseret undervisning. DKCERT bor på DTU's campus i Lyngby.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere