Her er den ny Raspberry Pi B+

14. juli 2014 kl. 13:5396
Folkene bag Raspberry PI har lanceret en opgraderet version af sin populære gør-det-selv-computer med flere forbedringer.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

En ny og opgraderet version af Raspberry Pi afløser den to år gamle model B.

Siden folkene bag Raspberry Pi lancerede deres såkaldte single-board computer i kreditkortsstørrelse, har produktet været populært til skoler og undervisningsbrug samt i et stort international gør-det-selv-miljø, hvor kun fantasien har sat grænser for anvendelsen af enheden, der består af en Broadcom BCM2835 system-on-a-chip som omfatter en ARM1176JZF-S 700 MHz processor og en VideoCore IV GPU med 512 MB RAM, samt en række output-forbindelser. Det er især antallet af tilslutningsmulighederne samt en forbedring af strømforbruget er er ændret i den ny model B+.

Blandt andet har den ny version fået to flere USB-porte end den tidligere version samt flere I/O-ben.

Grundlægger af Raspberry Pi Eben Upton taler heller ikke om en relancering men om den endelige evolution af Raspberry Pi. Prisen holder stadig 35 dollar.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Se præsentationer af den her:

Remote video URL

96 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
97
30. juli 2014 kl. 21:42

Nu hvor debatten gudskelov lader til at være befriet for irrelevant støj omkring hestekræfter vil jeg gerne lige gøre opmærksom på denne lille ægte RPi klon:

http://hackaday.com/2014/07/30/a-real-raspberry-pi-clone-not-inspired-by/

Der er tale om et board baseret på samme CPU, men meget mindre, således at der direkte kan afvikles software der er kompileret til en RPi.

@Martin Kofoed, var det ikke noget til dit kameraprojekt?

98
31. juli 2014 kl. 08:41

Tak for info (jeg læser også Hack-a-Day, men så det her først :) )! Det ser rigtig fint ud til indbygning steder, hvor man normalt ville benytte et rigtigt kamerahus, men nu kan lave noget mere diskret.

Man skulle nok have startet en biks op omkring det her! :) Dels er det megasjovt at rode med, og dels er det kun fantasien, der sætter grænser for anvendelsesområder. Home automation er åbenlyst. Overvågning. Kontrol og behandling af input.

P.t. har jeg motion detection kørende på et PiCam med simpel web frontend og backup til Google Drive. Er også ved at lege med nummerplade- og ansigtsgenkendelse. Overordnet plan er at gøre kameraerne mere autonome, så de kan deployes lige så nemt som en ChromeCast. På sigt kunne man måske få nogle designere til at gøre det lidt lækkert. Det meste overvågningsudstyr er temmelig klodset.

Er der nogle firmaer derude, der roder med de her ting for at tage kampen op mod de relativt dyre "enterprise" sikkerhedsfirmaer? Man kunne lave en ret lækker serverside også, hvor data fra enhederne samles. Jeg har hundrede ideer og ingen tid :(

Med hensyn til det board, du linker til: tror jeg bestiller et eksemplar. Men det må kunne laves endnu mindre, hvis man eksempelvis ved, at man aldrig skal bruge I/O-portene.

99
31. juli 2014 kl. 09:03

Med hensyn til det board, du linker til: tror jeg bestiller et eksemplar. Men det må kunne laves endnu mindre, hvis man eksempelvis ved, at man aldrig skal bruge I/O-portene.

Jeg ved ikke om du har set det, men det kan købes i Tyskland, så undgår man bøvl med dummebøde hos Post DK:

http://www.pollin.de/shop/dt/OTQ2OTgxOTk-/Bausaetze_Module/Entwicklerboards/ODROID_W_Einplatinen_Computer_ARM11_700_MHz_512_MB.html

Og jeg kan fortælle at jeg bruger Pi'en til digital signage, hvor jeg laver en meget mere elegant (og strømbesparende) løsning end den sædvanlige hvor folk sætter en fuldfed (Windows) PC op, bare for at vise en præsentation.

86
24. juli 2014 kl. 19:40

Jeg vil da gerne være den første til at give Thomas ret i at man kunne sætte en lidt hurtigere CPU på en RPi. Det ville nok øge strømforbruget og varmeudviklingen, og det ville nok være til lidt andre formål, at man ville købe det produkt. Der kommer sandsynligvis også et nyt board, med en lidt mere beefy arm på et tidspunkt. Men når der gør, vil det sandsynligvis stadig ikke være toppen af poppen, og alligevel vil den nye model nok være en kæmpe succes.

Der hvor RPi excellerer er ved standardiseringen af interfaces og alle de tilbehør man kan købe.

Jeg har en Pi, som kører en Apache server, en SMB server og en SSH server. Derudover har jeg en Pi der kører XBMC.

Jeg regner med at købe den nye model og nogle Arduino dele så jeg kan lege med noget automation. Til det formål er en RPi mere end rigeligt hurtig. Hvis jeg har brug for noget mere beefy kan jeg jo købe det nye NVidia JETSON TK1 board.

82
24. juli 2014 kl. 18:31

Please, RasPi Foundation. Kunne godt bruge et mere strømlinet printkort til mit kameraprojekt. Det er lidt fjollet, at connectors hænger så langt ud over printet.

81
24. juli 2014 kl. 18:29

Nu hvor det heldigvis lader til at debatten kan komme tilbage på sporet, er der så nogen der har nogen erfaring med hvilket RS-485 modul der kan bruges med RPi?

65
22. juli 2014 kl. 15:23

Det er deprimerende læsning at se visse tråde køre helt i hegnet, når folk diskuterer ud fra helt forskellige præmisser. En gang imellem måtte v2 godt bruge lidt mere probate midler over for visse debattører (ingen nævnt - ingen glemt) - men det er selvfølgelig en vanskelig balancegang!

66
22. juli 2014 kl. 20:39

Hvorfor?

Ja der er noget uoverensstemmelse, men det bør læserne være kompetente nok til at sortere fra - og hvis vi ser bort fra mundhuggeriet, så er der da også blevet vendt en masse aspekter omkring Pi+ og dens potentialer.

Jeg føler ingen grund til anmeldelse af Thomas, selv om jeg ikke er enig med ham, så nej, glem alt det der med at trække censurkortet i tide og utide!

52
21. juli 2014 kl. 16:57

Det var derfor jeg for en gang skyld valgte at anmelde denne tråd.

Det er utroligt så forskelligt man kan se på verden, jeg tror de fleste som har skrevet i denne tråd, mener at det er dig der trolder. Men lad os stoppe ved det, man skal være på niveau, når man debattere ellers kan man ramme meget forbi hinanden.

Jeg er næsten sikker på at ingen i denne tråd prøver at trolde dig, de/vi er bare ikke enige med dig. Det der er mere foruroligende er at du anmelder os på grund af vi har en anden opfattelse end dig.

54
21. juli 2014 kl. 19:33

Suk.

Suk kan siges med mange betoninger, jeg vælger at den fortolkning, at du ikke har forstået et suk.

55
21. juli 2014 kl. 20:53

Erik Trolle Hvad er dit formål med at være i denne tråd Erik Trolle??

57
22. juli 2014 kl. 09:02

Hvad er dit formål med at være i denne tråd Erik Trolle??

Nu er jeg på forhånd klar over at du ikke forstår et suk af hvad jeg skriver.

Det er meget enkelt at svare på, jeg er her fordi jeg har prøvet rigtigt meget af med Raspberry Pi's og har selv 1 stk model B rev. 1 og 2 stk Model B rev. 2 og har dem kørende forskellige services i mit netværk. Derudover har jeg en del andre små lignende computers som jeg bruger til automatisering.

Så hjælper jeg andre pensionister med at løse nogen af deres problemer i den digitale verden. Jeg er i øjeblikket ved at hjælpe en ven med skiftet fra en gammel Windows XP notebook og over i tablet verden. Jeg har lige købt en Sony Xperia tablet Z2 for ham. Han tilhøre den generation, som vil have alt ud på papir. I den forbindelse er jeg ved at sætte en Raspberry Pi op som print server med hans gamle HP laser printer, så han kan bruge Google cloud print. til at skrive ud fra hans tablet og senere hans SmartPhone. På den måde løser jeg de problemer, som folk fortæller ham ikke kan lade sig gøre, med mindre han køber en speciel net printer.

(Jeg har også købt en Google ChromeCast for ham, som han kan få sit ikke SmartTV til at blive lidt smartere. Et biligt produkt som giver mere funktionalitet end jeg havde forestillet mig)

Den samme RPi skal samtidig være OpenVPN server til jeg kan åbne en tunnel mellem hans og mit netværk hovedsagelig for jeg kan supporter ham fra min bopæl i Sverige. Så skal der også køre en BubbleUPnP multimedie server på den, med en 1TB USB disk tilsluttet. Og det er fordi BubbleUPnP på Android enheden er forberedt for at kunne sende multimedie ting til hans Google ChromeCast.

Hvad berettiger dig til at være i denne tråd og dømme den kommende model B+ ude og samtidig sætte den i kategori med en Harald Nyborg type tablet.

Hvad du laver i denne tråd har jeg endnu ikke forstået, set med mine øjne tilhører du ikke et community af dem som bruger disse små computere til aflæsning sensorer, styre relæer, lave motorstyring eller opsamling/behandling af data fra anden elektronik eller bare lader dem køre som små Linux serverer med de tjenester der er mulige under Linux.

En anden god grund til jeg er her, er at jeg er startet på et projekt hvor jeg skal lave en kedel og en træpille brænder til mit hjem. Der kommer model B+ som lidt som en gave til mig med flere GPIO porte. Og måske løser den mine WiFi problemer jeg har på de gamle modeller med dens nye strømregulering. Og flere USB porte er også velkommen. Og til samme pris er lovendende.

Såvidt jeg kan vurdere er du helt galt afmarcheret ved at du sætter RPi'en i en produkt kategori hvor den slet ikke høre hjemme, og bliver ved med forsvare dine synspunkter lige meget hvor mange folk der fortæller dig at du tager fejl. Den hører bare ikke inde under konsumer produkter, hvor du placere den, med lav levetid og mange nye varianter, for det er os kreative brugere som laver varianterne og ikke hardware producenten, han giver os kun mulighederne!

58
22. juli 2014 kl. 11:15

Erik Trolle

Hvad er det jeg tager fejl i??? Det jeg skriver eller jeres fortolkning af hvad jeg skriver. Måske tager jeg fejl, men jeg er ret sikker på at hardware udvikling ikke er stoppet i verden.

Desværre kan vi først se om jeg har ret om 3-5 år.

59
22. juli 2014 kl. 12:24

Hvad er det jeg tager fejl i??? Det jeg skriver eller jeres fortolkning af hvad jeg skriver. Måske tager jeg fejl, men jeg er ret sikker på at hardware udvikling ikke er stoppet i verden.</p>
<p>Desværre kan vi først se om jeg har ret om 3-5 år.

Ja selvfølgelig sker der udvikling, men du dømte artiklens produkt ude knap inden de er i handlen!!

Og mine RPi'er er først dømt ude, når de ikke tjener mig mere, det kan være om 5år eller 15år.

Jeg har lige udskiftet hardware på min Linux File Server, som jeg installerede i 2003, den nye kan egentlig ikke mere end den gamle, fordi jeg har opdateret softwaren hele vejen. Men jeg skiftede den, fordi den nye er betydelig mere økonomisk og hurtigere, det sidste er ikke derfor jeg skiftede. Så længe min server bruger meget lidt processor kraft er hastigheden bare nice to have.

Jeg kan ikke blive ved med at skrive hvor du tager fejl, og du bliver ved med stille de samme dumme spørgsmål. Selvfølgelig sker der hele tiden udvikling og jeg vil altid, når jeg køber nyt, købe det som er op i tiden. Jeg tror ikke at der er nogen, som er så bakudstræbende, at de køber gammelt udrangeret hardware i den prisklasse. Selv som pensionist er jeg ikke nået til det punkt at det gode gamle dage var bedre.

Hvad laver du i denne tråd?

60
22. juli 2014 kl. 13:14

Jeg siger min mening. Det er hvad jeg laver og hvis man ikke kan lide min mening, så lad dog være med at svare på den. Så bliver jeg glad og du/andre ødelægger ikke en tråd.

troll tror hver mand troller.

67
23. juli 2014 kl. 15:14

Problemet er nok at vi se på en pi, på hver vores måde. Jeg ser et PCB med en ARM og open source. Og derfor er der ikke noget guddommeligt over pi i min optik.

Det er der ingen der er uenig med dig i, så det er naturligvis ikke det, I er kommet op at skændes over. Jeg tror det store anstødspunkt var, at du mente tiden var løbet fra RPi.

I og med vi fra communities omkring RPi, bruger den, fortsætter med at købe den, og stiller os op og forklarer dig at den er relevant for vores formål, så er tiden pr definition ikke løbet fra RPi.

Det kan sagtens være du er 100 gange klogere end os andre, og derfor kan udnytte andet og billigere hardware på smartere måder, og derfor føler dig berettiget til at omtale RPi som et forældet produkt.

Fint.

Præsenter os så venligst for dine projekter, hvor du har anvendt en tablet (eller anden hardware), hvor vi andre ville bruge en RPi - det kan være vi alle kan blive klogere af din tilgang til hardware, men det kræver at du præsenterer os for noget konkret, hvor en RPi er kommet til kort eller kan matches på alle relevante parametre.

Erik Trolle har kort præsenteret nogle løsninger han har sat op med RPi. Jeg mener derfor bolden ligger hos dig: Fortæl os hvordan du ville løse det setup han beskriver, smartere og/eller billigere med noget andet hardware end en "forældet" RPi. Og fortæl os gerne om de andre projekter du har gennemført med hardware der slår RPi på pris, ydelse eller begge.

68
23. juli 2014 kl. 16:31

Jeg tror det store anstødspunkt var, at du mente tiden var løbet fra RPi.

Og det er hvad jeg ikke kan forstå i bliver så sure over. Jeg gik ud fra at alle på version2 vidst at tiden gik hurtig indenfor IT og hardware. f.eks kommer apple 3 uger for sent med en ny mobil, så står der 12 nye og bedre mobiler klar i butikkerne.

Og jeg kan bare ikke se hvorfor det ikke også skulle gælde for pi. Og nu kommer der sikkert 20 svar på det her indlæg. "Jamen pi er dit og dat osv" Spar mig.

79
24. juli 2014 kl. 13:53

Jeg gik ud fra at alle på version2 vidst at tiden gik hurtig indenfor IT og hardware. f.eks kommer apple 3 uger for sent med en ny mobil, så står der 12 nye og bedre mobiler klar i butikkerne.

RPi er (som andre også påpeger) en alsidig og stabil komponent - den er "Legoklods, 4 x 2 knopper, blå" indenfor IT-gør-det-selv-løsninger. At den er alsidig, fleksibel, velkendt, velafprøvet, udbredt, passer i mange eksisterende løsninger (og mange løsninger passer til den), stabil mht specifikationer, lille og billig, er en feature, og ikke et tegn på at tiden er løbet fra den.

Hvis du vil bruge noget andet, så gør det, og argumenter for det. RPi løser opgaven for os i de konkrete situationer. Du skal være velkommen til at præsentere dine egne løsninger med anden hardware, eller forklare os hvordan du konkret ville lave vores løsninger med anden hardware på en bedre/billigere måde.

Men den der med at nedgøre RPi ud fra en generel betragtning om hurtig udvikling indenfor IT, og RPi's alder, den holder ikke. Venligst server noget konkret. Hvis du udelukkende kan teoretisere, vil du selvsagt få alle praktikerne mod dig, det er der intet forunderligt i, og du kan ikke konkludere noget om RPi's relevans ud fra det.

80
24. juli 2014 kl. 16:04

I kan glæde jer over jeg har spurgt version2 om at slette min profli efter snart 10 år herinde. Jeg har aldrig været ude for noget som sygt før, som denne tråd. Mine ord bliver fordrejet og jeg bliver beskyldt for at havde deltaget i en debat, hvis side jeg aldrig har været på.

Så tak til de andre som har givet nogle gode debatter igennem tiden.

87
24. juli 2014 kl. 19:57

Og faktisk ville jeg også meget gerne se et link til den debat på CW, for jeg 100 % sikker på det er løgn.

85
24. juli 2014 kl. 19:38

Det er jo de andre debattører, der ikke fatter en brik.

Den sætning synes jeg nu ikke var nødvendig.

Og jeg står ved mine indlæg, så længe de bliver læst i den rigtige sammenhængt.

Men synes det mest anstændige ville være at slette mine indlæg, når jeg ikke har mulighed for at forsvare mig. Men det ser ud til at man har frit spil til at skrive hvad som helst om en person, uden at version2 gøre noget ved det (se indlæg om CW).

89
24. juli 2014 kl. 20:52

Men det ser ud til at man har frit spil til at skrive hvad som helst om en person, uden at version2 gøre noget ved det (se indlæg om CW).

Jeg trækker mit indlæg om CW tilbage, jeg har en kinamands chance for at bevise det, da CW har skiftet debat motor.

Jeg har skrevet til Version2 om at slette det, det var en fejl af mig at skrive noget ud fra hukommelse. Dette er en undskyldning hvis jeg har forvekslet dig med en anden!

Men jeg står ved alt det andet jeg har skrevet!

Så længe du ikke kommer med eksempler, hvad du bruger en Raspberry Pi eller tilsvarende computer til, der tilhører kategorien - industri computer, DIY computere eller formålet til undervisnings brug, som den er lavet til, og som kan ændre mit syn på din indlæg.

Kom med noget der vil modbevise de mange tommel ned du har fået!

Hvis der bare er det mindste mand i dig, burde du trække dine udtagelser om tudekiks, spin, fanboy tilbage til folk som er kraftigt engageret i, hvad der sker omkring tele/netværk, computerteknik, elektronik, sikkerhed på nettet, programmering m.v. Områder som du ikke optræder som specialist i!

94
24. juli 2014 kl. 22:23

Jeg gider bare ikke bruge en halv time på et indlæg, når jeg kan se de ikke bliver læst. Men kun bliver brugt til angreb på mig. Så er det bare ikke det værd.

Du kunne jo komme med eksempler på de løsninger du har lavet, hvori der eksempelvis indgår en tablet, og forklare hvorledes du kommunikerer med den f.eks. til styringsformål - hvordan håndterer du I/O, hvorledes styrer du den remote, hvordan bruger du den som webserver, hvordan sikrer du dig at du også kan få den i næste måned, hvordan sørger du for at det er dig, og ikke Android der har magten, osv, osv.

Jeg vil i øvrigt også lige gerne pointere, at det er ret vigtig at platformen ikke ændrer sig hele tiden, eksempelvis er en ARM ikke bare en ARM, hvilket betyder at den compiler man har til en version af ARM ikke nødvendigvis kan bruges til en anden version.

Du kunne også svare på nogle af de spørgsmål du er blevet stillet, eksempelvis dette høflige spørgsmål fra Thomas Hupfeldt:

"Vil du ikke være flink at forklare, på hvilke punkter en RPi og en tablet er sammenlignelig? Og her tænker jeg ud fra anvendelse. Samt henvise til et sted hvor du kan købe en Tablet til under 200,- ekskl. moms."

Og så vil jeg gerne spørge dig (høfligt og ærbødigt) om du også mener at Arduino er forældet?

Vi er mange der gerne vil en konstruktiv debat her, men det fordrer at man selv bidrager med noget, eksempelvis fortællinger om de løsninger og muligheder man ser i et givet produkt som f.eks. RPi, ikke kun kritiserer et produkt for at være noget det ikke giver sig ud for at være.

BTW, mht. at bruge en halv time på et indlæg, så har du foreløbig stået for 31 ud af 92 indlæg, så måske du havde kommet meget længere hvis du havde postet lidt færre indlæg, og så vitterlig havde brugt en halv times tid på at forklare hvad det er du mener.

95
24. juli 2014 kl. 22:57

Christian Nobel

Det er da en gang vås du kommer med. Selvfølgelig kan man da have en mening om noget man ikke selv har. Og hvis i faktisk havde ønsket at have en "god" debat, så havde i ikke svaret på mit første indlæg. Hvorfor kan alle andre på version2 godt finde ud af det, men ikke jer.

96
25. juli 2014 kl. 01:10

Det er da en gang vås du kommer med. Selvfølgelig kan man da have en mening om noget man ikke selv har.

Ja, men din mening har ikke ret stor værdi, når man køber et halvfabrikat, der først får værdi efter hvad du lægger på den. Hvad lægger du på af OS, forskellige Linux distros eller måske Android. Eller henter du en ISO med en færdigt lave XMBC, Asterisk PBX, OwnCloud m.fl. Eller du sætter den op fra bunden, som jeg gør, for at gøre den sikker med firewall, rapportering og intrution detection m.m. Hvordan skal du kunne vurdere hvad jeg kan, uden du selv har prøvet det.

I mit professionelle liv har jeg været med til at udstyr til statsstyrelser og nogen af Danmarks største firmaer og intet har vi leveret uden at have haft hands on. Men du kan sidde tilbagelænet og ud fra nogen spec. vide alt, uden at rørt noget, det er virkelig Imponerende

69
23. juli 2014 kl. 17:24

</p>
<p>Og det er hvad jeg ikke kan forstå i bliver så sure over. Jeg gik ud fra at alle på version2 vidst at tiden gik hurtig indenfor IT og hardware. f.eks kommer apple 3 uger for sent med en ny mobil, så står der 12 nye og bedre mobiler klar i butikkerne.

Fordi det lige præcis er vigtigt når man laver noget der baserer sig på noget specifikt hardware, at det ikke ændrer sig fra dag til dag ud fra en modebetragtning - stabilitet og leveringsssikkerhed er nøgleordet her.

Så hvis man kan tale om at blive sur, så er det da mere når man har fundet et eller andet motherboard som man har tilpasset sine produkter til, for efterfølgende at erfare at man ikke kan få det mere, og fabrikanten har fjernet drivere mv., fordi de nu er i gang med noget nyt.

Og jeg kan bare ikke se hvorfor det ikke også skulle gælde for pi. Og nu kommer der sikkert 20 svar på det her indlæg. "Jamen pi er dit og dat osv" Spar mig.

Ja der kommer 20 indlæg, for du vil jo ikke forstå hvorfor folk har behov for at kunne bruge noget hardware som ikke nødvendigvis er det mest super-duper hurtige, men som har nogle andre kvaliteter som anses for vigtigere.

Du kan i øvrigt godt droppe det der "spar mig" - det er ikke dig der ejer debatten her, og måske du burde bruge lidt tid på selvransagelse over hvorfor alle andre end dig ikke har set lyset.

Og så kom lige med nogle eksempler på hvad du har lavet, som efterlyst af Martin.

50
21. juli 2014 kl. 11:29

@Thomas 3b Hansen Kan jeg herved konstatere at du har fundet ud af at RPi og en billig tablet i rigtigt er i samme produkt kategori. Og vi har brugt en masse tid på dig i stedet for at debattere produktet. :-) Eller hører du til dem som trossigt bliver ved med at påstå at de aldrig tager fejl - dem har vi jo nogen af her V2 i debatterne.

Bortset fra det, så kendte jeg godt til dit link og det er et interessant produkt. Men nok mere til andre end hobby folket, som jeg tilhører.

/erik

51
21. juli 2014 kl. 13:06

Erik Trolle

Det er jo så jeres fejl, at i hellere ville bruge tid på mig. Men i ønsker ikke at forstå hvad jeg skriver og så kan det ikke betale sig at forsætte med at bruge min tid i denne tråd.

Desværre har jeg også set denne typer mennesker på version2.dk som bare ( måske af kedsomhed ) bare angriber alt og alle.

Det var derfor jeg for en gang skyld valgte at anmelde denne tråd.

Håber version2.dk bliver en god og fornuftig side igen.

Og jeg ville da gerne erkende, at jeg ikke havde regnet med så stor følsomhed omkring pi. Og må ærlig talt sige jeg stadig ikke helt forstår den.

42
17. juli 2014 kl. 18:27

Det er da et lækkert layout B+'en har fået sig - og prisen er fornuftig.

Det kribler lidt i fingrene for at købe et par stykker... jeg har ikke noget konkret at bruge dem til, men det ville være oplagt til f.eks. at lege med distributed computing (for sjov/erfaring, naturligvis ikke performance), på en lidt mere "virkelig" måde end ved at spinne en mængde VM'er op.

Eller at lege med to-the-metal kernelprogrammering igen - bortset fra gpu-acceleration er platformen 100% dokumenteret, right?

6
16. juli 2014 kl. 09:03

Rasperry Pis to tidligere boards havde håbløse layouts med stik smidt på med en skovl. Men dette nye tredie revision board ser godt ud, et layout på kvalitetsniveau med BeagleBone.

Stik flugter på kanten, fire skruehuller til montering og ikke blot to skævt placerede huller. Desværre ikke 3 mm standard huller, men der ser ud til at være plads til at bore dem op. Micro SD holder med tryk-lås! 4 USB stik.

TRRS jack til A/V er god ide for kompakt layout, men hvad er pin-out?

Den nye model har flere generelle I/O på bus men stadig kun en UART og en SPI, det skyldes nok en MPU begrænsning.

5
15. juli 2014 kl. 16:38

Da ARM (mini computer) er meget normalt idag, så burde de lave mere end en model. Jeg mener at tiden er løbet fra Raspberry Pi.

7
16. juli 2014 kl. 09:11

Jeg mener at tiden er løbet fra Raspberry Pi.

Prøv lige i komme ned på jorden.

En RPi er ikke en erstatning for en fuldfed computer, men en universelt anvendelig mikrocomputer der koster 194 kr ex. moms, og den har et hav af muligheder der hvor man har behov for noget mere slagkraftigt end en Arduino.

Og så er der et kæmpe community omkring den, hvilket mange gange er mere vigtigt end hurtigere processor osv. - personligt mener jeg mere at produkter der hele tiden stræber på at være hurtigst mv., men som ikke har nogen kontinuitet mere er dem tiden er løbet fra.

10
16. juli 2014 kl. 10:29

Ideen bag Raspberry Pi, er at være en billig "gør det selv" computer. At sætte flere porte på, ville bare øge prisen, fremfor at lave et pcb som et "ram modul" og så selv købe et "ram socket" med porte på. Der er en omkostning ved at skulle sætte usb port osv på.

Ps. Det er selvfølgelig ikke ram jeg taler om.

11
16. juli 2014 kl. 12:03

Ideen bag Raspberry Pi, er at være en billig "gør det selv" computer. At sætte flere porte på, ville bare øge prisen, fremfor at lave et pcb som et "ram modul" og så selv købe et "ram socket" med porte på. Der er en omkostning ved at skulle sætte usb port osv på.

Jeg forstår ikke hvad det er du prøver at sige?

Raspberryen er ikke som tidligere sagt en erstatning for en almindelig fuldfed PC (selv om den faktisk har temmelig meget power, sammenlignet med en ældre PC), men en "dims" der kan indbygges og klare en række specifikke opgaver.

Og med den nye version, hvor man ikke kommer i bekneb for USB porte, og hvor de designmæssige bøffer er klaret, så er den perfekt til det formål.

Hvis man ikke mener man kan klare sig med RPi, så er der tonsvis af alternativer på markedet, omend ikke helt så billige, og med mindre communities.

12
16. juli 2014 kl. 12:23

Ved ikke hvad du ligger i en "fuldfed PC", men det er hvad en ARM er idag. Raspberry Pi er lavet til brug i ulande og evt skoler. Den Raspberry Pi vi ser idag, er lavet til ilande.

16
16. juli 2014 kl. 15:16

Raspberry Pi er lavet til brug i ulande

Hvilket så er absolut forkert - hovedsigtet var at lave en lille computer der kunne bruges i undervisningsøjemed for at få børn/unge til at forstå computere - hvilket man ikke gør ved at blive plantet foran en tablet, men ved at komme tættere på jernet.

Og så er den i øvrigt produceret i England, ikke Kina eller USA, og det mener jeg ud fra en protektionistisk ånd også er værd at tage med - al udvikling behøver ikke være dikteret af amerikanerne.

13
16. juli 2014 kl. 13:21

Ved ikke hvad du ligger i en "fuldfed PC", men det er hvad en ARM er idag.
Raspberry Pi er lavet til brug i ulande og evt skoler. Den Raspberry Pi vi ser idag, er lavet til ilande.

Sådan noget frygtelig sludder, RPi er ikke afgrænset til noget i-land som u-land - skoler. Man havde måske ikke forstillet sig at Maker bevægelsen/industrien ville tage imod den med kyshånd. Den eneste forskel mellem ver. A og B var ram, og B+ er nogen forbedringer på samme hardware platform.

Jeg bruger mine bl.a. til Webserver,MailSverver,Internet Radio, Fileserver, Firewall, Printer/Scanner Server, OpenVPN tunneller til flere netværk inkl. til min Android mobil når jeg er ude i verden. Prøv at se hvad communitiet ellers bruger dem til og du vil se at du lever i en verden, der er lidt ude af proportioner.

Jeg er pensionist og har fremtidige projekter, som Home Automation, DIY centralvarme med eget designet pillefyr o.s.v.

14
16. juli 2014 kl. 13:40

@ Erik Trolle. Tag lige en tudekiks. Jeg har ikke sagt at Raspberry Pi er dårlig. Kun at den ikke er nyskabende, som den første var. Når du idag kan få en tablet til næsten samme pris som Raspberry Pi, hvorfor så købe en Raspberry Pi.

Det er så min holdning til det og lad mig have den.

26
17. juli 2014 kl. 10:40

@ Erik Trolle. Tag lige en tudekiks. Jeg har ikke sagt at Raspberry Pi er dårlig. Kun at den ikke er nyskabende, som den første var. Når du idag kan få en tablet til næsten samme pris som Raspberry Pi, hvorfor så købe en Raspberry Pi.

Kære Thomas (bbb) Hansen.

Vil du ikke være flink at forklare, på hvilke punkter en RPi og en tablet er sammenlignelig? Og her tænker jeg ud fra anvendelse. Samt henvise til et sted hvor du kan købe en Tablet til under 200,- ekskl. moms.

Jeg har svært ved at se det.

Mvh Thomas.

28
17. juli 2014 kl. 11:35

Selvom jeg nok aldrig ville komme igennem i en tråd, hvor pi fanklub deltager.

Desværre faldt jeg i for Nobel's spin og det var en fejl fra min side.

Det jeg ville sige er(og det er min personlige mening): Hvis pi ikke følger med tiden, så begynder folk at bruge andre board.

Jeg kan ikke se noget specielt ved pi og det ser ud til nogle ser det som den hellige gral. Lad det blive ved det.

43
17. juli 2014 kl. 19:04

Det jeg ville sige er(og det er min personlige mening): Hvis pi ikke følger med tiden, så begynder folk at bruge andre board.

Der kan godt være visse fordele i at holde sig på den samme hardwareplatform, f.eks. stabile drivere og veludviklede udviklingsværktøjer, og hvis CPU behovet i din software holder sig et godt stykke under RPi'ens maksimale ydelse burde der ikke være nogen ko på isen de næste mange år. Hvis dine softwarekrav allerede nu ligger på 90-95% af RPi'ens ydelse, skal du nok allerede nu overveje et større board.

Jeg vil tro der kan sidde RPi'ere i mange år som embeddede applikationer, og så er det selvfølgelig rart at vide, at hvis den går i stykker om 5-7 år, kan man købe en ny magen til og køre videre, og endda til en meget lav pris. Det er jo efterhånden en sjældenhed idag i computerbranchen.

44
17. juli 2014 kl. 19:20

@ Henrik Mikael Kristensen

Der er ikke noget som taler for de kunne have en B+, selvom de havde en highend model i deres portefølje. Og for mig ligger fordelen ikke i hardware, men i de bruger open source. Og for dem som ikke ved det, så kom open source før pi. Og open source er heldigvis uafhængig af proprietær hardware, som raspberry pi er.

45
17. juli 2014 kl. 19:30

Jamen, så vælger man en open source platform, hvis man ikke kan lide Broadcom.

Jeg ser heller ikke nogen speciel fordel i RPi'ens hardware, men i at hardwaren er stabil over tid og der findes stabile drivere, gerne over 10 år, så det er nemmere at vælge noget, der virker.

Hvis softwarebehovene vokser indenfor kort tid på en platform der er så afgrænset som en RPi, har man ganske enkelt valgt den forkerte computer.

34
17. juli 2014 kl. 12:16

Det jeg ville sige er(og det er min personlige mening): Hvis pi ikke følger med tiden, så begynder folk at bruge andre board.

Når nu denne diskussion foregår under en artikel om en opgraderet version af RasPi, så forstår jeg ikke påstanden om at RasPi ikke følger med tiden - så meget desto mindre, når vi der bruger RasPi giver thumbs up til flere af opgraderingerne. Det lyder med andre ord som om Raspberry Pi foundation har lyttet til al den konstruktive kritik der er, og har taget de nødvendige evolutionsmæssige skridt, fremfor at gentage den revolution som første RasPi var, og som du lader til at efterlyse.

Det vil jo altid være en afvejning af, om man skal fodre sit eksisterende community med opgraderinger, eller om man skal søge nye communites med store teknologispring.

Så vidt jeg kan se, opstår der stadig en masse nye løsninger omkring RasPi nærmest dagligt. Den er stadig en lille billig, energieffektiv, relativt kraftig og relativt åben computer, der passer ind i mange løsninger.

Jeg forstår derfor ikke din kritik af RasPi - den udfylder et segment, som du ikke lader til at ville opholde dig i. Var det så ikke en bedre anvendelse af din tid, hvis du undlod at kritisere RasPi for at være det den er lavet til at være, og lagde kræfterne i de segmenter du åbenbart foretrækker?


"A pint can't hold a quart - if it holds a pint it is doing all that can be expected of it."

  • Margaret Deland
36
17. juli 2014 kl. 12:25

Martin Bøgelund

Ja pt opfylder pi et behov. Men ville den også gøre det om 1-2 år, hvis den ikke kommer uptodate med sin ARM. Men lad os tales ved om 3 år.

46
17. juli 2014 kl. 21:09

Ja pt opfylder pi et behov. Men ville den også gøre det om 1-2 år, hvis den ikke kommer uptodate med sin ARM. Men lad os tales ved om 3 år.

Det kommer jo helt af sig selv. På et tidspunkt vil efterspørgslen på den ARM-processor som RPi bruger nu, falde - netop pga at der kommer nyere generationer der kan mere og til en relativt lavere pris pr ydeevne. Derfor vil stordriftsfordelene ved produktionen af den nuværende processor forsvinde efterhånden som efterspørgslen falder, og enhedsomkostningerne vil derfor stige.

Med andre ord vil Raspberry Pi Foundation på et tidspunkt stå overfor valget mellem at fortsætte med den gamle processor til en højere pris, eller en nyere til en lavere pris. Sådan har det i al fald været på hardwaremarkedet, lige så længe jeg kan huske.

Derfor ser jeg intet behov for at lave stor ståhej, for at få RPi Foundation til at træffe en beslutning nu og her, som de alligevel helt automatisk presses ud i, når tiden er moden til det.

47
17. juli 2014 kl. 21:33

@ Martin Bøgelund

Problemet ville være i om de ville have kapital til at forsætte, hvis de ikke følger med tiden(når tiden er moden til det). Vi har set det så mange gange før, og hvorfor skulle pi være immun overfor det.

48
18. juli 2014 kl. 09:23

Problemet ville være i om de ville have kapital til at forsætte, hvis de ikke følger med tiden(når tiden er moden til det). Vi har set det så mange gange før, og hvorfor skulle pi være immun overfor det.

Raspberry Pi blev startet op fra scratch - de boostede ikke engang økonomien med en Kickstarter. Så medmindre de kører med dundrende underskud (hvad prissætningen af den nye RPi Plus ikke tyder på), så har de et bedre udgangspunkt til at lave den næste generation af RPi, end de havde da de lavede den oprindelige.

Derudover er jeg overbevist om at de er godt i gang med at tænke over næste generation allerede nu. RPi + kan sågar være et bi-produkt af udviklingen af næste generation - og som minimum vil evolutionen fra RPi til RPi + også danne grundlag for udviklingsarbejdet med næste generation. Men det siger sig selv at RPi Foundation bør få mest muligt ud af de oprindelige RPi's, før de lancerer næste generation.

RPi Foundation lancerer nok ikke næste generation, før RPi A og B+ product life cycle begynder at gå i decline - og decline kan netop udskydes med et "facelift", som RPi B+ jo netop er.

38
17. juli 2014 kl. 12:29

Ja pt opfylder pi et behov. Men ville den også gøre det om 1-2 år, hvis den ikke kommer uptodate med sin ARM. Men lad os tales ved om 3 år.

Øh. Der er en grund til at den hedder Model B+ (det er blot en opgradering af Model B'en), intentionen er at der snart skal komme en Model C (eller hvad de nu kalder den), som vil have et andet chipset og andet layout. Og sikkert også en anden pris.

Jeg tror helt bestemt der er en stærkere processor på trapperne.

31
17. juli 2014 kl. 11:45

Selvom jeg nok aldrig ville komme igennem i en tråd, hvor pi fanklub deltager.</p>
<p>Desværre faldt jeg i for Nobel's spin og det var en fejl fra min side.</p>
<p>Det jeg ville sige er(og det er min personlige mening): Hvis pi ikke følger med tiden, så begynder folk at bruge andre board.</p>
<p>Jeg kan ikke se noget specielt ved pi og det ser ud til nogle ser det som den hellige gral. Lad det blive ved det.

Prøv lige at gøre det bedre Thomas, i stedet for at begynde at lege martyr og æde tudekiks i stor mængde.

Hvis du vitterlig har nogen argumenter, så kom med dem, i stedet for bare at nedgøre og sammenligne med noget der ikke er relevant.

Her er ikke tale om en pi "fanklub", men om at der er nogle perspektiver i det der pt. er den absolut billigste platform til videreudvikling - og for lige at gøre dig det klart, så ser jeg også på Olimex A10/20 og MSP430, så der er intet der er helligt!

Du lyder nærmest som en Windows fanboy når du begynder at hyle op om spin, for jeg er sådan set fløjtende ligeglad med at du ikke kan se noget i pi'en - jeg derimod ser en hel masse potentiale i den, som kan bruges i nogen af de ting jeg laver (og reelt er det da kun en fordel for mig at andre åbenbart ikke er snedige nok til at bruge den, det gør kun konkurrencen mindre).

Og pi'en følger lige præcis med tiden, fordi der er blevet lyttet til de ønsker der er, uden at prisen er steget.

32
17. juli 2014 kl. 12:05

Jeg har valgt at anmelde denne tråd. Jeg gider bare ikke bruge min tid på ingenting. Og denne tråd går i ring.

62
22. juli 2014 kl. 13:48

Jeg har valgt at anmelde denne tråd. Jeg gider bare ikke bruge min tid på ingenting. Og denne tråd går i ring.

Selvom det er 5 dage siden du skrev dette, så har du alligevel selv valgt at fortsætte tråden i samme ævle bævle. Jeg har sjovt nok selv tænkt på at anmelde tråden. pga. dig, men har valgt ikke at gøre det, da du har ret til at have din egen mening, selvom den åbenbart er, at alle andre end dig selv tager fejl. Jeg forstår ikke hvordan du seriøst kan sammenling en Pi med en tablet (hvor får du iøvrigt en tablet til 299 ??)

63
22. juli 2014 kl. 14:05

Per Hansen

Jeg synes helt klart du skulle anmelde mig. Og ja dum er jeg når jeg bruger min tid på personfnidder, som denne tråd desværre er blevet til. Jeg kan bare stadig ikke se hvad det er for nogen fejl jeg skal vedkende mig.

30
17. juli 2014 kl. 11:44

Det jeg ville sige er(og det er min personlige mening): Hvis pi ikke følger med tiden, så begynder folk at bruge andre board.

Det er også meget fint at det er din personlige mening, men af og til, må man indse at det man mener ikke nødvendigvis er det rigtige. :)

Jeg er ikke super mega dipdop RPi fan, men jeg forstår stadig ikke dit sammenligningsgrundlag i forhold til en Tablet, og du har endnu ikke svaret på mit spørgsmål længere oppe. Vil du det, eller har du svært ved at argumentere for din påstand?

Derudover så kunne jeg også godt tænke mig, at du uddybede din påstand/mening om at RPi ikke følger med tiden. Hvis der findes projekter i tusindvis, hvor RPi er tilstrækkelig, hvor er det så at de ikke følger med tiden, og på hvilket grundlag mister de brugerne?

Hvad mangler en RPi for at den skulle følge med tiden, og hvordan ville den komme til at stå bedre på markedet i forhold til det den benyttes til nu?

Mvh Thomas.

17
16. juli 2014 kl. 17:39

Hvis jeg har behov for en gaffeltruck, så giver det ikke meget mening at jeg kan købe en VW Up til samme pris.

Det er ikke et gyldigt argument.

Man skal stadig huske på at for at bruge en pi, så kræver det en skærm, mus, tastatur,case, strømforsyning og helst et Micro sd, og så er den ikke så billig igen. Og heller ikke så nem at have med på farten. Og de pin som er på en pi, kunne man også godt lave på tablet.

56
22. juli 2014 kl. 02:55

Man skal stadig huske på at for at bruge en pi, så kræver det en skærm, mus, tastatur,case, strømforsyning og helst et Micro sd, og så er den ikke så billig igen. Og heller ikke så nem at have med på farten. Og de pin som er på en pi, kunne man også godt lave på tablet.

Det kommer da sandelig an på hvad man skal bruge den til :) Med XBMC installeret skal den bare have strøm, HDMI til fjernsynet og netkabel til NAS og/eller usb-disk med film på, så kører det med fjernsynets fjernbetjening.

Men, jo, man kunne sikkert sagtens lave det som en tablet, men nu laver de altså den som det er her. Hvorfor lægger du ikke Ubuntu på en Nexus i stedet hvis du gerne vil have noget saft og kraft?

19
16. juli 2014 kl. 18:58

Det er ikke et gyldigt argument.

Det da så sandelig det er.

Eksempelvis hvis man skal bruge den som controller med webinterface så er der nogle andre krav, fuldstændig som det er utroligt svært at løfte en 500 kg tung palle en VW Up.

Man skal stadig huske på at for at bruge en pi, så kræver det en skærm, mus, tastatur

Ikke nødvendigvis.

case, strømforsyning og helst et Micro sd,

Småtterier (har i øvrigt lige scoret mig et par hundrede strømforsyninger til kr. 0).

Og så kan man have et behov for indbygning sammen med noget andet, så kassen er ikke noget argument.

Og SD kortet, ja så taler vi om 20-30 kr.

Og heller ikke så nem at have med på farten.

En Raspberry Pi er ikke en PC ej heller en Tablet og den giver sig ikke ud for at være det!

Og de pin som er på en pi, kunne man også godt lave på tablet.

Eklatant nonsens, da der ikke er nogen GPIO på en tablet, den er låst af en ongo-bongo udgave af Android, der er ingen specifikationer, ingen kablet Ethernet, ingen USB porte, samt et touch display som nogen gange kan være mere til hinder end til gavn.

Så enten vil du bare lege Rasmus Modsat, eller også fatter du ikke en bønne.

20
16. juli 2014 kl. 19:24

Så enten vil du bare lege Rasmus Modsat,

Det er desværre sådan jeg ser dine indlæg. En pi er faktisk en PC (personal computer) Og en tablet består altså også af et pcb. Og tit samme ARM ( eller i den boldgade )som pi.

Jeg gætter stærkt på du ved hvordan et processorer er bygget op og hvordan den bliver brugt på et pcb. Og du ved nok også hvad en compiler er. Derfor kan jeg ikke forstå du bliver ved.

21
16. juli 2014 kl. 20:07

Det er desværre sådan jeg ser dine indlæg. En pi er faktisk en PC (personal computer) Og en tablet består altså også af et pcb. Og tit samme ARM ( eller i den boldgade )som pi.

Du har ret i at den kan bruges som en PC, men det er bare de færreste som gør det. Langt de fleste bruger den rigtigt mange andre ting. Og den er slet ikke god som PC, fordi det er som at køre på en PC årgang 1998.

Jeg gætter stærkt på du ved hvordan et processorer er bygget op og hvordan den bliver brugt på et pcb. Og du ved nok også hvad en compiler er. Derfor kan jeg ikke forstå du bliver ved.

Du skriver frygtelig nedladende til folk som Christian og andre, som har arbejdet med computere i rigtigt mange år. Og det gælder fra embeded computere til meget store maskiner.

Jeg er frygtelig i tvivl om du er en troll eller bare meget lidt vidende?

22
16. juli 2014 kl. 20:22

@ Erik

Jeg synes jo det er jer som tager det som det var en kritik af gud selv jeg kommer med.

23
16. juli 2014 kl. 21:34

Jeg synes jo det er jer som tager det som det var en kritik af gud selv jeg kommer med.

Overhovedet ikke, men det er ret anstrengende at folk kommer ind fra sidelinien, og i stedet for at se muligheder, så fokuserer de på det de, ud fra deres bias, mener er forkert, selv om det slet ikke er det der er hensigten med produktet.

Så jeg gentager for 117' gang, det er ikke en erstatning for en fuldfed PC eller en tablet, men en computer der kan bruges som byggeklods til at arbejde videre på.

Hvis man skal følge din logik, hvorfor køber folk så Arduinoer, MSP430 boards, BB, Olimex, PLC'er, mv?

Næppe for at tro at det er en erstatning for en PC, men fordi de tjener et formål - og det er der RPi'en (eller Olimex, BB, etc) kommer ind, da den giver mulighed for at man eksempelvis kan lave noget der kræver lidt mere end en Arduino kan tilbyde (til en lavere pris, hvis man lige tager Ethernet og USB in mente), da der er mulighed for at køre en fuld Linux på den, eksempelvis:

Digital Signage. Medicenter med XMBC. Musik streamer. Home automation i et hav af afskygninger. Vejr station. CNC controller. Time lapse kamera. Internet broadcasting af radio. Kasseapparat. etc, etc.

Der er intet guddommeligt ved RPi'en, og jeg har da også været irriteret over det gamle layout, men mener også at med det nye layout, og de ekstra porte, så er der ramt helt rigtigt - til 194 kr. excl moms, hvilket hverken kan eller skal sammenlignes med en skodtablet fra Harald Nyborg.

Jeg er sådan set ligeglad med at du ikke mener at du kan bruge RPi'en til noget, men det er ret tyndt at du dømmer den ude på et absolut forkert grundlag - og hvis vi i øvrigt lige skal reflektere over din overskrift, så er ARM altså ikke bare ARM, så det kan heller ikke på det plan sættes så primitivt op.

27
17. juli 2014 kl. 11:29

</p>
<p>Du har desværre helt helt misforstået hvad jeg skriver. Start med at læse mine første indlæg igen.

Hvordan kan vi have misforstået hvad du skriver, når din fortolkning af brugen af RPi er så snæver?

Og du bliver ved med at lave snævre sammenligninger som dækker promiller af hvad en RPi bruges til.

Gå ind på deres officielle hjemmeside og læs deres mange artikler her: http://www.raspberrypi.org/archive/ jeg garantere at du finder ikke mange som omhandler den som grafisk arbejdsstation!

Og hvis du alle går ind på GitHub, så er der knap 7500 projekter, hvis man søger på RPi. Her finder du heller ikke mange som omhandler grafisk arbejdsstation.

Så er der alt det Linux std, software, som kan køre på den. Den grafisk arbejdsstation er jo bare en brøkdel af hvad man kan kører under Linux.

Og så er der alle disse enkelt mands projekter, som dem jeg selv vil lave. Hvor den heller ikke styres af en grafisk brugergrænseflade, men over en terminalforbindelse over ssh. Hvor man interagere med sine RPi'er gennem enten en apps/browser på sin mobil eller tablets eller i en browseren på sine PC'er.

Du bliver ved med at tage RPi ud af dens rette sammenhæng og vurdere den som en grafisk arbejdsstation og sammenligne den med en tablet, når kun et fåtal af de solgte bruges med dens grafisk bruger interface, selv om man kan.

Man skal jo vide lidt om verden inden for Industrial Computing for at kunne forstå hvilken revolution alle disse små processor boards har gjort. Det gælder RPi, Arduino og mange mange flere. Før var denne del af IT branchen meget lukket med dyrt proprietært hardware og software.

Prøv at sætte dig ind i produktet og hvordan det bruges, før du dømmer det forældet og ude. Du har åbenbart en meget snæver tilgang til, hvordan man bruger disse små computere!

25
17. juli 2014 kl. 10:31

Du har desværre helt helt misforstået hvad jeg skriver. Start med at læse mine første indlæg igen.

Jeg er åbenbart ikke alene om at misforstå hvad det er du skriver, så måske du burde prøve at forklare hvad pokker du så mener - og at læse dine første indlæg igen ændrer intet på det.

Og mht. det modulære, så har det åbenbart forbipasseret din opmærksomhed at RPi'en også kan fås som (eller rettere kommer som, da man pt. kun kan købe det samlede udviklingskit) rent Compute Module.

Men uagtet hvad du så end mener du mener, så ser jeg er lang række muligheder i et universelt stykke hardware som koster sølle 194 kr - og hvis jeg skal bruge en rigtig PC eller en tablet, ja så køber jeg en der er god til det formål.

18
16. juli 2014 kl. 17:53

Jeg har en strømforsyning til 50 kr. og en (unødvendig) case til 17 kr. Resten behøver man ikke....

2
15. juli 2014 kl. 11:42

Selvfølgelig lækkert nok med skiftet til MicroSD og ekstra USB-porte. Og det lavere strømforbrug er lækkert til mobile applikationer. Personligt havde jeg selv set frem til en ny generation af RPI, hvor processor-udviklingen ville give lidt mere "juice", at arbejde med. Fx. opgradering til en low-power dual-core konfiguration af ARMv7 arkitekturen.

4
15. juli 2014 kl. 14:42

Absolut ikke skuffende.

Det største problem med den gamle version var at connectors var kastet på med en skovl fra stor højde, så indbygning var håbløs.

Alt det ser rigtig godt ud nu hvor det kun er nødvendigt at lave huller i to sider af kassen, og alt sidder på linie, samt der der er kommet 4 monteringshuller så printet sidder urokkeligt fast.

Og det at der så er kommet 2 USB porte mere er absolut et plus, og det reducerede strømforbrug er heller ikke at kimse af, så alt i alt absolut rigtig godt.

Mere power skal man nok først forvente når der kommer en C model, og ellers så kan man jo i stedet kaste sig over Olimex A20'eren i stedet.

3
15. juli 2014 kl. 12:21

Nu er det hele jo bygget op omkring et Broadcom 'all-in-one' chipset der netop er beregnet på billige applikationer som Raspberry PI, så det er så der - multicore - at et af kompromisserne er. Til gengæld er video og lyddelen forbedret og man har husket at bevare pin-layout på de første 26 GPIO pinne.

Linux (Unix) er nu ganske god til at multitaske på singlecore's, så hvis ellers de øvrige dele af chipsettet kan tage fra er det næppe et stort savn med singlecore til streaming servere, styringer og slige formål.

1
14. juli 2014 kl. 19:01

Kom igen v2!

Strøm: 0.5 - 1W lavere på B+ Usb: 4 (før 2) Gpid eller hvad de hedder: 40 før vidst 26. Micro sd fremfor alm sd De har os omstruktureret kortet og der er runde hjørner. Den information burde i da kunne give læserne.. Fremfor bla bla bla!!!

29
17. juli 2014 kl. 11:40

Monteringshuller, og connectors på kun 2 af siderne! Yes!