Her kan du se DDoS-angreb verden over - i realtid

Især fra Kina til USA er der i skrivende stund gang i angrebstrafikken.

DDoS-angreb overbelaster en netforbindelse eller en server og lægger den ned. Det er billigt at iværksætte og næsten umuligt at retsforfølge, og for en webshop eller en strategisk hjemmeside kan blot få minutters nedetid have store konsekvenser.

Læs også: Dagligt får op til 100 danskere lammet deres internetforbindelse af personlige chikane-angreb

Sikkerhedsfirmaet Norse indsamler løbende data fra DDoS-angreb verden over og illustrerer dem på deres live-kort. Ifølge en bruger på Reddit har selskabet op mod 40.000 målepunkter verden over.

Især ser det ud til, at der fortsat er gang i angrebstrafikken mellem USA og Kina trods den cyber-våbenhvile, de to lande indgik for nylig. Det mønster ses også tydeligt på digitalmaps.com, hvor det også ser ud til, at hackere internt i Ungarn netop er gået i kødet på nogle landsmænd.

Læs også: Med 150 Gb/s kan XOR DDoS-botnet nu lægge selv store servere ned

Angrebene udføres ofte af botnet, hvorfor det er så svært at finde personerne bag angrebet, og kan købes for helt ned til 30 kroner på internettet.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (4)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Andreas Korsgaard

Så vidt jeg husker består Norse's målepunkter primært af "honeypot" enheder, der lader som om de er ubeskyttede routere.

Dvs det live-map næppe giver et godt billede af igangværende angreb uden i verdenen, men nærmere et billede af hvem der prøver at infiltrere deres enheder specifikt.

  • 4
  • 0
Mogens Lysemose

Ja der er stor forskel på probes/script kiddies og reelle DDOS-angreb. Det kan jo forklare hvordan de skrive een afsender på et DDOS-angreb...

Jeg mangler i hvert fald en sandsynliggørelse af at de faktisk viser noget der er virkeligt. Det ser jo ellers troværdigt ud med ip og port.

Som sælgere af sikkerhed har de jo en direkte interesse i at blæse faren voldsomt op. Og den der animation med "misiler" der bliver fyret af, flyver, rammer og eksploderer er flot men utroværdig.

Det er f.eks. lidt sært at deres to versioner slet ikke viser de samme origins som top3, men er helt uenige om hvem de værste er. http://map.norsecorp.com/ hhv. http://map.norsecorp.com/v1/

Ingen tvivl om at der er mange der rusker i dørene, da jeg var webhotel-server-admin for 9 år siden var der adskillige angreb i minuttet på vores 500? sites, alene i web-loggen.

Hård branche at holde servere sikre i når det ikke må koste noget.

  • 5
  • 0
Mogens Bluhme

Det er alle typer angreb, som vises, ikke kun DDOS men også penetreringsforsøg. Naturligvis er der dramaturgiske ting da Norse Corporation lever kommercielt af Cyber Security og efterretning.

Til gengæld er det fortiet at, Norse Coporation omkring nytår havde en anden opfattelse af the Sony Hack end at Nordkorea stod bag, nemlig at det var en fyret Sony-medarbejder med kælenavnet Lena, som stod bag sammen med fem andre, motiveret af Sony's antipiratpolitik.

FBI tilsluttede sig det FireEye-ejede firma Mandiant's opfattelse (eller var det politisk bestillingsarbejde?) at det var Nordkorea. Norse havde foretræde for FBI og siden har man ikke hørt noget - er de blevet købt/truet til tavshed eller har man fundet den rygende pistols bevis for at det var Nordkorea?

Det kan være at det var politisk bekvemt for den amerikanske administration at skyde på Nordkorea - det kan også tænkes, at de ikke er interesseret i et kæmpeprestigetab for FBI og USA i almindelighed. Forbavsende er det at intet dukker op senere hen og kan man stole på at der ikke er fusket med Google's søgealgoritmer? Hvis man ikke kender den alternative teori finder man den ikke ved almindelige Google'søgning - tværtimod fremstår det som en fuldbyrdet kendsgerning at Nordkorea stod bag.

Hvis nogen har set noget nyt må de gerne melde ud - jeg har en paranoid mistanke om at verdensoffenligheden er blevet manipuleret noget så grusomt.

  • 3
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere