Her vil hackerne angribe i 2012

Internet på fjernsynet og fildeling via Dropbox er blandt de bløde mål for hackerne, som man skal passe på fremover, mener antivirusfirma.

Der vil stadig være alt mulig grund til at passe på vedhæftede filer og links i e-mails, eller hjemmesider, der beder dig installere et nyt codec for at se en video.

Men mens disse angrebsmetoder stadig er populære hos hackerne, dukker der nye op, som man skal være opmærksom på. Det skriver antivirusfirmaet Bullguard i en oversigt over de nye metoder, som hackerne kaster sig over.

Engang var det kun en traditionel computer, som kunne blive ramt af malware og som var forbundet til internettet, men i dag er der så mange forskellige platforme, at hackerne får nye muligheder.

På listen er derfor både smartphones og tavlecomputere og internet på fjernsynet. Især Android-platformen bliver nævnt som populær hos hackere, og der har da også allerede været eksempler på inficerede applikationer, som folk blev lokket til at downloade.

Det smarte fjernsyn, med internetadgang og applikationer, er i dag en ’fuldstændig åben’ platform, skriver antivirusfirmaet, som opfordrer til, at man passer meget på med, hvilke oplysninger man lader passere igennem hjemmets fjernsyn. Spillekonsoller er også et potentielt nyt mål for hackerne.

En anden trussel er brugen af QR-koder, som er ved at slå igennem bredt. Når man skanner disse kvadratiske stregkoder med telefonen, for at blive ført videre til en hjemmeside, ved man ikke, om man bliver sendt lige i hackernes favn, lyder advarslen.

Når man deler dokumenter og filer på kryds og tværs, via Dropbox, Google Docs og mange andre tjenester, skal man også være påpasselig, skriver Bullguard. Og så mener antivirusfirmaet ikke, at den indbyggede beskyttelse mod malware, som kommer med Microsofts næste version af Windows, er god nok.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (2)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#2 Chano Klinck Andersen

Og så mener antivirusfirmaet ikke, at den indbyggede beskyttelse mod malware, som kommer med Microsofts næste version af Windows, er god nok.

Sikke en overraskelse at den udtalelse skulle komme fra et antivirus selskab...

(Ironi kan være anvendt.)

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere