Historiker fra KU ny direktør for DKCERT

12. februar 2015 kl. 12:45
Henrik Larsen afløser Shehzad Ahmad som ny chef for it-sikkerhedsorganisationen DKCERT
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Informationssikkerhedschefen fra Københavns Universitet Henrik Larsen skifter job og afløser Shehzad Ahmad som ny chef for it-sikkerhedsorganisationen DKCERT. Han tiltræder ifølge en meddelelse fra organisationen den 1. marts.

DKCERT overvåger net-sikkerheden for institutioner tilknyttet DeIC (Danish e-Infrastructure Cooperation), hvilket omfatter de fleste danske universiteter. Organisationen offentliggør løbende advarsler og anden information om potentielle risici og begyndende sikkerhedsproblemer.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Henrik Larsen er 60 år og oprindelig uddannet historiker, men har siden videreuddannet sig til merkonom og taget en række certificeringer inden for it-ledelse og informationssikkerhed. Han var tidligere driftschef med ansvar for it-infrastrukturen på universitetet.

DKCERT blev oprettet i 1991 som en afdeling af UNI-C, Danmarks it-center for uddannelse og forskning. DKCert var den gang blandt pionererne, der tog initiativ til etablering af et internationalt samarbejde om it-sikkerhed. med grundidé i CERT/CC i USA fra 1988. Som led i dette samarbejde overvåger, rådgiver og informerer DKCERT om informationssikkerhed i Danmark. DKCERT er medlem af FIRST (Forum of Incident Response and Security Teams).

I dag hører organisationen altså under DeIC, hvis formål er at understøtte Danmark som e-science-nation gennem levering af e-infrastruktur til forskning og forskningsbaseret undervisning. DKCERT bor på DTU's campus i Lyngby.

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger