Her er det nye i den kommende Windows 10

Snart kan du geninstallere Windows 10 fra skyen.

Microsoft oplyser stadig om, hvad der venter os i fremtidige Windows-versioner, via de såkaldte Insider Preview Build-versioner.

Windows-bloggen har Microsoft offentliggjort den seneste version, Insider Preview Build 18970, og her er der et par interessante nyheder.

I den nyeste Build-version kommer der blandt andet en ny funktion, som lader dig genoprette Windows 10 fra skyen – en funktion svarende til den, som Mac-folket allerede har haft et stykke tid.

Efterspurgt funktion

Tidligere har genoprettelsesfunktionen været i stand til lokal geninstallering fra eksisterende Windows-filer, hvilket havde den fordel, at man kunne genoprette Windows uden ekstra harddiskplads til en komprimeret backup-kopi af Windows.

Ifølge Microsoft har brugere efterspurgt muligheden for at bruge internetforbindelserne til genoprettelse i stedet, hvilket har den fordel, at processen går hurtigere.

Selskabet understreger, at apps, man har installeret, vil blive fjernet, og man har også et ‘fjern alt’-alternativ, som vil indebære, at også brugerdata vil blive slettet, når man bruger funktionen.

Download via skyen vil geninstallere den samme version og build af Windows 10, som man allerede har installeret på pc’en.

Bedre hybrid-pc-funktionalitet

Af andre nyheder i den nye Preview Build-version af Windows 10 skal der nu tages mere hensyn til hybrid-pc’er, eller 2-1-pc’er, det vil sige maskiner, som kombinerer tablet- og pc-funktionalitet.

Ændringen består i, at tablet-delen vil forblive i desktop-modus uden afbrydelse, når tastaturet tages af eller foldes rundt, og derudover får touch-funktionaliteten nogle optimeringer, når man går fra pc- til tablet-modus.

Blandt andet vil afstanden mellem ikonerne på værktøjslinjen nederst på skærmen blive større, søgefeltet vil kollapse ned til et ikon, og Stifinder vil skifte til et mere berøringsoptimeret udseende.

Du kan finde flere detaljer om den nye Build-version på Windows-bloggen.

Artiklen er fra digi.no.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (1)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Knud Larsen

Windows kan nulstille til den originale indstallation minus alle patches siden den blev installeret. Der er meget ringe. Husk at du selv må lave backup - der er ikke noget at hente fra Windows support. At man taber alle ens indstillinger ved de tilføjede programmer er uhyrlig dårligt - så derfor må man sel vsørge for rimelige backup med installationer hvis ikke man skal bruge flere dage på den fuld genoprettelse.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere