Her er tallene bag nedskæringen på Datatilsynet

Plus16. september 2022 kl. 10:302
Datatilsynet
Illustration: Datatilsynet.
Datatilsynet vil ikke svare på, hvad besparelserne kommer til at betyde for tilsynets arbejde.
Artiklen er ældre end 30 dage

Det har i flere omgange lydt, at Datatilsynet med det seneste finanslovsforslag får mindre midler til at føre tilsyn med et stadig vigtigere og mere komplekst område i både Danmark og EU. Databeskyttelse. 

Næste år vil Datatilsynet konkret have fem millioner kroner færre end de har haft i år til at fortsætte tilsynsmyndigheden, men det har været uklart, præcis hvor millionerne forsvandt fra. 

close
Gratis adgang i 30 dage
Tegn et gratis prøveabonnement og få adgang til alt PLUS-indhold på Version2 og Ingeniøren, helt uden binding eller betalingsoplysninger.

Alternativt kan du købe et abonnement.
remove_circle
remove_circle
Har du allerede et PLUS-abonnement eller klip?
Tak !
Vi har sendt en kvitteringsmail til .
Du bliver viderestillet til artiklen om få sekunder.
Dit medlemskab giver adgang
Som medlem af IDA har du gratis adgang til PLUS-indhold, som en del af dit medlemskab. Fortsæt med MitIDA for at aktivere din adgang til indholdet.
Oplever du problemer med login, så skriv til os på websupport@ing.dk
Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til Version2 og Ingeniøren
Fuld digital adgang til PLUS-indhold på Version2 og Ingeniøren, tilgængeligt på din computer, tablet og mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Det seneste nye fra branchen, leveret til din indbakke.
Adgang til andre medier
Hver måned får du 6 klip, som kan bruges til permanent at låse op for indhold på vores andre medier.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre kloge læsere.
2 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
2
16. september 2022 kl. 16:58

Datatilsynet har et indbygget problem.

Datatilsynet skal bruge finansiering fra en delmængde af dem de føre tilsyn med og når deres tilsyn giver resultater finansiering kilden ikke bryder sig om, begrænses finansieringen...

1
16. september 2022 kl. 13:05

Tak for forsøg på opklaring. Det er jo sørgeligt med alle de bortforklaringer.

Kan I ikke også forsøge at få opklaret, hvad de danske tech-ambassadorater helt konkret alt indbefattet koster Danmark? Står de til barbering eller opgradering de kommende år? Og hvad har vi helt konkret fået for pengene? Har vores Silicon-Valley-missionskontor (dem der inviterer de hovedrige tech-guruer på alt for dyre middage, i håb om at få dem overtalt til at opgive deres basale forretningsidé) haft nogen effekt på at sikre vores - og vore børns - privatliv? Sådan helt konkret, ikke bare i teorien? Bare en lille smule? Please?!!! (Husk alle skåltalerne om "transparens" som en kerneværdi i digitaliseringen).

Hvis der findes en evalueringsrapport for tech-ambassadoraterne, kan man mon så få aktindsigt i den? Hvem har skrevet den? Og hvad har den mon kostet?

Hvor mange danske ministre og topembedsfolk har været på (dyre) rejser til The Valley og missionskontoret de seneste 5 år - for millioner, som Datatilsynet godt kunne have - og fremover kan - have god brug for? Skal vi have effektivt tilsyn og kontrol (sådan som vi er blevet lovet) med tech-giganterne, eller skal vi have krybende dialog, dyre rejser og dyre middage for de få udvalgte for millionerne?

Svaret blæser i vinden - In The Clouds....Vi får i hvert fald nok ikke noget svar fra regeringen. For vi er jo ikke rige og gavmilde tech-guruer. Vi er bare undersåtter.