Her er Samsung Galaxy S4: 8 kerner, 5 tommer fuld HD-skærm - og så fanger den dit blik

Det nye Android-flagskib fra Samsung er bedre end forgængeren på alle områder: Mindre og tyndere, trods større skærm, og med hele otte processorkerner. Pris: 5.199 kroner.

Det var småt med overraskelser, da Samsung natten til fredag kunne løfte sløret for den nye Samsung Galaxy S4 i New York. De fleste detaljer om den nye topmodel var nemlig blevet lækket.

Læs også: Lækket video: Er det her Samsung Galaxy S4?

Og umiddelbart har Samsung valgt at fortsætte stilen fra Galaxy S3, og så forbedre den på alle fronter. Selvom skærmen er blevet lidt større, helt præcist 4,99 tommer, er telefonen samlet set blevet mindre og tyndere end forgængeren S3. Tykkelsen er nu på 7,9 millimeter, og vægten faldet en smule til 130 gram.

Skærmen har fået klemt en opløsning på 1920 x 1080 pixels ind, hvilket giver en tårnhøj pixeltæthed på 441 ppi. Skærm-teknologien er Super AMOLED med Pentile-mønster, men hvor Pentile normalt er dårligt nyt, har det næppe nogen synlig indflydelse på skærmen, når pixeltætheden er så høj.

I maskinrummet har Samsung placeret et Exynos 5 Octa-chipsæt, som rummer fire Cortex A15-kerner på 1,6 gigahertz samt fire Cortex A7-kerner på 1,2 gigahertz. Der er to gigabyte RAM og mellem 16 og 64 gigabyte internt lager, som kan udvides med micro-SD-kort.

De to kameraer har fået en opgradering til 13 megapixel bag og 2 megapixel for, og Samsung har udviklet en hel række nye funktioner til dem. For eksempel kan man bruge begge kameraer samtidigt, hvilket kan være en fordel under video-samtaler. Man kan også tage flere billeder hurtigt efter hinanden og så lade telefonen blende billederne sammen til ét, så for eksempel en forbipasserende i baggrunden kan redigeres ud.

I forgængeren Galaxy S3 introducerede Samsung en teknologi, hvor skærmen slukkede, når man kiggede væk. Dette har Samsung arbejdet videre med, så telefonen nu automatisk scroller videre i en hjemmeside, når du har læst ned til bunden af skærmen.

Batteriet er også større end i forgængeren, 2.600 milliamperetimer, og styresystemet er version 4.2.2 af Android, tilføjet en hel række Samsung-tricks, men med nogenlunde samme grafiske udtryk som i Galaxy S3.

Skal Samsung Galaxy S4 bruges som både arbejds- og privattelefon, kan man bruge funktionen Knox til at skille de to ting ad og give it-afdelingen adgang til dele af telefonen - men altså ikke de private sms’er til kæresten.

Samsung Galaxy S4 kommer til Danmark ’i løbet af foråret’ og vil få en vejledende udsalgspris på 5.199 kroner, oplyser Samsung.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (15)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#2 Alice Raunsbæk

Nu har jeg jo en SG3...

Jeg kan se at de har valgt at bibeholde deres koncept med at tænd/sluk og lyd op/ned skal være præsis modsat hinanden på telefonen. Mindst hver anden gang jeg vil tænde eller slukke min skærm får jeg samtidig trykket på lyd-knappen - pi**e irriterende!

Jeg må samtidig erkende at jeg har måtte slå "Smart stay" (forbliv-vågen- når-jeg-kigger-på-dig funktionen) fra på min telefon, da den havde en illusion om at jeg konstant gloede på den, hvilket gjorde at skærmen ikke slukkede, om jeg så lagde den på en hylde og gik fra den. Jeg ved ikke hvad der er gået galt, men jeg håber da at de har løst problemet...

 • 4
 • 0
#4 John Ellekrog Beuchert

Hej, alle ejere af en Galaxy S2. Jeg har en S2, som kun virker, når hovedtelefonstikket sidder i. Når stikket ikke sidder i, er telefonen (næsten) helt død. Vil ikke starte op, fryser i "hello-billedet". El-giganten påstår, at det skyldes fugt. Underligt, at fugten så pludselig ikke betyder noget, når der sidder et stik i. Det behøver endda blot være et "dummy-stik" uden ledning. Er der nogen, som har hørt om det problem før? .... og som måske har en løsning?

 • 1
 • 0
#6 Rasmus Rask

Hvis det viser at telefonen har fået fugt, nægter de at reparere den.

Det har jeg også oplevet i tidernes morgen med en Nokia. Dengang var det dog Elektronik Centret (via FONA) der holdt min 3.000-kr-mobil som gidsel, og nægtede at returnere den (defekte telefon) hvis jeg ikke jeg betalte for undersøgelsesgebyr, da de mente den havde fået fugt.

Det tog måneders insisteren på at den ikke havde været udsat for noget ekstraordinært og at den bare havde ligget i min lomme, som enhver mobil skulle kunne holde til, før de overgav sig og gav min pengene tilbage.

John, du kan jo fremlægge sagen for Forbrugerklagenævnet og se hvad de siger: http://www.forbrug.dk/Dine-klagemuligheder/Saadan-klager-du/Klag-til-For....

 • 0
 • 0
#7 John Ellekrog Beuchert

Kender godt den lille fugtmåler. Problemet er, som Rasmus også nævner, at luftfugtigheden i en lomme åbenbart er nok til at få sladrehanken til at reagere. Så hvordan opbevarer og håndterer man sin telefon, hvis håndsved, lommefugt og tåget vejr åbenbart er gyldig grund til at afvise en reklamation... Det kan ikke passe, at elektronikken ikke kan tåle det.... Det er efterhånden en god forretning at skifte glas og indmad i smartphones. Smart!

 • 0
 • 0
#9 Jesper Høgh

Underrubrikken i artiklen siger:

Det nye Android-flagskib fra Samsung er bedre end forgængeren på alle områder: Mindre og tyndere ...

Tilgiv mig min naivitet, men hvad er det lige der gør tykkelsen af en telefon omvendt proportional med dens kvalitet?

I min enfoldige verden er batteritid vigtigere end tyndelse. Men der er jo tydeligvis noget, jeg ikke har forstået, så forklar mig venligst hvorfor en tynd telefon er federe end en tyk telefon. Og hvorfor man generelt er villige til at ofre batteritid for at få en ultratynd telefon.

/endnu en glad S2 bruger, som dog stadig kan ca. 3 dage (altså telefonen).

 • 1
 • 1
#11 Tommy Jakobsen

Nej den er total lige så kedelig som den gamle.. men en kraftigere CPU ja.. hvor er alt det vigtige.. en såkaldt high performens CPU, men ingen keyboard.. et kamera uden beskyttelse... en pris langt over en PC.. og så fordi den kan LTE, og hvad selskaberne ellers kalder forbedret telefon lyd... der er ca. for 500kr. i alt inden i sådan en. jeg vil have det skidt med at give over 5Kkr. men jeg er hellere ikke 17år og uviden omkring salgs gas... 100Mbit internet eller mere, og den lille CPU kan bruge det til hvad... ikke en skid, det er jo ikke lige frem Bluray film man ser på en 5" skærm, eller nogen form for store datamængder som den skal bruge til en skid, selv om selskaberne gerne ser man betaler dyre domme for Dropbox og den frimusik og den slags latterlig ting, selv om man har det hjemme i forvejen.. Bling Bling er hvad den er..

 • 0
 • 11
#15 Michael Rasmussen
 • 1
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere