Her er hvad Google overvejede i stedet for "OK Glass"

Forestil dig en fremtid, hvor mennesker render rundt og siger "Glassicus" eller "Pew Pew Pew" til deres elektroniske briller. Takket være Amanda Rosenberg bliver det ikke sådan.

Allerede før den officielle lancering af Google cyberbrille med navnet Google Glass, er udtrykket der aktiverer enheden "OK Glass" blevet hvermandseje.

Læs også: Begejstret anmelder: Google Glass er 'awesome'

Men nu viser det sig, at det meget vel kunne have lydt ganske anderledes. Havde det ikke været fordi Glass-projektet produktchef Mat Bales havde inviteret product marketing manager Amanda Rosenberg på middag, var frasen "OK Glass" måske aldrig blevet opfundet.

I bilen på vej tilbage spurgte Mat Bales nemlig Amanda Rosenberg, om hun havde ideer til et godt "hotword", der skulle aktivere Google Glass-menuen.

»I situationen var den eneste frase, jeg kunne komme op med "OK Glass". Men det fortalte jeg ham dog ikke. I stedet blev jeg ved med at se eftertænksom ud og mumlede noget om, at jeg nok skulle "kigge på det" - bare for at det ikke skulle virke som om jeg kun havde brugt tre sekunder på opgaven,« skriver Amanda Rosenberg i en underholdende opdatering på Google+.

Vel ankommet i hjemmet besluttede Amanda Rosenberg sig for at lægge alle æg i samme kurv og kun aflevere et enkelt forslag - "OK Glass". En uge senere var frasen implementeret i prototypen.

Læs også: Video: Sådan vil Google bruge cyberpunk-briller

Den virkelige perle i Amanda Rosenbergs opdatering er dog listen med forkastede forslag. Blandt den finder man "Listen up Glass", "Hear me now", "Let me use glass to" "Go go glass", "Clap on", "Device, please", "3, 2, 1 …" og "Glassicus".

Hvad synes du, aktiveringsordet burde have været? Skriv dit forslag i debatten.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (10)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#3 Martin Mortensen

Jeg synes "OK Glass" ligger for tæt på noget som muligvis kunne komme til at siges i en normal samtale. Derfor burde man måske finde på noget lidt mere unormalt (en gentagelse af et simpelt ord). Når nu man kommer til at føle sig lidt som Inspector gadget, så kunne en lækker mulighed havde være at bruge frasen "Go, Go, ..." hvor forskellige features kunne aktiveres direkte ("Go, Go, navigation", "Go, Go, camera" ect.)

  • 1
  • 0
#9 Tommy Bell

Ja, så må man jo håbe at de kommer videre med at bruge dansk også.

Jeg finder det helt umuligt at snakke til min telefon og så den forstår det. Jeg gætter på det er fordi jeg ikke har den korrekte accent på engelsk.

Det ville måske hjælpe hvis man kunne snakke til den på dansk og stadig have OS sprog på engelsk.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere