Her er Windows 7

I forbindelse med Microsofts konference PDC, som afholdes i øjeblikket i Los Angeles, har softwaregiganten løftet det første af mange slør for den kommende Windows 7.

På konferencen PDC 2008, som Microsoft holder i disse dage i Los Angeles i USA, gav firmaet en smagsprøve på, hvad brugerne har i vente for næste udgave af verdens mest udbredte styresystem.

Det er endnu en tidlig udgave af Windows 7, som stadig er langt fra betastadiet. Derfor er der heller ingen kajerystere blandt nyhederne, men mange små forbedringer og gamle kendinge, som ikke kom med i sidste omgang.

Brugerfladen har ikke ændret sig væsentligt i forhold til Vista, men Windows 7 er langt fra færdig, så det er ikke til at sige, om det ændrer sig senere. Men nogle nyheder er der.

Programbjælke med turbo

Linda Averett fra Microsofts Windows-gruppe fortæller, at brugere typisk har mellem fem og 15 vinduer åbne, og det bliver hurtigt svært at overskue. En ny funktion viser en række "frimærker" af de åbne vinduer, og når musen holdes over et frimærke, vises hele vinduets indhold i baggrunden. Funktionen virker også med faneblade i Internet Explorer. Man kan også hive musen hen i nederste højre hjørne, hvorefter vinduerne skjules midlertidigt.

Brugeren kan tilrette programbjælken, og blandt andet se de dokumenter, man åbnede senest, kategoriseret efter program. Det gør det også nemmere at finde de dokumenter, man sidst arbejdede med. Det benytter en brugerfladedims, som Microsoft kalder en "jump list."

Man kan også trække dokumenter og programmer til programbjælken. Windows 7 indeholder API, som gør det muligt for udviklere at skræddersy de funktioner, som en jump list tilbyder.

Nemmere skift med arbejde og hjemme

Pc'er bliver mere mobile, og det betyder, at brugerne skifter mellem forskellige netværk. Her har Windows 7 fået en mulighed for at skifte eksterne enheder som printere, når brugeren skifter brugergruppe, f.eks. fra arbejdspladsen til hjemmet.

Det tager også kun få sekunder at koble sig på netværket. Det er også en simpel opgave at håndtere, hvilke mapper som er synlige og tilgængelige på hvilke netværk.

En ny slags mapper, "libraries", gør det muligt at organisere filer efter emne uafhængigt, hvor filerne ligger, ligesom "smart folders" i Vista.

Det er muligt at få vinduer i Internet Explorer til automatisk at skifte størrelse og form. Windows har fået opdateret sine "gadgets."

Advarsler får det røde kort

Systembakken kan nu tilrettes, så brugeren kan bestemme hvilke ikoner, der skal optræde i bakken, med mindre "støj" til følge. Vistas evige dialogtyranni, hvor brugeren tvinges til at tage stilling til dette eller hint, bliver der også gjort noget ved. Beskeder opsamles nu i en besked-kø, så brugeren selv kan bestemme, hvornår hun vil tage stilling til problemerne. Det er muligt at indstille tolerance-niveauet, så brugerne selv bestemmer, hvor tavst systemet skal være.

Der har været meget snak om berøringsfølsomme funktioner i Windows 7, men det var kun lidt, som Microsoft viste frem på konferencen. Men det handler ikke om at skabe noget helt nyt, understreger Ian LeGrow fra Microsoft. For eksempel har Microsoft fravalgt at gøre brugerfladekomponenterne større, så de bliver nemmere at ramme med fingrene. I stedet bliver de nye "touch-funktioner" integreret i Windows.

Det betyder også, at programmerne ikke skal forberedes og integreres med touch-funktionerne. Man kan for eksempel rulle i et programvindue som f.eks. et dokument i et tekstbehandlingsprogram ved at trække fingeren op og ned af skærmen - lidt ligesom på visse pegeplader på bærbare pc'er.

Nemmere håndtering af dimser og printere

På hardware-siden er der nu mulighed for tættere integration med eksterne enheder. Dennis Flanagan fra Microsofts hardware-afdeling viste, hvordan det var muligt at afspille en musikfil gemt på pc'en på en ekstern "mediareciever" så som Sonos ZonePlayer ved blot at højreklikke på filen. Det er også muligt at browse sange på andre enheder og afspille dem på en tredje enhed.

Kontrolpaneler for eksterne enheder er blevet ændret ganske væsentligt. Enheder, som f.eks. printere og mobiltelefoner, vises i dialoger med foto-realistiske ikoner, så det er nemmere for brugeren at genkende enheden. En enheds kontrolpanel er "brandet" og giver producenten mulighed for at vise logo, samt hvilke tjenester dimsen tilbyder og status på tjenester som f.eks. printjobs.

Der er også mulighed for at linke direkte til manualer fra kontrolpanelet. En funktion med navnet "devicestage" får enheder som kameraer til at opføre sig på samme måde som programmer, med jumplists som lister de muligheder og funktioner, som enheden tilbyder. Det er også nemt at konfigurere, hvilke programmer, der skal aktiveres, når en funktion udføres, som f.eks. at overføre billeder fra et kamera til pc'en.

Der er endnu ingen melding om, hvornår Windows 7 kommer på gaden.

Men flere kilder, som Version2 har talt med, vurderer, at der i hvert fald går et år endnu.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (40)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#2 Nick Frederiksen

Som jeg skrev til http://www.version2.dk/artikel/8180 har Apple og Linux faktisk snuppet en hel del fra Microsoft.

Mac OS har eksempelvis snuppet måden hvorpå ikoner vises og håndteres fra windows. Kontrol panelet i MacOSX er snuppet direkte fra KDE til linux. I Linux blev "minimer", "Maksimer" og "Luk" knapperne på vinduerne flyttet fra venstre til højre EFTER microsoft gjorde det i windows. Linux udviklere stræber efter et udseende der minder om windows, udelukkende for at få folk over uden det store besvær.

Og Jo, Microsoft har snuppet en del fra Mac OS, men i modsætning til mac'en så har windows flere funktioner end det har udseende.

 • 0
 • 0
#6 Jesper Kleis

For øjeblikket bruger jeg Mac OS X da det er godt integreret med mine arbejdsvaner.

Hvis Windows laver en velintegreret brugergrænseflade - hvor nogle elementer er inspireret enten fra mac eller linux, så er det fint med mig.

Mange af funktionerne der bliver talt om - libraries samt fokusering på hvilket programmer der har gemt hvad, er allerede muligt at lave f.eks. på mac os x, med såkaldte smart folders. MEN, på mac osx bliver smart folders ikke specielt tit brugt af brugerne - måske fordi de kræver lidt opsætning. Hovedsagen er at det ikke nødvendigvis kun er funktionalitet den hænger på - hvis MS har fået lavet et intuitivt og enkelt brugergrænseflade, fokuserer mere på evolution samt brugeroplevelse end innovation og wow effekter - så er det det helt rigtige for mig.

Det er hvad jeg indtil videre synes at Mac OS X har forsøgt (selvom der også her er en lang liste af svipsere - se f.eks. her: http://www.macworld.com/article/136312/2008/10/105issues.html?lsrc=top_1

Hvis enten mac, linux eller windows, lavede en velintegreret timemachine på dokumenter, datafiler og programfiler i specifikke biblioteker så hopper jeg under alle omstændigheder til pågældene maskine. (Med velintegreret timemachine, menes der at man kan gå tilbage i tid for hver gemt version af sine data i pågældende kataloger, og selvfølgelig også med relevant søgning. Pågældende er selvfølgelig muligt med svn eller andre tools, men jeg vil have et lækkert og intuitivt userinterface, som man slet ikke skal tænke over!)

 • 0
 • 0
#7 Anonym

"Der er endnu ingen melding om, hvornår Windows 7 kommer på gaden."

Er der så ikke mere interessante nyheder, at berette om, istedet for denne "Vista floppede, men vi skal holde pøblens interesse ved lige, lad os vise nogle screenshots, reklame" ?

 • 0
 • 0
#8 Torben Mogensen Blogger

om jeg skrev til http://www.version2.dk/artikel/8180 har Apple og Linux faktisk snuppet en hel del fra Microsoft.

Mac OS har eksempelvis snuppet måden hvorpå ikoner vises og håndteres fra windows. Kontrol panelet i MacOSX er snuppet direkte fra KDE til linux. I Linux blev "minimer", "Maksimer" og "Luk" knapperne på vinduerne flyttet fra venstre til højre EFTER microsoft gjorde det i windows.

Mange af de ting har Windows til gengæld stjålet fra RISC OS først. I RISC OS 2 havde man i 1989 følgende ting, som Windows først fik med Windows 95 eller senere:

 • Icon bar (taskbar / dock).
 • Minimer og maksimerknapper øverst til højre i vinduer.
 • Drag and drop (endda mere gennemført end Windows og Mac OS).
 • Scroll bars, der er proportionale med det viste udsnit af teksten.
 • Solid drag af vinduer (og ikke kun et omrids).
 • Kontekstsensitive menuer, der dukker op ved cursoren.
 • Fælles anti-aliasede skalerbare vektorbaserede fonte. TrueType til MacOs kom først i 1991 og senere endnu til Windows.
 • Plug-and-play hardware installering, også mere gennemført end i Windows (enhederne bærer deres egne drivere, som de overfører til maskinen ved plug-in eller boot).
 • Delte biblioteker.

Og der var flere smarte features, der endnu ikke er kommet til Windows og/eller Mac OS:

 • Installering af applikationer sker ved blot at kopiere dem til harddisken, og de kan afinstalleres ved at slette dem derfra. Intet roderi med registry eller lignende.
 • Hvis du højreklikker på luk-knappen på et filvindue, åbnes forældrevinduet.
 • Du kan flytte et vindue uden at bringe det til top.
 • Du kan gemme et dokument ved at trække en ikon fra save-menuen i applikationen til et åbent filvindue.

Og flere små finesser, der gjorde RISC OS nem at bruge.

 • 0
 • 0
#9 Nick Frederiksen

Det er rigtigt at microsoft også har stjålet lidt hist og her, men min pointe var, at det ikke kun er microsoft der gør det.

Alle virksomheder, ikke kun software producenter, stjæler idéer fra andre, der er ingen hellige.

Jeg har hørt mange sige "hvis windows havde den og den macos funktion ville..." og "hvis linux kunne gøre ligesom windows mht...." de selv samme folk brokker sig når producenter så laver de ting.

 • 0
 • 0
#12 Torben Mogensen Blogger

[quote] - Installering af applikationer sker ved blot at kopiere dem til harddisken, og de kan afinstalleres ved at slette dem derfra. Intet roderi med registry eller lignende.

Den feature findes faktisk også til Windows, men en hel del programmer vælger desværre ikke at bruge den :-([/quote]

Tænker du her på, at .exe filer kan være hele applikationer? I givet fald er det en lidt begrænsende løsning. I RISC OS er applikationer en variant af filkataloger og indeholder udover en eksekverbar fil også:

 • En !sprites fil, der indeholder ikoner for applikationen og filtyper relateret til applikationen.
 • En !boot fil, der sætter OS variabler til filbindinger osv. så snart applikationen er "set" af operativsystemet.
 • En !run fil, der henter delte biblioteker osv. inden den eksekverbare fil starter.
 • En !help fil, der indeholder information til den kontekstsensitive hjælpefunktion.
 • Diverse ekstra filer, som den specifikke applikation måtte behøve.
 • 0
 • 0
#13 Nicholas Colding

Ja det der W7 ligner jo godt nok noget som er set før... Innovativt kan det bestemt ikke kaldes, men produksenten har jo som bekendt for vane, at ”låne” sine ideer hos konkurenterne. Jeg håber disse screenshots viser sig at være meget tidlige demoer, som vil blive skrottet til fordel for noget virkelig nyt. Det kunne være fint med ægte nyheder fra det firma. Men naturligvis er et åbenlyst tyveri bedre, end at fortie forbrydelsen. Jeg stemmer for rabat i straffen til den slemme dreng – kald det bare mængderabat!

Hvad siger hardware kravene? 20 Gb Ram og et vandkølet grafikkort?

VH Nicholas Ps. velkommen til debatten Jesper Lund Stocholm :)

 • 0
 • 0
#14 Nick Frederiksen

Som en hel del skriver "Så ligner W7 vista" Læste på et tidspunkt en kommentar hvor der stod at folk længe har brokket sig over at udseendet i windows aldrig er skiftet ud, så kommer Vista med en helt ny brugerflade, nu brokker folk sig igen over at det ikke ligner det gamle.

Nu er brokken der igen "Det ligner det gamle"

Kan nogen af jer give mig eksempler på udviklingen af design til Mac OS, KDE og Gnome? De har faktisk ikke ændret sig i mange, mange år!

 • 0
 • 0
#17 Nick Frederiksen

Måske er det bare mig der er blind, men fortæl mig lige hvad forskellen er på KDE3 og KDE4...

Det er rigtigt der er sket meget i *nix lejren siden 2001, de er gået fra en næsten ubrugelig grafisk brugerflade til en knap så ubrugelig brugerflade.

 • 0
 • 0
#18 Brian Aagesen

Det kan godt være at MS låner ideer fra linux verden, men så bliver det jo nemmere for os at sætte folk ind i linux, for sådanne som det er i dag er det nemmere at sætte en ny ind i linux, end det er at sætte en person der har brugt windows på bruger stadiet.

Yder mere, så medmindre at der kommer en sensation fra linux verdenen vil der være mange der aldrig kommer til at stifte bekendtskab med linux, så at de gør windows mere brugbar kan jeg ikke se det store problem i.

 • 0
 • 0
#19 Henrik Jensen

Jeg undrer mig nogle gange over hvorfor at folk går så meget op i om nu den ene eller anden var først med en given ting. Jeg mener hvornår er det gået hen og blevet forkert at lade sig inspirere af hvad konkurrenterne gør godt?

Jeg har personligt selv overset/hørt hvornår at det er sket, og jeg indrømmer da også gerne at i min virksomhed der kigger jeg da også ofte på konkurrenterne, hvad gør de godt/dårligt, hvilke gode idéer har de fået som jeg også kan bruge.

Jeg kunne godt tænke mig at høre om der sidder virksomhedsejere derude, som vitterligt aldrig kigger på hvad konkurrenterne gør godt og skidt, og også tager nogle af de gode idéer til sig?

 • 0
 • 0
#20 C S

Efter min mening er det ikke forkert. Jeg synes det er rart, at man kan bruge gode ideer på alle OS'er.

Dog er det ikke rart, når f.eks. Apple patenterer spring folders og Microsoft patenterer ribbons. Spring folders er måske ikke direkte tyveri, men man burde kunne låne fra hinanden uden at skulle tænke på patenter. Ellers kommer vi jo aldrig videre.

 • 0
 • 0
#21 Jesper Lund Stocholm Blogger

Henrik,

Jeg undrer mig nogle gange over hvorfor at folk går så meget op i om nu den ene eller anden var først med en given ting.

Nu er der jo et meget tydeligt mønster i, at det udelukkende er når Microsoft laver noget nyt, at klagekoret stemmer i, så måske skyldes energien reelt

 • Mindreværdskomplekser eller
 • Et had til alt hvad der er relateret til Microsoft?
 • 0
 • 0
#22 Nick Frederiksen

Nu er der jo et meget tydeligt mønster i, at det udelukkende er når Microsoft laver noget nyt, at klagekoret stemmer i, så måske skyldes energien reelt

 • Mindreværdskomplekser eller
 • Et had til alt hvad der er relateret til Microsoft?

Tror du har fat i noget der...

Man ser utrolig megen brok fra *nix folk (herunder også MacOS) rettet mod Microsoft, samtidig viser de et næsten perverst kærligheds forhold til deres egne systemer.

Hvis det er omvendt, at en person har kastet sin kærlighed på Microsoft produkter og kommer med enkelte kritik punkter til *nix, så er man straks værre end pesten og skulle brændes for kætteri.

 • 0
 • 0
#23 Anders Olsen

måske skyldes energien reelt

 • Mindreværdskomplekser eller
 • Et had til alt hvad der er relateret til Microsoft?

Det kunne måske også være, at når Microsoft kopierer noget fra andre, lancerer Microsoft det som en nyhed, men når andre kopierer noget fra Microsoft bliver de slået oven i hovedet med en patent-hammer, ført af 6000 advokater siddende på en pengekasse på 1000milliarder. :)

 • 0
 • 0
#25 Jesper Lund Stocholm Blogger

Anders,

Det kunne måske også være, at når Microsoft kopierer noget fra andre, lancerer Microsoft det som en nyhed

Nice try - men den holder ikke.

Da Firefox kom frem med "Nyheden" faneblade, var det kun Operabrugerne, der bemærkede at man havde haft den mulighed i lang tid med Opera. Intet hylekor over kopimentalitet her.

Da Google kom med deres Chrome-browser blev nyheden om procesadskilte faneblade hyldet af de danske debattører, men man havde faktisk allerede den funktionalitet i IE8 Beta. Intet hylekor over kopimentalitet her.

Da OpenOffice.org 3 kom i sidste beta blev der af Leif Lodahl lavet en test, der skulle vise nogle af de sidste nyheder. Alt han viste havde man kunnet siden Microsoft Office 2007 blev lanceret. Intet hylekor over kopimentalitet her.

Da OpenOffice.org 3 blev lanceret blev "import PDF" hyldet som noget nyt - men det har man efter sigende kunnet længe i andre OSS-kontorpakker. Der blev herinde sagt, at "det har man manglet længe i MS Office", men reelt har man jo lige så længe manglet det i OpenOffice.org. Intet hylekor over kopimentalitet her.

Da det kommer frem (på baggrund af mit blogindlæg om Microsoft Office 2007 SP2 og ODF) at MS Office advarer, når man gemmer som "ODF" eller "ikke native format", beklages det, at det jo er en typisk MSOffice-ting at beklage sig over dette - selvom det har været standard-opførsel i OOo siden Ruder Konge var knægt.

 • 0
 • 0
#26 Jacob Molin Nielsen

Tror ikke de andre, har noget at klage over.

Microsoft har ofte(ikke altid) tænkt tingene igennem inden de kommer med noget endeligt. Dette bliver de nød til, hvis de ikke skal bukke under af klager fra *nix folket og andre OS'er.

Jeg Føler lidt, at *lix og andre OS'er tror de har mere frie tøjler.

 • 0
 • 0
#27 Maciej Szeliga

...når den står på hylden med alle de lovede features... samt med OS'ernes svar på Duke Nukem Forever dvs. WinFS. Jeg har fulgt Microsofts propagandamaskine meget længe og hørt de samme historier om guld & grønne skove i den næste version af Windows lige siden Windows 95. Jeg er blevet træt af de historier, nu har Microsoft bare at levere varen og før det sker vil jeg ikke spilde min tid (eller penge) på dem.

 • 0
 • 0
#29 Jesper Lund Stocholm Blogger

Nu sad jeg ellers pænt og ventede, men der skete ikke noget. Derfor kan jeg nu føje følgende til listen over hykleri:

[i]Da Firefox kom frem med "Nyheden" faneblade, var det kun Operabrugerne, der bemærkede at man havde haft den mulighed i lang tid med Opera. Intet hylekor over kopimentalitet her.

Da Google kom med deres Chrome-browser blev nyheden om procesadskilte faneblade hyldet af de danske debattører, men man havde faktisk allerede den funktionalitet i IE8 Beta. Intet hylekor over kopimentalitet her.

Da OpenOffice.org 3 kom i sidste beta blev der af Leif Lodahl lavet en test, der skulle vise nogle af de sidste nyheder. Alt han viste havde man kunnet siden Microsoft Office 2007 blev lanceret. Intet hylekor over kopimentalitet her.

Da OpenOffice.org 3 blev lanceret blev "import PDF" hyldet som noget nyt - men det har man efter sigende kunnet længe i andre OSS-kontorpakker. Der blev herinde sagt, at "det har man manglet længe i MS Office", men reelt har man jo lige så længe manglet det i OpenOffice.org. Intet hylekor over kopimentalitet her.

Da det kommer frem (på baggrund af mit blogindlæg om Microsoft Office 2007 SP2 og ODF) at MS Office advarer, når man gemmer som "ODF" eller "ikke native format", beklages det, at det jo er en typisk MSOffice-ting at beklage sig over dette - selvom det har været standard-opførsel i OOo siden Ruder Konge var knægt.[/i]

[b]Da Mozilla org meddeler, at Firefox 3.1 kommer til at indeholde de såkaldte "privacy features" som vi jo kender fra både IE8 og Google chrome, og annoncerer dem med ordene "Today, a major feature was added" sker der ... absolut ingenting. Intet hylekor over kopimentalitet her.[/b]

http://www.version2.dk/artikel/8980-firefox-31-faar-privacymode?highligh...

 • 0
 • 0
#30 Michael Kastoft Nielsen

"Da Mozilla org meddeler, at Firefox 3.1 kommer til at indeholde de såkaldte "privacy features" som vi jo kender fra både IE8 og Google chrome, og annoncerer dem med ordene "Today, a major feature was added" sker der ... absolut ingenting. Intet hylekor over kopimentalitet her."

Kunne det tænkes at der er forskel på at skrive i releasenotes at vi har tilføjet ny funktionalitet. som at man slår på jungletrommer og kører tv spots i flere måneder?

 • 0
 • 0
#31 Jesper Lund Stocholm Blogger

Michael,

Kunne det tænkes at der er forskel på at skrive i releasenotes at vi har tilføjet ny funktionalitet. som at man slår på jungletrommer og kører tv spots i flere måneder?

Er der forskel?

Mener [u]du[/u], at der er forskel?

Har du en holdning til det, eller er din vage formulering "kunne det tænkes" ikke din egen holdning og blot noget du refererer andre har sagt?

Mener du, at hver gang Microsoft kommer med "noget nyt", så medfølges det hver gang af TV-spots i flere måneder?

Mener du, at en omtale af "major new feature" som allerede findes i konkurrerende produkter intet har at gøre med "kopimentalitet"? Hvordan kan det være udtryk for andet end "so ein Ding müssen wir auch haben?". Tror du, at der sidder Mozilla-folk i kældre rundt omkring uden kontakt med omverden og er kommet på idéen helt selv?

 • 0
 • 0
#32 Michael Kastoft Nielsen

Jeg mener umiddelbart at der er en stor forskel på at direkte reklamere for at nu kan vi det her. Og det er helt nyt. End at man skriver i en releasenotes som jo bare er en beskrivelse af hvad der nu er af muligheder i programmet. Jeg har ikke taget stilling til kopi mentalitet. For mig at se betyder det ikke noget om man låner ideer af eb konkurrent. Det er vel en helt naturlig del af det at konkurrere. Mht. det med tvspots så er det jo klart at reklamere man meget for noget som man er blevet inspireret af andre så er der mere opmærksomhed omkring det. Derfor giver det også mere debat. F.eks kan nævnes da vista udkom med deres nye brugergrænseflade syntes jeg der var en del reklamer for noget som jeg havde svært ved at se det nyskabende i.

 • 0
 • 0
#35 Jesper Lund Stocholm Blogger

Brian,

Med al respekt, så kunne jeg finde andre emner der var mere værdig at bruge krudt på - forummets brugere taget i betragtning.

Jeg er fuldstændig enig. Jeg forstår fx ikke, hvorfor en nævnelse af en eller anden funktionalitet i Windows 7 automatisk skal afstedkomme kommentarer som fx Louis' indledende kommentar (og og Nicholas Coldings ditto) (men at regne efter scoring på indlæggene, er vi i godt selskab med den holdning).

[b]Louis Tim Larsen:[/b] Panelet ligner meget KDE 3's. Men at efterligne andre er vel det Microsoft er bedst til.

Nej, jeg tror sgu jeg bliver ved Linux :)

[i]Ps. velkommen til debatten Nicholas Colding :)[/i]

 • 0
 • 0
#37 Jesper Lund Stocholm Blogger

Michael,

Og så er det jo lidt paradoksalt at så mange features i et af deres hovedprodukter stammer fra konkurenterne.

Er det generelt for alle produkter fra Microsoft? Eller mener du, at hvis man omtaler sig som "innovativ", så er emperi forbudt og alt, hvad der kommer ud af firmaet skal pine død være nyskabende - ellers må man bruge et nyt udtryk?

Er det i øvrigt kommentarer som denne, du tænker på?

Welcome to the Cutting Edge

The Web is all about innovation, and Internet Explorer 8 sets the pace with dozens of new features, including the smart location bar, one-click bookmarking and blindingly fast performance.

 • 0
 • 0
#39 Jesper Lund Stocholm Blogger

Michael,

Nej det er mere udtalelser fra f.eks. Steve Balmer jeg tænker på. Han har ved adskillige lejligheder udtalt sig negativt om f.eks. Apple og IBM evne til at innovere.

Øehm - lige før sagde du, at Microsoft havde for vane at omtale sig som et innovativt firma og at det var paradoksalt - og nu siger du, at de i stedet har for vane at udtale, at [u]andre[/u] firmaer ikke er innovative.

... er det så også ... øh - anti-paradoksalt?

[i](måske kan du høre, at jeg synes du er på vej ud i et cirkulært argument)[/i]

I øvrigt er citatet jeg skrev før slet ikke fra Microsoft - det er fra Mozilla om deres Firefox browser.

http://www.mozilla.com/en-US/firefox/

:o)

Jeg tror ikke, at du vil opleve at "vinde" denne diskussion, men vi er også kommet lidt ud på et sidespor. Jeg har ingen holdning til, om det ene firma er mere innovativt end et andet - alene af den grund, at jeg ikke synes at det er så interessant. Hvad jeg derimod har en holdning til er, at det er hyklerisk i ordets mest bogstaveligste forstand, når man kaster sig over pip fra Microsoft om nye features i deres produkter og beskylder dem for kopimentalitet ... når man samtidig har utroligt svært ved at gribe i egen barm og tilsvarende kritisere de store spillere på OSS-markedet for nøjagtig samme opførsel.

Kan I ikke hjælpe mig lidt her? Hvorfor er det så totalt non-comm-il-faut at kritisere OSS-software på features og kvalitet?

Opsparer man street-cred' points på newz.dk ved at gå efter Microsoft og taber man dem igen, hvis man går efter ex OOo og Firefox?

 • 0
 • 0
#40 Nick Frederiksen

@Michael Gustafsson

Men Jesper nu har MS jo adskillige gange udtalt at de selv ser dem som et mere innovativt selskab end deres konkurrenter. Og så er det jo lidt paradoksalt at så mange features i et af deres hovedprodukter stammer fra konkurenterne.

Microsoft laver jo heller ikke andet end windows og office?!

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere