Her er de eksterne kandidater til Steve Ballmers direktørstol

Microsoft har tradition for at forfremme internt. Men nu begynder aktionærerne at pege på folk udefra - se de varmeste bud til jobbet som CEO for Microsoft her.

Flere af de største investorer i software-giganten Microsoft har bedt virksomhedens bestyrelse om at overveje Alan Mulally, der er CEO i Ford Motors, og Mike Lawrie, der er CEO i CSC, som kandidater til den snart ledige chefstilling hos Microsoft. Det skriver Yahoo News.

Microsofts CEO, Steve Ballmer annoncerede for nylig, at han vil trække sig tilbage inden for et år. Så nu går den vilde jagt på en leder, der kan varetage jobbet i front for verdens største softwarevirksomhed.

Læs også: Steve Ballmer forlader Microsoft

Ifølge Yahoo News er Microsofts bestyrelse i dialog med firmaets investorer, mens de indsnævrer en liste over mulige kandidater. Og investorerne er altså interesserede i Lawrie og Mulally, der begge er kendte for at vende dårlige udviklinger i store virksomheder. Specielt Mulally, der er bredt anerkendt for at have vendt skuden hos Ford Motors, da det så allerværst ud for bilproducenten. Mike Lawrie stod bag en redningsmanøvre for den britiske softwarevirksomhed Misys, inden han blev ansat hos CSC i 2012.

Skulle det blive Alan Mulaly, der overtager styringen hos Microsoft, vil det være et meget anderledes valg, da han ikke har en fortid i teknologi-sektoren. Men Yahoo News peger på, at IBMs succesfulde ansættelse af Louis Gerstner - der kom fra finanssektoren - danner præcedens for succesrige ansættelser fra andre brancher.

Læs også: Tomrum efter Ballmers exit: Er Microsofts næste topchef på denne liste?

En talsmand for Ford udtaler dog, at Mulally bliver i sin nuværende stilling i hvert fald indtil 2014.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (10)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Claus Jacobsen

Mike med 27 år hos IBM og ellers primært hos software virksomheder, så har han sådan set fundamentet i orden. Han har set udviklingen, men spørgsmålet er selvfølgelig om har visionerne som er nødvendige i den stol.

Alan er til gengæld et meget friskt indspark og han er nu ikke helt uerfaren med udvikling. Han kommer jo fra Boeing og har været med til at udvikle de helt store passagerfly så han kender rigtigt meget til metodikker og håndtering af meget store komplekse projekter, men om han så kan affinde sig med en acceleration af time2market strategier der er mange gange hurtigere end det han har været vant til hos Ford og ikke mindst Boeing er selvfølgelig et spørgsmål. Visionerne tror jeg kunne være interessante at se når man kommer udefra - jeg kunne forestille mig en markant større fokus på simplicitet når man ikke kommer fra IT-verdenen - noget MS nok godt kunne bruge rigtigt meget af i øjeblikket :D

  • 0
  • 0
Claus Jacobsen

eller en ny nokia - slus mand ind fra firma - lav tæt samarbejde (det har MS og Ford i forvejen med deres IN-CAR infosystem sjovt nok) køb derefter firma for selv at kunne udvikle skidtet. (ok - vendt lidt på hovedet her, men Ford køber i hvert fald ikke MS, så det må blive omvendt :D)

  • 0
  • 0
Carsten Olsen

Jeg syntes jeg kan læse i noget kaffegrums, at det bliver en der ligger langt fra Ballmers strategi?. Det er godt for MicroSoft, hvis de omstiller firmaet til at komme tilbage i kampen, om at lave de mest konkurrence-dygtige/lock-in frie produkter. Tidspunktet hvor Microsoft lader noget slippe ud, kommer nok indenfor en måned.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere
IT Company Rank
maximize minimize