Her er de fem bedste open source Content Management Systemer

Hvilken CMS-software egner sig bedst til netop dine behov?

Ingen websider uden en eller anden form for Content Management System – og dem findes der endda rigtig mange forskellige af på markedet.

Hver især har markedets forskellige CMS-tilbud hver deres fordele og ulemper, og at finde ud af præcis hvilket CMS, der passer til virksomhedens behov, afhænger af en lang række individuelle faktorer. Det er et valg, der dels kan hænge sammen med type af og indhold på websiden som økonomiske og personalemæssige ressourcer.

Amerikanske TopTenReviews har for nylig offentliggjort en større sammenligning af Content Management Systemer, hvor de har vurderet og anmeldt ti af de bedste open source systemer ud fra kriterier som sikkerhed, e-handelsfunktioner, add-ons og brugervenlighed.

Version 2 har taget et kig i TopTenReviews’ resultater, men vi vil også meget gerne høre om jeres erfaringer med valg af Content Management System.

 

1: ocPortal

ocPortal vurderes at være velegnet til små og mellemstore virksomheder, og får blandt andet ros for at være intuitivt, for at blive leveret med alle de nødvendige værktøjer til at opbygge en webside inkluderet fra start og for at have gode e-handelsværtøjer. Den eneste mangel, der peges på, er, at systemet ikke kan genenere skemaer og grafer.

 

2: WordPress

WordPress har et stort og stærkt community samt hundredevis af plugins og andet indhold til rådighed online – hvilket der nemt kan blive behov for, hvis bestemte funktionalitetskrav som for eksempel data-rapporter skal opfyldes, bemærker anmelderne. Wordpress får ros for at være let at bruge, men rises for at mangle site- og style-wizards.

 

3: WebGUI

WebGUI beskrives som et af de bedste CMS til små og mellemstore virksomheder, og antallet af inkluderede værktøjer kaldes overvældende. Specielt får systemet ros, fordi det er muligt at tilpasse den enkeltes brugerflade efter dennes behov og kunnen. Desværre skulle WebGUI ikke have et lige så engageret community som nogle af de konkurrerende systemer.

 

4: Drupal

Drupal er henvendt til de øvede og ikke nemt at gå til for begyndere, lyder vurderingen. Systemet får ros for at have styr på værktøjer som projekthåndtering, fildistribution og dokumenthåndtering og for at være velegnet til websider, der skal kunne klare høje besøgstal og store mængder af indhold. Udvalget af temaer og skabeloner er mindre end hos konkurrenterne, men det tilknyttede community er meget aktivt.

 

5: Rubedo

Rubedo skulle være meget intuitivt at gå til, og samtidig have rigelig med værktøjer til små og mellemstore virksomheder indbygget til at kunne placere sig solidt på en femteplads. Systemet får specielt ros for at have e-handelsværktøjer som indkøbskurv og point-of-sale system på plads, men der savnes indbygget affiliate tracking og lagerhåndtering og live-chat.

 

På listens plads nummer seks til ti placerer TopTenReviews følgende systemer: Joomla, eZ Publish Platform, MODX, concrete5 og X3 CMS.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (6)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Peter Christiansen

Jeg har selv hacket på WebGUI en hel del, både mht. fejlretning og programmering af hele systemer, der benytter webguis fremragende API.

Jeg er perl aficionado så webgui virkede som et naturligt valg. Det tog lidt tid at lære API'et men de har vist sig at være en god investering at læse al developer information før man kaster sig ud i det helt store.

WebGUI egner sig nok ikke til $1 hosting da det lægger beslag på webserveren (benytter mod_perl så alle dele af apache request cyclen er tilgængelig fra webgui apiet.).

Giver Niels ret i at det bedste CMS system ikke findes, det kommer an på den enkeltes behov.

  • 0
  • 0
John Mortensen

Jeg har brugt og foretrukket Drupal i mange år - version 6 og 7, men Drupal er i lidt af en krise nu efter launch af D8. Version 8 er langsommere og langt mere kompliceret (ikke længere for 'hobbyister'). Derfor er der muligvis et alternativ i en 'fork' af D7 nemlig backdropcms, som jeg leger lidt med for tiden. Den mangler dog, ligesom D8, moduler (funktioner) og temaer (udseende).

WordPress går jeg langt udenom. Det er simpelthen for bøvlet i konstrukton og bliver hacket lige lovlig jævnligt.

  • 0
  • 0
Kåre Petersen

Vil helt klart bakke op omkring Niels kommentar om der ikke findes eet godt CMS system, og at det er en skam Umbraco mangler. Men mon dette skyldes, at det er en amerikansk undersøgelse. Og når der også lægges vægt på ehandel i undersøgelsen, er det er jo klart, at de produkter som passer godt til det amerikanske.

Det kunne være rart hvis jounalisten også havde undersøgt det danske marked.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere