Juleshopping? Her er de 10 hotteste Android-telefoner

Hvilke smartphones med Android er det bedste lige nu til prisen? Version2 har samlet en liste med 10 Android-telefoner, vi mener, kan få en plads under juletræet.

På Version2-redaktionen bliver vi ofte spurgt af kolleger, venner og familie, hvilken mobiltelefon vi kan anbefale. Specielt markedet for Android-telefoner er i dag lidt af en jungle for nybegyndere, så derfor har vi sammensat en liste over de 10 telefoner, vi synes, det er værd at se nærmere på, hvis der skal en ny telefon under juletræet til svigermor, lillebror eller dig selv.

Et overordnet tip til førstegangskøbere af en smartphone er, at selvom størrelsen kan virke skræmmende i forhold til en klassisk Nokia eller Sony Ericsson-telefon, så kan det ikke betale sig at spare for meget på skærmpladsen. Hvis telefonen skal komme til sin ret som smartphone, så er den nødt til at have et vist skærmareal.

Et andet tip er mængden af lagerplads. En smartphone bliver hurtigt dit nye kompakte lommekamera, og det er ikke ualmindeligt, at billederne fylder over en megabyte. Da programmer, musik og alt andet også optager plads, så skal man holde sig fra telefoner med mindre end otte gigabyte lagerplads, hvis man vil have en smartphone.

Mange telefoner har dog mulighed for at udbygge hukommelsen med et ekstra hukommelseskort. Det skal man blot huske at medregne i sit budget.

Alle telefonerne har både stærke og svage sider, så vi har valgt at angive dem sortere alfabetisk.

HTC Desire S

Efterfølgeren til den nok mest populære Android-telefon i 2010 er stadig et godt bud på en smartphone. Ja, der findes telefoner med bedre kameraer, mere lagerplads og større skærm på markedet i år, men Desire S er den model, man skal holde de øvrige op mod. Prisen ligger i omegnen af 2.700 kroner.

HTC Incredible S

Incredible S har været på markedet næsten hele 2011, og derfor er prisen nu kommet ned, så den kan fås til cirka 2.500. Det er ikke HTC's topmodel, men man får især et bedre kamera end i HTC's forrige generation, og designet er blevet rost for at skille sig lidt mere ud end HTC typisk gør.

HTC Sensation XL

HTC's nuværende topmodel hedder ikke XL for ingenting. Skærmen er nemlig på hele 4,7 tommer, men kanten omkring selve skærmen er forholdsvis smal, så den er ikke helt så skræmmende, som den kan lyde. Opløsningen er dog blot 480 gange 800 pixel, som er standard på de fleste Android-telefoner, så det er primært grafik snarere end tekst, der får noget ud af det store skærmareal.

Sensation XL har også mere indbygget hukommelse og en kraftigere processor end de to andre HTC-modeller, vi har udvalgt, så den er et godt valg, hvis man er til spil. Man skal dog forvente at betale lidt over 4.500 kroner for telefonen.

LG Optimus 2X

2X står for, at LG Optimus 2X har en dobbeltkerne-processor. Det er ikke noget, man kommer til at mærke, når man skriver sms-beskeder eller opdaterer Facebook, men det giver lidt mere kraft til telefonen. Og så kan telefonen optage video i fuld 1080p HD. Optimus 2X har en vejledende udsalgspris på 2.799 kroner.

Motorola Razr

Motorola er tilbage på det danske marked med den nye Razr-telefon, som med en udsalgspris på 4.399 kroner lægger sig i det øverste prissegment for Android-telefoner. For de penge får man en telefon, der kan optage video i fuld 1080p HD, og dertil kommer den 4,3 tommer store skærm med en opløsning på 540 gange 900 pixel.

Samsung Galaxy S II

Selvom Galaxy S II har en skærm på 4,3 tommer, så er den faktisk den letteste i denne størrelse. Man får også alt, hvad man kan bede om i en top-Android-model lige nu med 16 gigabyte indbygget hukommelse og otte megapixel kamera med fuld HD-video.

I betragtning af, at Samsung er storproducent af skærme til mobiltelefoner er det dog lidt skuffende, at opløsningen blot er de sædvanlige 480 gange 800 pixel. Med en pris på cirka 3.500 kroner er det dog ikke overraskende, at det er én af efterårets mest omtalte telefoner.

Samsung Galaxy Nexus S

Google har ganske vist købt Motorolas mobilafdeling, men inden da havde Google udviklet Nexus S i samarbejde med Samsung. Nexus-telefonerne er Googles rene Android-telefoner, som oprindelig blev skabt til softwareudviklere, men som har vist sig at være populære hos almindelige brugere. Her får man alt det nyeste, Android-platformen kan tilbyde.

Men sammenligner man med Galaxy S II, så får man ikke mere for pengene. Faktisk er skærmen mindre, og kameraet er blot på fem megapixel. Det væsentligste argument for at vælge Nexus S er derfor, at man slipper for alle de præinstallerede applikationer, som normalt følger med en Samsung-telefon.

Sony Ericsson Arc S

Sony Ericsson har efterhånden skabt sig en lille niche med Android-telefoner med et mere raffineret design end de øvrige producenter, og Arc S er den nye topmodel. Med en udsalgspris på 3.599 og en skærm på 4,2 tommer skiller Sonys topmodel ikke meget ud fra konkurrenterne, bortset fra, at man skal være opmærksom på, at den kommer med meget begrænset indbygget lagerplads.

Sony Ericsson Xperia Mini

Den eneste telefon på listen, som bryder med tommelfingerreglen om, at store skærme er godt. Derfor er Xperia Mini - afløseren for sidste års X10 Mini - lige nu det bedste bud på en Android-telefon til dem, der ikke kan få sig selv til at putte en telefon med en kæmpe skærm i lommen.

Man får dog mindre end det halve antal pixel, så det er ikke alle applikationer, som fungerer optimalt. Til gengæld er udsalgsprisen blot 1.899 kroner.

Sony Ericsson Xperia Ray

Det meget muligt, at Samsung har flest modeller i flest priskategorier på markedet, men Sony Ericsson er den producent, man skal gå til, hvis designet godt må være lidt mere inspirerende i den billigere end af skalaen. Xperia Ray er på papiret ingen topmodel. Skærmen er blot på 3,3 tommer, men til gengæld er opløsningen den samme som på de større telefoner.

Udsalgsprisen er dog 2.799, så der vil nok være dem, som lader design være design og i stedet vælger en model fra HTC eller Samsung.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (13)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#1 Jens Holm

Man kunne måske nøjes med et færre antal, og så give brugeren noget at glæde sig til LG Optimus 2X er nok historiens mest fejlbefængte telefon, selv telebutikkerne gav folk mulighed for at vælge en anden model efter blot en reperation, kald det hot igen..

 • 0
 • 0
#3 Christian Nobel

Stort er ikke ubetinget godt, så for at gøre listen lidt mere nuanceret mener jeg at Wildfire S burde være på.

Ikke alle mennesker synes det er superfedt at have en kæmpe kasse i lommen.

 • 2
 • 0
#4 Jesper Stein Sandal

Er det Galaxy Nexus eller Nexus S der er beskrevet? Det ligner Nexus S som jo er sidste års model. Galaxy Nexus har 4.6" skærm og 1280x720 i opløsning

Det er Nexus S. Galaxy Nexus kommer formentligt først i handlen i denne uge, så den nåede ikke med på listen, fordi det er usikkert, om Samsung når at levere den til Danmark inden jul. Derfor blev det Nexus S. Men måske kan Nexus Uden-S nå med i vores gadget-kalender.

Mvh.

Jesper Stein Sandal

 • 0
 • 0
#13 Michael Lykke

Som Jens er inde på så er LG'en en elendig telefon og bør undgåes som pesten. Og dens performance er notorisk ringe - Det er den langsomste telefon af alle de Android testenheder jeg har liggende på mit bord - Selv en "gammel" HTC Desire er hurtigere.

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere