Her er hospitalernes it-projekter for de næste tre år

Regionerne er blevet enige om, hvilke it-projekter, der skal være i hus de næste tre år. For eksempel skal ambulancerne have et EPJ-system, og KOL-patienter skal kunne undgå turen til hospitalet og i stedet behandles via internettet.

Så er kalenderen igen fyldt ud i årene 2014-2016 blandt it-folkene på danske hospitaler og regioner.

Regionernes fælles organisation for sundheds-it, RSI, er nemlig blevet klar med listen over it-projekter, som skal dribles i mål inden 2016 er slut. I alt er 15 nye mål blevet fordelt ud på de tre år.

I 2014 skal regionerne således have rullet et storskalaforsøg ud, hvor let og moderat depression behandles over internettet, og der skal være købt et nyt it-system ind til hospitalernes apoteker.

Året efter er et af pejlemærkerne et fælles system til ambulancerne, så de første data om patienten kan tastes ind i en såkaldt præhospital patientjournal, allerede på vej til hospitalet. Dermed kan behandlingen begynde hurtigere på hospitalet.

2016 byder på Sundhedsjournal 2.0, som bliver en fælles platform for hele sundhedsvæsenet og borgerne. Her kan man få adgang til data fra det fælles medicinkort, elektroniske patientjournaler, svar fra laboratorier og meget andet.

Samme år skal den behandling af KOL-patienter via internettet også været bredt ud til hele landet, hvis et forsøg i Nordjylland bliver en succes. KOL står for Kronisk Obstruktiv Lungesygdom - det der tidligere også blev kaldt rygerlunger.

Se hele rapporten med de 15 it-pejlemærker (pdf)

Regionerne begyndte at sætte it-pejlemærker op i 2010 og tre år frem, og hver måned tjekker og offentliggør RSI-organisationen så status på disse mål.

For eksempel er fire ud af fem regioner på rette vej med målene for 2013 om en fuldt konsolideret it-platform i regionen og nem adgang med single-sign-on. Her halser Region Syddanmark bagefter.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere