Her er den: Ny Macbook Air med SSD-disk bliver endnu tyndere

21. oktober 2010 kl. 09:3321
Syv timers batteritid, SSD i stedet for harddisk og en pris på 9.999 kroner for 13-tommermodellen skal gøre en ny Macbook Air til et hit. En ny lillebror på 11 tommer vil koste 7.799 kroner.
Artiklen er ældre end 30 dage

Før var den meget tynd, og nu er den tyndere.

Som rygterne forudsagde, har Apple givet Macbook Air-linjen en overhaling, som både betyder lavere priser og en ny 11,6-tommer model, der blot vejer et kilo.

Apples designere har fået klemt de bærbare computere ned i kasser, der næsten kun er en streg i luften - tykkelsen går fra 3 til 17 millimeter - og som får et mere kantet udseende, på linje med iPhone 4.

Inden i sidder lavvoltversionen af Intels Core 2 Duo-processor, mellem to og fire gigabyte ram, og en flash-disk på op til 256 gigabyte i stedet for en traditionel harddisk. Sammen med et batteri, der fylder det meste af den diminutive computer, giver det op til syv timers batteritid på den store model og fem timer på den lille.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Den gamle Macbook Air havde kun én USB-port, mens de nye modeller får to, og så er der som noget nyt plads til at stikke et SD-kort ind - dog kun på 13-tommer-modellen. Som sædvanligt med Apples bærbare computere må man nøjes med et Mini Displayport-skærmstik og så købe adaptere til VGA eller HDMI.

Skærmen er i 16:9-forholdet, og opløsningen bliver højere end man traditionelt ser, lød det fra Apple. På de 11,6-tommer er der 1.366x768 pixels, mens 13,3-skærmen rummer 1.440x900.

Ved præsentationen onsdag aften forklarede Apple-chefen Steve Jobs, at man under udviklingen af de nye Macbook Air var meget inspirerede af iPad'en. Apple havde lært meget om at producere så kompakte enheder, og derfor kunne prisen også sænkes.

Det betyder en dansk startpris på 7.799 kroner for den lille Macbook Air, mens den store koster 9.999 kroner med 128 gigabyte lagerplads og 12.299 kroner for den dobbelte mængde.

21 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
1
21. oktober 2010 kl. 10:21

Som sædvanligt med Apples bærbare computere må man nøjes med firmaets eget Displayport-skærmstik og så købe adaptere til VGA eller HDMI.

Nu er displayport altså en VESA standard og understøttes på laptops fra mange forskellige fabrikanter.

Macbook Air bruger Mini Displayport, som ganske rigtigt kun bruges på laptops fra Apple, HP og Toshiba.

2
21. oktober 2010 kl. 10:25

Skal jeg da ha'!

5
21. oktober 2010 kl. 11:50

Hvis den kører Linux er det ikke helt umuligt - De 'gamle' MacBook bliver betydelig hurtigere med f.eks. Ubuntu - Og så er man fri for at have Steve Jobs 'liggende i baghaven' :)

20
21. oktober 2010 kl. 18:03

Nu er der desværre ikke den bedste Linux-understøttelse på de nyeste Macbook, så du skal være heldig, hvis den kan køre det nogenlunde...