Her kan du bruge NemID's nye nøgleviser til mobilbank
Kunderne i Danmarks største bank, Danske Bank, kan ikke bruge den nye elektroniske nøgleviser fra DanID til mobilbanken, fordi NemID egentlig ikke er understøttet på mobiltelefonen endnu.
Det afholder dog ikke en lang række andre banker og sparekasser fra at understøtte den nye NemID-nøgleviser til mobiltransaktioner. Fra Jyske Bank til Tønder Bank understøtter man efter lidt ekstra udviklingsarbejde brugen af nøgleviseren til de mobile enheder.
Inden for de næste par uger er bankgiganten Nordea ligeledes klar med en opdatering til bankens Android- og iOS-mobilapplikationer, hvor brugen af nøgleviseren understøttes, så kunderne ikke behøver bruge papkortet til mobilbank længere.
Det fortæller Martin Andersen, der er chef for netbank hos Nordea. Ifølge ham er implementeringen af nøgleviseren i Nordeas mobilapplikation en selvfølge:
»Vi har fået alle vores kunder til at vænne sig til, at der kun er én løsning. Derfor ville det være unaturligt, at de kan bruge nøgleviseren derhjemme, men ikke, når de er på farten. Vi kunne ikke vente et halvt år. Vi har allerede nu fået spørgsmål om, hvornår nøgleviseren virker på mobilbanken,« siger Martin Andersen til Version2.
Det har taget to udviklere i Nordea under en måned at udvikle løsningen, der tillader bankens kunder at benytte nøgleviseren til at godkende transaktioner i mobilapplikationen. Martin Andersen fortæller, at det har været nogle relativt simple implementeringer, da de kunne bygge videre på det fundament, der var lavet, dengang banken gjorde det muligt for kunderne at bruge papkortet til mobilen. Dengang tog det to-tre udviklere et par måneder at udvikle løsningen, der altså gjorde det muligt at bruge papkortet.
Hos Jyske Bank tog udviklingen omkring 14 dage for to-tre mand, hvorefter de kunne begynde at teste, at alt virkede, som det skulle. Det betød, at Jyske Bank for en uge siden var klar med en opdatering til bankens iPhone- og Android-applikationer, der tillader kunderne at bruge NemID’s nye nøgleviser til at godkende transaktioner.
I Jyske Bank har man heller ikke mødt de store problemer i forhold til implementeringen af nøgleviseren i mobilsammenhæng.
»Det har ikke været nogen voldsomt stor opgave. DanID har fortalt, hvordan vi skal understøtte nøgleviseren. Det har været en samlet del af forbedringen af mobilbanken,« siger Hans Appel, der er seniorfagansvarlig for online hos Jyske Bank, til Version2.
Banken har fra starten været klar til at kunne understøtte nøgleviseren.
»Det har ligget i planen hele tiden, at vi ville understøtte nøgleviseren, når den kom. Derfor var vi også klar med en opdatering til vores iOS- og Android-applikationer i sidste uge, da nøgleviseren blev sat til salg,« fortæller Hans Appel til Version2.
14 andre banker, der får udviklet mobilapplikationer fra Bankdata, tillader også brugen af nøgleviseren. Heriblandt er store banker som Sydbank og Alm. Brand Bank og lokalbanker som eksempelvis Tønder Bank.
Version2 beskrev tirsdag, hvordan Danske Bank bevidst har undladt at understøtte den nye nøgleviser i bankens mobilapplikation, der på koncernniveau er hentet omkring 400.000 gange. Danske Bank venter i stedet på, at DanID udvikler en rigtig mobilløsning, som forventes klar om et halvt år.

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.
Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.
Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.
Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.