Her er den: Ny Macbook Air med SSD-disk bliver endnu tyndere
Før var den meget tynd, og nu er den tyndere.
Som rygterne forudsagde, har Apple givet Macbook Air-linjen en overhaling, som både betyder lavere priser og en ny 11,6-tommer model, der blot vejer et kilo.
Apples designere har fået klemt de bærbare computere ned i kasser, der næsten kun er en streg i luften - tykkelsen går fra 3 til 17 millimeter - og som får et mere kantet udseende, på linje med iPhone 4.
Inden i sidder lavvoltversionen af Intels Core 2 Duo-processor, mellem to og fire gigabyte ram, og en flash-disk på op til 256 gigabyte i stedet for en traditionel harddisk. Sammen med et batteri, der fylder det meste af den diminutive computer, giver det op til syv timers batteritid på den store model og fem timer på den lille.
Den gamle Macbook Air havde kun én USB-port, mens de nye modeller får to, og så er der som noget nyt plads til at stikke et SD-kort ind - dog kun på 13-tommer-modellen. Som sædvanligt med Apples bærbare computere må man nøjes med et Mini Displayport-skærmstik og så købe adaptere til VGA eller HDMI.
Skærmen er i 16:9-forholdet, og opløsningen bliver højere end man traditionelt ser, lød det fra Apple. På de 11,6-tommer er der 1.366x768 pixels, mens 13,3-skærmen rummer 1.440x900.
Ved præsentationen onsdag aften forklarede Apple-chefen Steve Jobs, at man under udviklingen af de nye Macbook Air var meget inspirerede af iPad'en. Apple havde lært meget om at producere så kompakte enheder, og derfor kunne prisen også sænkes.
Det betyder en dansk startpris på 7.799 kroner for den lille Macbook Air, mens den store koster 9.999 kroner med 128 gigabyte lagerplads og 12.299 kroner for den dobbelte mængde.

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.
Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.
Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.
Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.