Video: Her er Nokias første Windows Phone 7-telefon

Nokias MeeGo-flagskib N9 er knapt nok rullet af samlebåndet, før direktør Stephen Elop viste en næsten identisk telefon frem - med Windows Phone 7.

Nokia har netop lanceret den muligvis eneste telefon fra den finske producent med styresystemet Meego, model N9. Men allerede i forbindelse med lanceringen kunne Nokias direktør Stephen Elop fremvise en næsten identisk telefon.

Selvom Stephen Elop sagde 'no pictures, please', så vidste han formentligt, at der ikke ville gå længe, før billederne af den nye telefon lå på internettet. Takket være ungarske Technet ligger der nu endda en video af hele Stephen Elops præsentation.

Telefonen har stort set identisk design som Nokia N9. Stephen Elop fremhæver i sin præsentation en afslørende lille detalje, nemlig en ekstra knap, der skal bruges til at betjene telefonens otte megapixel-kamera.

Den knap er en del af specifikationen for Windows Phone 7, og det er også netop, hvad den nye telefon er, nemlig Nokias første telefon med Windows Phone.

Foreløbig har telefonen blot kodenavnet Sea Ray, og Nokia har ikke afsløret nogen detaljer om hardwaren bortset fra kameraet. Nokia har tidligere oplyst, at selskabet vil lancere den første Windows Phone 7-telefon i løbet af efteråret. I første omgang har Nokia bekræftet, at telefonen kommer på markedet i Frankrig, Tyskland, Italien, Spanien, Storbritannien og Holland.

Til efteråret ventes Microsoft også at være klar med en ny version af Windows Phone 7 med kodenavnet Mango, som vil indeholde en række ny funktioner, heriblandt Nokias navigationstjeneste som kommer til alle Windows Phone 7-telefoner.

Læs også: Microsoft satser på Nokia til at udfylde huller i dansk Bing

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (11)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#2 Michael Peters

Er det nu vi skal falde på røven.

Er det virkelig det bedste Nokia kan komme frem med, sammenlignet med HTC, LG og Samsung der drøner derudad med nye designs og lækre former?

Jeg er fuldstændig uimponeret og betragter det blot som et elendigt redningsforsøg fra Elop nu han har satset alt på et bræt.

Jeg gad vide hvad vores krævende og smagssikre unge, der er de ubetingede mest interessante kundegruppe, siger til Nokias nye "vidunder" ?

 • 3
 • 3
#5 Michael Peters

"thomas jeg kommenterer mest de større virksomheders arrogance i forbindelse med indlæg og dermed vil mine ord ofte falde nogen for brystet - og i dette tilfælde dig.

Fakta er at Nokia måtte fyre en direktør grundet arrogance overfor de nye SmartPhones. Fakta er at de 2 artikler du henviser til, ganske vist får pæne ord med på vejen, men det er altså med det skrottede Meego og ikke Windows.

Ser man på den helt store vinder er statistikken sikker, og det er Android der er den sikre vinder.

Som markedsføringsmand ved jeg at hurtighed i markedet er en vigtig faktor og der er HTS, en af de virkelig store spillere og du har da ret - der er ikke meget forskel på dem - altså umiddelbart. LG lidt det samme, med de har været eminente til at markedsføre og er det stadig.

Din vurdering af min "skal jeg falde på røven" skal nok ses i en anden synsvinkel. Nemlig at der skal noget rigtig stort til, før de store grupper af unge "falder på røven" og køber den nye Nokia - jeg vil i hvert fald se det.

Noget andet er så, at jeg tror på at Nokia i fremtiden med Windows 8 får tid til at genoprette deres føring på mobilområdet. Det er altså ikke kun mig der ikke sådan lige falder for Elops præsentation, der i mine øjne mere ligner et forsøg på at bevise, at hans valg af Windows er korrekt, hvilket det måske er i fremtiden.

Uanset hvor god en modtagelse den får i fora, så tror jeg der skal noget rigtig stort til for at komme på banen igen og det synes jeg ikke den er - så kan du jo kalde det "flame" eller ej.

 • 2
 • 2
#8 Michael Peters

Nej Thomas - du taler ikke på andres vegne - men imod andres meninger. Det er dit eget valg, men ikke noget man rigtig kan bruge til noget. Og hvis du absolut skal kritiserer andres meninger så skal du referere korrekt, for jeg nævnte netop (og modsat at du tror jeg synes Nokia skal ned med nakken)at jeg tror på Nokia har mulighed for at komme på banen.

Jeg skulle mene, at det er i orden at synes at Nokia ikke - sneak peek eller ej - præsenterer et nyt vidunder.

 • 2
 • 3
#9 Magnus Jørgensen

Det bliver spændende at se hvor mange vira og malware der kommer til windows phone. Det vel det samme hardware abstraction layer, filsystem og basale API der bruges i windows phone. Så hvor nemt er det for virus programmøre at sadle om? Det er ikke noget jeg ville ønske min værste fjende, men indtil nu er Android og IOS sluppet rimeligt fra problemet. Slipper MS også så billigt?

 • 3
 • 2
#11 Magnus Jørgensen

android+malware

Jeg søgte på dine termer og de første to hits var fra MSNBC. Hehe. Den tredie artikkel er fra PCWorld der informere om at der ikke er så meget at være bekymret for.

 1. http://www.msnbc.msn.com/id/41867328/ns/technology_and_science-security/...
 2. http://technolog.msnbc.msn.com/_news/2011/05/11/6624172-study-android-ma...
 3. http://www.pcworld.com/article/221664/android_malware_why_you_shouldnt_b...
 • 1
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere