Her er Intels nyeste tidsplan for at fjerne Meltdown- og Spectre-sårbarhederne

Illustration: Lasse Gorm Jensen
Sidste gang gik det ikke efter planen ...

Intel er klar med nye sikkerhedsoppdateringer, som skal reducere eller fjerne faren for udnyttelse af de meget omtalte Meltdown- og Spectre-sårbarheder. Det har selskabet offentliggjort for nylig.

Tiltaget sker omtrent en måned efter, at selskabet advarede mod installation af de oprindelige opdateringer. Årsagen til advarslen var, at opdateringerne kunne føre til uforudsigelig systemadfærd.

De nyeste først

Nu har Intel altså klargjort nye og forhåbentlig mere stabile mikrokodeopdateringer til de fleste af selskabets 6., 7. og 8. generation med Core-processorer (Skylake, Kaby Lake og Coffee Lake) ud over de nyeste processorer i Core X-serien og flere Xeon Scalable- og Xeon D-processorer.

Dette kommer efter relativt nye mikrokodeopdateringer, som allerede er udgivet til en del af Intels noget enklere processorprodukter, deriblandt flere generationer med Atom-, Pentium- og Celeron-processorer.

Ikke direkte fra Intel

Alle opdateringer er gjort tilgængelige for selskabets OEM-kunder og -partnere, som inkluderer system- og bundkortproducenter. I de fleste tilfælde vil den opdaterede mikrokode blive gjort tilgængelig som almindelig firmware- eller BIOS-opdateringer.

Det kan nok være store variationer med hensyn til, hvor længe brugerne må vente, før disse opdateringer bliver tilgængelige.

Samtidig er der stadig flere berørte Intel-processorer, som der endnu ikke er udgivet nogen mikrokodeopdatering til.

En statusoversigt for hver af disse produktserier findes i dette dokument (pdf). Det viser, at mens nogle opdateringer er på betastadiet og nok snart bliver udgivet, er andre fortsat på et tidligt udviklingsstadie (pre-beta). Men det er også en række, som kun er på planlægningsstadiet.

Denne artikel er fra digi.no.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (0)
Log ind eller Opret konto for at kommentere
Pressemeddelelser

Welcome to the Cloud Integration Enablement Day (Bring your own laptop)

On this track, we will give you the chance to become a "Cloud First" data integration specialist.
15. nov 2017

Silicom i Søborg har fået stærk vind i sejlene…

Silicom Denmark arbejder med cutting-edge teknologier og er helt fremme hvad angår FPGA teknologien, som har eksisteret i over 20 år.
22. sep 2017

Conference: How AI and Machine Learning can accelerate your business growth

Can Artificial Intelligence (AI) and Machine Learning bring actual value to your business? Will it supercharge growth? How do other businesses leverage AI and Machine Learning?
13. sep 2017
Jobfinder Logo
Job fra Jobfinder