Her er den perfekte gave til nørden, hvis kæreste gerne vil have børn

Nye boksershorts tager kampen op mod den tiltagende stråling fra elektroniske enheder - angiveligt i fertilitetens tegn.

Er du indehaver af adskillige elektroniske, trådløse dimser, og er kæresten begyndt at gå langsommere gennem barnetøjsafdelingen i Bilka? Så er du (eller kæresten) muligvis interesseret i en ny type herreunderbukser, der skærmer for op til 99,9 procent af den stråling, der skabes af elektroniske enheder. De koster 250-400 kroner plus porto.

Boksershortsene er resultatet af den britiske forsker Joseph Perkins egne overvejelser;

»Som mange andre er min brug af mobiltelefoner, laptops og tablets steget voldsomt gennem de seneste år, og det resulterer i en langt højere mængde af stråling, især omkring skridtet,« siger Joseph Perkins til teknologimagasinet E&T, der med sin baggrund som fysiker tog problemet op.

Det resulterede i en ny type stof patenteret som RadiaTex®, der har sølv vævet ind i stoffet, og som derfor afbøjer al trådløs stråling helt nede fra 100 MHz op til 2.6 GHz, hvilket dækker alt fra telekommunikation til 4G.

Det er endnu ikke sikkert, at der er et sammenfald mellem stråling fra trådløs kommunikation og nedsat sædkvalitet, men flere videnskabelige rapporter (blandt andre denne) antyder en sammenhæng.

Om de nye boksershorts udgør en anden risiko for sædkvaliteten, fordi de er varmere end normale boksershorts, vides ikke.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (4)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere