Her er Samsungs nye smartphone-satsninger: Galaxy S6 og S6 Edge

2. marts 2015 kl. 10:109
Her er Samsungs nye smartphone-satsninger: Galaxy S6 og S6 Edge
Illustration: Samsung.
Samsungs nye Galaxy S6 og S6 Edge skal sætte standarden for Android 5.0 Lollipop-telefoner. Samtidig går Samsung ind i kampen om mobilbetalinger med Samsung Pay.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Søndag præsenterede Samsung virksomhedens nyeste smartphone-flagskibe på Mobile World Congress i Barcelona: Samsung Galaxy S6 og Galaxy S6 Edge.

De to telefonmodeller er stort set ens - den største forskel er, at skærmen på Galaxy S6 Edge fortsætter ud over begge sider af telefonen.

Begge Samsung-telefoner har en 5,1 tommer Quad HD Super AMOLED-skærm. Med en opløsning på 2560x1440 pixels har telefonerne en pixeltæthed på hele 577 ppi. Det er markant højere end eksempelvis iPhone 6’s såkaldte retina-skærm, der har en pixeltæthed på 326 ppi.

Telefonerne har en ottekernet processor, der består af to 2,1 gigahertz og 1,5 gigahertz firekernede processorer. Hertil kommer 3 gigabyte DDR4 hukommelse. Telefonen understøtter LTE cat 6, der giver hastigheder på op til 300/50 megabit per sekund.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Kameraet lyder på 16 megapixels og f/1.9. Ifølge Samsung kan kameraet åbnes på mindre end et sekund - 0,6 sekunder. Frontkameraet har også en blændeåbning på f/1.9, men en opløsning på 5 megapixels.

Stærkere metal end nogen anden - ingen #bendgate her?

De nye S6-modeller bruger nu glas og metal, frem for plastik, der tidligere har været anvendt i forgængerne. Og ifølge Samsung er metallet, S6-telefonerne er pakket ind i, 50 procent stærkere end metallet i andre smartphones. Særligt Apples iPhone 6 Plus kom i modvind da det kom frem, at flere brugere havde oplevet at telefonen bøjede efter kort tid. Den såkaldte bendgate har efterfølgende vist sig ikke at være omfattende.

Tykkelsen er 6,8 mm og vægten henholdsvis 138 og 132 gram for S6 og S6 Edge. Til sammenligning er Apples iPhone 6 6,9 mm tyk med en vægt på 129 gram.

Batteritiden lyder ifølge Samsung på 11 timers LTE-taletid, 13 timers video og 49 timers musikafspilning. Men den helt store funktion er ikke batterilevetiden, men i stedet opladningshastigheden; Med blot 10 minutters opladning får telefonen fire timers batteritid, mens en fuld opladning tager 80 minutter. Telefonerne kan oplades med ledning eller med trådløs opladning.

Telefonerne lanceres den 11. april i Danmark. Begge enheder kommer med Android 5.0 Lollipop-styresystemet og fås med 32, 64 og 128 gigabyte lagringsplads. Prisen svinger fra 5.495 kroner for den mindste S6-model med 32 gigabyte lagringsplads til 8.495 kroner for den største S6 Edge-model med 128 gigabyte lagringsplads.

Samsung udfordrer Apple

Og så understøtter telefonerne Samsung Pay - en ny betalingstjeneste, der umiddelbart minder om konkurrenten Apple Pay: Kreditkortbetaling med telefonen ved hjælp af NFC. På samme måde som med Apple Pay indtastes ens kreditkortoplysninger, der herefter laves om til tokens med et unikt kreditkortnummer per enhed. Godkendelsen af betalinger foregår med en ny fingeraftrykssensor - på samme måde som med Apple Pay.

Ifølge Samsung vil deres løsning kunne bruges flere steder end nogen anden konkurrent. Det er dog uvist, helt præcist hvilke markeder, der er tale om - indtil videre er Apple Pay da også kun tilgængeligt for amerikanske kreditkortindehavere.

Samsung Pay adskiller sig fra konkurrenterne med en særlig teknologi til magnetstribeaflæsning. For mens mange moderne betalingskortterminaler understøtter NFC, er der fortsat mange terminaler, der kun understøtter brug af magnetstribekort. Ifølge Mashable har Galaxy S6-telefonerne en ledning indbygget bagerst på telefonen, der kan komme i kontakt med en magnetkortlæser og herefter emulere, at et kreditkort kører igennem læseren.

Foruden fingeraftrykslæseren har telefonerne en række sensorer, der integrerer Samsungs sundhedsfunktion S Health 4.0 med telefonen. Der er med andre ord stærk konkurrence til nogle af iPhone 6-modellens største funktioner: Apple Pay, Touch ID og Sundhed.

9 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
9
3. marts 2015 kl. 12:47

Er der en fornuftig grund til fortsat at øge pixeltætheden? Tænker gpu´en bruger en masse regnekraft og energi på at føde de små prikker. Jeg forestiller mig, at det bare er et salgsparameter.

2
2. marts 2015 kl. 11:50

Folk der er interesseret i at kunne skifte batteri eller have et microSD kort i deres telefon bør nok vide at Samsung med S6 serien går væk fra de muligheder.

8
3. marts 2015 kl. 11:50

Folk der er interesseret i at kunne skifte batteri eller have et microSD kort i deres telefon bør nok vide at Samsung med S6 serien går væk fra de muligheder.

http://www.mobilsiden.dk/mobile-world-congress/sammenligning-er-galaxy-s6-bedre-end-s5,lid.34016/

<strong>Her er Galaxy S6 dårligere end S5</strong></p>
<p><strong>Mindre batteri:</strong> Det er ikke alt, der er blevet bedre med den nye topmodel. Samsung Galaxy S6 har tabt sig gevaldigt i tykkelsen, og det er gået ud over batteriets kapacitet. Det 2800 mAh store batteri i sidste års model er nu skrumpet til 2550 mAh i Galaxy S6. Det er altså et lille fald på knap 9 % i kapacitet.</p>
<p>For første gang er det heller ikke muligt at udskifte batteriet til nyt, hvilket har været et stort salgsargument i Galaxy S-serien - indtil i dag.</p>
<p><strong>Ingen mulighed for SD-kort:</strong> Samsungs designændringer i S6 er også gået ud over muligheden for at indsætte et eksternt hukommelseskort. Hvor du i S5 kan indsætte op til 128 GB ekstra lagerplads, må du helt undvære dette i Galaxy S6. Til gengæld kan du købe den med 128 internt lagerplads i stedet.</p>
<p><strong>Ikke støv- og vandafvisende:</strong> Sidste år tog Samsung kampen op med blandt andet Sony ved at gøre Galaxy S5 vand- og støvafvisende. Det er Samsung nu gået væk fra igen, efter plastik er skiftet ud med metal og glas. IP67-certificeringen er dermed ikke længere at finde i Samsungs nyeste topmodel.</p>
<p><strong>USB-porten er ikke USB 3.0 længere:</strong> Samsung udstyrede sidste år S5 med en USB 3.0-port, men nu er de gået tilbage til 2.0 med Galaxy S6. Det er altså både en tilbagegang hvad angår teoretiske overførselshastigheder og mængden af strøm, der kan passere porten.</p>
<p><strong>MHL og DLNA er skrottet:</strong> De to teknologier MHL og DLNA har længe været understøttet i mange smartphones, men de er nu ikke til at finde i Galaxy S6. Med MHL (Mobile High-Definition Link) kan du blandt andet spejle skærmen over på et tv som du kender det fra en pc, mens DLNA er en teknologi til trådløst at streame indhold mellem enheder.

5
2. marts 2015 kl. 12:31

Folk der er interesseret i at kunne skifte batteri eller have et microSD kort i deres telefon bør nok vide at Samsung med S6 serien går væk fra de muligheder.

Og derfor kommer jeg heller ikke til at skulle have en S6 - enten slider jeg batteriet op, fordi jeg plejer at beholde mine tlf længe - eller også foræres/sælges den til venner/familie, men hvor jeg så sætter nyt batteri i, så de kan få en "frisk" tlf.

Men - det er jo nok det Samsung vil væk fra - for hvis ikke jeg selv kan skifte batteri, er tlf jo ikke meget værd som brugt efter et par år - for hvem vil købe en tlf der er et par år gammel med en dårlig batteritid eller skulle ofre 4-500 kr på at få skiftet batteri - så hellere en ny.

Godt der er kommet en del billigere konkurrenter - godt nok kan man heller ikke skifte batteri på dem, men i det mindste er de betydeligt billigere, så det er ikke meget det koster at skifte tlf.

6
2. marts 2015 kl. 13:23

Godt der er kommet en del billigere konkurrenter - godt nok kan man heller ikke skifte batteri på dem, men i det mindste er de betydeligt billigere, så det er ikke meget det koster at skifte tlf.

Købte mobil for et års tid siden og plejer at skifte ca. hvert andet år og må indrømme at kan jeg få en Huawei til de her 2500 Kr. som kan 95% det samme som den nyeste HTC og 100% af hvad den næstnyeste kunne, så bliver det nok svært, ikke at kigge godt på Huawei'en.

Man kan jo teoretisk set købe den og så bare skifte til nyeste model hvert år til samme pris som Samsung/HTC/Etc skal have for at skifte hvert 2. år.

7
2. marts 2015 kl. 13:34

Købte mobil for et års tid siden og plejer at skifte ca. hvert andet år og må indrømme at kan jeg få en Huawei til de her 2500 Kr. som kan 95% det samme som den nyeste HTC og 100% af hvad den næstnyeste kunne, så bliver det nok svært, ikke at kigge godt på Huawei'en.</p>
<p>Man kan jo teoretisk set købe den og så bare skifte til nyeste model hvert år til samme pris som Samsung/HTC/Etc skal have for at skifte hvert 2. år.

Det var lige netop også mit regnestykke - dvs ny Huawei/OnePlusOne hver andet år og så smide den gamle ud, for batteriet er nok ikke meget værd alligevel. Godt nok ikke særligt miljøvenligt, men det er åbenbart sådan det skal være :-(

Men da jeg pt har en S4+, skal jeg jo nok lige igennem en S5 også - plejer nemlig alligevel altid at vente med at købe, til næste års topmodel er kommet, for så bliver forrige års topmodel væsentligere billigere jo :-)

Og jeg kan stadig sælge min "gamle" S4, for hvis jeg kommer nyt batteri i, er den jo næsten som ny og det koster ikke meget på Ebay :-)

4
2. marts 2015 kl. 12:17

Folk der er interesseret i at kunne skifte batteri eller have et microSD kort i deres telefon bør nok vide at Samsung med S6 serien går væk fra de muligheder.

Jeg var faktisk interesseret i det, dengang jeg købte min S4. Men jeg er overrasket over hvor godt et batteri der var i den som standard. Det virker endnu og det virker fint, selvom der sjat lades osv. hele dagen. Så jeg vil faktisk ikke være bange for at købe S6 og ikke kunne skifte batteri i den.

3
2. marts 2015 kl. 12:14

Og den skulle heller ikke være vandafvisende længere. Hvilket jo gør den knap så smart i et land med 171 regnvejrsdage om året :(

1
2. marts 2015 kl. 11:27

Tykkelsen er 6,8 mm og vægten henholdsvis 138 og 132 gram for S6 og S6 Edge. Til sammenligning er Apples iPhone 6 6,9 mm tyk med en vægt på 129 gram.

Her er det relevant også at tage iPhone 6 Plus med i sammenligningen, eftersom Galaxy S6 med en skærmstørrelse på 5,1'' ligger midt imellem iPhone 6 på 4,7'' og iPhone 6 Plus på 5,5''.

iPhone 6 Plus har en tykkelse på 7,1 mm og en vægt på 172 gram.