Her er det nye i den kommende Windows 10

3. september 2019 kl. 15:021
Her er det nye i den kommende Windows 10
Illustration: Screenshot.
Snart kan du geninstallere Windows 10 fra skyen.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Microsoft oplyser stadig om, hvad der venter os i fremtidige Windows-versioner, via de såkaldte Insider Preview Build-versioner.

Windows-bloggen har Microsoft offentliggjort den seneste version, Insider Preview Build 18970, og her er der et par interessante nyheder.

I den nyeste Build-version kommer der blandt andet en ny funktion, som lader dig genoprette Windows 10 fra skyen – en funktion svarende til den, som Mac-folket allerede har haft et stykke tid.

Efterspurgt funktion

Tidligere har genoprettelsesfunktionen været i stand til lokal geninstallering fra eksisterende Windows-filer, hvilket havde den fordel, at man kunne genoprette Windows uden ekstra harddiskplads til en komprimeret backup-kopi af Windows.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ifølge Microsoft har brugere efterspurgt muligheden for at bruge internetforbindelserne til genoprettelse i stedet, hvilket har den fordel, at processen går hurtigere.

Selskabet understreger, at apps, man har installeret, vil blive fjernet, og man har også et ‘fjern alt’-alternativ, som vil indebære, at også brugerdata vil blive slettet, når man bruger funktionen.

Download via skyen vil geninstallere den samme version og build af Windows 10, som man allerede har installeret på pc’en.

Bedre hybrid-pc-funktionalitet

Af andre nyheder i den nye Preview Build-version af Windows 10 skal der nu tages mere hensyn til hybrid-pc’er, eller 2-1-pc’er, det vil sige maskiner, som kombinerer tablet- og pc-funktionalitet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ændringen består i, at tablet-delen vil forblive i desktop-modus uden afbrydelse, når tastaturet tages af eller foldes rundt, og derudover får touch-funktionaliteten nogle optimeringer, når man går fra pc- til tablet-modus.

Blandt andet vil afstanden mellem ikonerne på værktøjslinjen nederst på skærmen blive større, søgefeltet vil kollapse ned til et ikon, og Stifinder vil skifte til et mere berøringsoptimeret udseende.

Du kan finde flere detaljer om den nye Build-version på Windows-bloggen.

Artiklen er fra digi.no.

1 kommentar.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
1
4. september 2019 kl. 11:24

Windows kan nulstille til den originale indstallation minus alle patches siden den blev installeret. Der er meget ringe. Husk at du selv må lave backup - der er ikke noget at hente fra Windows support. At man taber alle ens indstillinger ved de tilføjede programmer er uhyrlig dårligt - så derfor må man sel vsørge for rimelige backup med installationer hvis ikke man skal bruge flere dage på den fuld genoprettelse.