Her er rapporterne, der dumpede Politiets skandaleramte Polsag-system
Da Rigspolitiet for knap et år siden kasserede det store Polsag-projekt, der på det tidspunkt havde kostet skatteyderne over en halv milliard kroner, var begrundelsen, at Polsag ikke var godt nok, og at det ville være for dyrt at rette op på systemet, som CSC leverede.
Men de eksterne evalueringer, som førte til den konklusion, blev holdt hemmelige. Først med den begrundelse, at det ville skade forhandlingerne med CSC om et forlig. Men da forliget med CSC faldt på plads i juni 2012, blev forklaringen i stedet, at det tog noget tid at gå igennem de mange dokumenter. Hver sjette uge sendte ministeriet og Rigspolitiet så en standardbesked om, at sagen stadig var under behandling.
Version2 søgte aktindsigt i rapporterne allerede i efteråret 2010 og har siden da løbende fulgt op med nye aktindsigtsanmodninger og rykkere på henvendelserne, som offentlige institutioner ifølge loven skal behandle i løbet af højst to uger.
I stedet kom det til at tage over et år. Først fredag den 21. december, få minutter før fyraften og juleferie, sendte Justitsministeriet rapporterne til Version2 og andre medier, som havde søgt aktindsigt. Det blev til følgende artikler om Polsag-skandalen:
Her kan du læse alle rapporterne, som fældede Polsag. Dokumenterne er fra Justitsministeriets side printet ud og scannet ind igen - et trick der skal forhindre journalister og andre i at fritekstsøge i dokumenterne.

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.
Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.
Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.
Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.