Her er Danmarks mest begejstrede Chrome OS-bruger

16. juli 2012 kl. 06:2961
Googles net-baserede styresystem Chrome OS er et fantastisk koncept, mener studerende, som lige har købt ny Chromebook fra USA. I Danmark er konceptet ellers helt dødt.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Med styresystemet Chrome OS har Google ramt helt rigtigt, mener Halfdan Timm, jurastuderende og web-entusiast.

Han har selv i et år brugt en Chromebook som sin primære maskine på studiet og forstår ikke, hvorfor konceptet aldrig blev mere udbredt i Danmark.

»Systemet er så gennemført. Det fungerer bare, man skal ikke bekymre sig om noget, hverken antivirus eller opdateringer. Og det er meget nemt at bruge,« fortæller han begejstret til Version2.

Han købte for nyligt den nye Samsung Series 5 550 Chromebook hjem fra USA, fordi det slet ikke er til at skaffe nye Chromebooks i Danmark. Og ligesom med hans første Chrome OS-maskine, som dog gik i stykker efter knap et år, er han imponeret over, hvad han har fået for de knap 4.000 kroner.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Erfaringerne har han delt i sin anmeldelse af vidunderet på nettet, hvor han fremhæver byggekvaliteten og en boottid på seks sekunder.

Det eneste store problem, som Chrome OS i sagens natur er født med, er behovet for internet, fortæller han.

»Jeg har prøvet at sidde med min Chromebook i en uge uden internet, og så mister man ret meget. Hvis forbindelsen er shaky i toget, får man ikke lavet så meget. Og selvom man kan gøre nogle ting offline, er der meget, som kræver, at man er online,« siger Halfdan Timm.

For eksempel at se film eller lytte til musik, eller mere tunge opgaver som billedredigering. Chrome OS gemmer nemlig som udgangspunkt ikke data lokalt, så her må hans Android-telefon tage over, hvis der skal spilles musik undervejs i toget og internetforbindelsen forsvinder.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Generelt bruger han også sin telefon til at sikre en forbindelse ved at bruge den som hotspot.

»Men det kræver et dataabonnement, der kan klare det, for Google Docs bruger for eksempel en del datatrafik,« forklarer han.

Samlet set er kravet om internet dog ikke noget, der kan køle hans begejstring ned.

»Det bliver alt sammen opvejet af, hvor godt det fungerer, når der er internet. Hvis man har prøvet at bruge Windows Vista, sætter man pris på den flydende oplevelse i Chrome OS,« siger Halfdan Timm.

Artiklen fortsætter efter annoncen

I en måned efter den første Chromebook gik i stykker, klarede han sig med en netbook, indtil den nye model dukkede op, men det var ren frustration.

»Den har 1 gigabyte RAM og er udstyret med Windows 7, selvom den slet ikke burde være det. Det var en rigtig dårlig oplevelse i forhold til normalt. Den skulle hele tiden opdatere et eller andet, og det tog timer nogle gange,« siger han.

Med indkøbet af en ny maskine er han tilbage i Googles simple styresystem, der mest af alt består af en browser. Til hans forundring har den nyeste version af Chrome OS dog fået tilføjet et skrivebord, hvor man kan have genveje liggende.

»Jeg forstår ikke, det skal være der. Det må være en undskyldning for at kunne lægge et billede ind af nogen, man godt kan lide, for det har ikke nogen praktisk funktion. Men folk kan åbenbart slet ikke forstå, at der ikke er et skrivebord, siden det er kommet til. Jeg kunne nu godt lide, at Chrome OS adskilte sig fra andre styresystemer ved ikke at have et skrivebord,« siger Halfdan Timm.

I det år, han har læst jura, har en Chromebook været hans tro følgesvend. Og det har den været helt genial til, mener han.

»En Chromebook er rigtig godt egnet som studiecomputer, for den har 7-8 timers batteritid. Og Google Docs er i forvejen meget udbredt på universitetet, når man skal lave en opgave sammen. Jeg havde faktisk frygtet, før jeg begyndte på universitetet, at jeg skulle til at dele Word-dokumenter i forskellige versioner,« siger Halfdan Timm.

Vil man selv købe en ny Chromebook, anbefaler han den engelske filial af Amazon, for der er ikke rigtig noget at få i danske butikker. Og selvom det ærgrer ham, kan han måske godt forstå, hvorfor der ikke bliver skubbet mere på fra Googles side i Danmark.

»Jeg tror, det hænger sammen med, om folk generelt er klar til at forstå en computer, som kun fungerer med internet. Det er svært at vænne sig til i dag, at man ikke kan gemme på harddisken. Så jeg kan forstå, at man ikke har pushet Chrome OS så meget,« siger han.

61 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger

Man har vel mulighed for at installere noget andet på sin Chromebook - og et væsentligt argument er vel, hvis den ikke er underlagt SecureBoot? Hvis SecureBoot kommer til at være det store fastlåsende dyr, så vil Chromebooks og Macs blive mere attraktive platforme til de alternative styresystemer.

62
17. juli 2012 kl. 14:52

Hvis SecureBoot kommer til at være det store fastlåsende dyr, så vil Chromebooks og Macs blive mere attraktive platforme til de alternative styresystemer.

For at X86/X64 hardware kan være Windows8 Certified skal man kunne slå Secure Boot fra. Med ARM gælder det ikke. Chromebooken tillader at slå Secure Boot fra, ved at anvende den, i developer mode. Or so Wikipedia says.

Så, hvis man vil anvende ARM og et sjovt ikke signeret OS, kan det være en løsning. Jeg har andetsteds forstået, at store linux distributioner ville kunne signeres med en Microsoft signatur, og stadig afvikles.

Tror i hvert fald ikke det bliver noget stort problem for ret mange, men det kunne da godt ende ud med at være et argument for en Chromebook i det hardware kvaliteten dér nok holder en vis standard.

Pt er Chromebook hardwaren dog X86/X64, så det er ikke relevant før og hvis der kommer en ARM udgive af ChromeOS.

56
Indsendt af Daniel Andersen (ikke efterprøvet) den man, 07/16/2012 - 23:29

Chris Pirillo.

Will the Google Chromebook Kill (or Just Maim) the PC Industry?

http://www.youtube.com/watch?v=3abG_HnupqY

Laeg derudover maerke til at denne video, er filmet for over et aar siden.

54
16. juli 2012 kl. 22:56

Kan man ikke installere Chrome OS, på "ikke chrome" enheder. Har lige købt en asus transformer, og det vil da være fint med et duel boot, så man har 2 forskellige styresystemer. De forskellige styresystemer er gode til forskellige ting, og flere systemer er jo lig med flere muligheder, chromes styrke er som jeg forstår det, et meget lille krav til hardware, da det nærmest er en "web" terminal.

Og lidt til trollen. Linux er god til netværk, overvågning, server. Windows er god til spil. Ipad og andre Tablet er fine til at læse bøger og nyheder, mvh

57
Indsendt af Daniel Andersen (ikke efterprøvet) den man, 07/16/2012 - 23:35

Soeren Mejlhede.

Du kan desvaerre, ikke indstallere Googles eget OS paa din egen PC.

MEN, et par interessante alternativer, kunne vaere :

http://getchrome.eu/

"This open source project provides a lightweight Linux distribution similar to Google Chrome OS for the best web browsing experience on any x86 PC, netbook or notebook."

ELLER :

http://chromeos.hexxeh.net/lime.php

"ChromiumOS is a lightweight, lightning-fast operating system for your netbook, laptop or even desktop. With the familiar environment of Chromium/Chrome, the entire web is at your fingertips in seconds. HTML5 & Flash are fully supported, allowing you to enjoy the very best that the web has to offer."

51
16. juli 2012 kl. 20:19

Typisk billig journalistik at påstå -uden den mindste bevisførelse- at Googles chromebook er en dødsild. Så vidt jeg ved går chromebook som varmtbrød i USA idag. Chromebook er en god løsning til alle dem som synes at Windows eller MacOS er alt for indviklet og tidskrævende. Dem er der mange af, men de tør ikke sige det af frygt for at se underbegavet ud. Som for eksempel Kunstnere, eller ældre med lidt nedsat hjernekapacitet. Alle i DK er idag tvunget til at komme online. Det er nemt nok at etablere wifi i hjemmet, men når man så er online og bliver præsenteret for 117 muligheder på en gang bliver man bare forvirret. Med chromebook bliver det meget enklere. Bare Google snart ville tage sig sammen og lave et dansk tastatur til den. Så køber jeg en.

42
16. juli 2012 kl. 17:40

Daniel Andersen: BeGone, som du linker til, bygger på Unity browserpluginet (og altså ikke på webteknologi). Og da Unity ikke er tilgængeligt på Linux, kan BeGone ikke spilles på en Chromebook. Er der noget jeg har misfortsået, eller linker du uden at gøre din research ordentligt?

35
16. juli 2012 kl. 14:21

Det er måske bare mig, men udfra hvad jeg har prøvet med sådanne en ChromeBook, så kan jeg ikke komme mig over fornemmelsen af at sidde med en 1,5KG browser.

Som så mange andre, kan jeg ej heller se hvilket marked det er, den prøver på at lægge sig i, for jeg synes ikke at den kan dække nogle behov ind overhoved.

Og om der findes et behov for en browser bærbar, tvivler jeg stærk på :-)

34
16. juli 2012 kl. 14:07

I Danmark er konceptet ellers helt dødt

Det er vel nærmest som at sige det samme om fx Netflix. Er faktum ikke nærmere man endnu ikke for alvor har prøvet at lancere Chrome OS i Danmark?

MHT til debatten, virker det som om mange ikke rigtig har forstået "less-is-more" konceptet, som Chrome OS om noget spiller på. Ideen er vel grundlæggende at en bruger ikke skal lære at forstå filsystem, program-installation og opdatering, antivirus, hvad er OS faktisk er, etc.

Nej, en ChromeBook er ikke det rette værktøj til os, der ikke har et problem med disse koncepter og iøvrigt gerne vil have adgang til de features, der er forbundet med dem. Jeg tror dog at der er en del, der udelukkende bruger deres pc til internetadgang og ville være lykkelige for at kunne bytte de manglende muligheder for en forsimplet computer, ikke mindst hvis der er en anden i husstanden, der har en pc, der kan benyttes i de tilfælde hvor Chrome OS ikke er tilstrækkelig.

Jeg kunne ikke selv finde på at købe en ChromeBook, men jeg kan godt se fordelene (så vel som begrænsningerne) ved konceptet.

41
16. juli 2012 kl. 17:32

MHT til debatten, virker det som om mange ikke rigtig har forstået "less-is-more" konceptet, som Chrome OS om noget spiller på. Ideen er vel grundlæggende at en bruger ikke skal lære at forstå filsystem, program-installation og opdatering, antivirus, hvad er OS faktisk er, etc.

Det er præcis samme koncept alle moderne UIs bygger på. GNOME, Metro, Android, iOS, mf. Dog giver de dig alle et simpelt interface uden at reducere dine muligheder for brug af lokal lagerplads.

39
Indsendt af Daniel Andersen (ikke efterprøvet) den man, 07/16/2012 - 17:22

"MHT til debatten, virker det som om mange ikke rigtig har forstået "less-is-more" konceptet, som Chrome OS om noget spiller på. Ideen er vel grundlæggende at en bruger ikke skal lære at forstå filsystem, program-installation og opdatering, antivirus, hvad er OS faktisk er, etc." = PRÆCIS...

"Jeg tror dog at der er en del, der udelukkende bruger deres pc til internetadgang og ville være lykkelige for at kunne bytte de manglende muligheder for en forsimplet computer," = Enig

27
16. juli 2012 kl. 11:37

Jeg syntes stadig at konceptet er tåbeligt og overflødigt.

Du kan i dag få en bærbar computer til under 4000 kroner, der både har en batteritid på 7-8 timer, er tynd, let og er af en fornuftig kvalitet. Fra dvale kan sådan en boote på 1-2 sekunder, og hvis du er utilfreds med Windows, kan du installere Linux på den. Evt. distributionen Jolicloud OS, der minder meget om ChromeOS. Og så har du vel og mærke en computer med en >200GB harddisk der virker fortrinligt offline.

Dvs. du kan få en computer med alle Chromebookens fordele, og ingen af dens ulemper. Hvordan kan den så være andet end et tilbageskridt?

53
16. juli 2012 kl. 20:53

En ekstremt væsentlig pointe med en Chromebook er, at den er fuldstændigt vedligeholdelsesfri. Og jeg mener 100%. Jeg smed Ubuntu på min mors laptop for lang tid siden, og det var et fremskridt i forhold til Windows - men det er stadig noget rigtigt skidt. Hun kan absolut ikke selv finde ud at opdatere den, og har jævnlig problemer med netbank og andre ting. En Chromebook ville være perfekt for hende, for hun bruger ikke sin laptop til andet end at checke Gmail, Facebook og et par andre sider. Chromebook'en bliver opdateret superdiskret i baggrunden, så hun aldrig vil opdage det - og Google står som garant for, at alt spiller. Ganske vist er der ikke java-support - og kommer det med garanti heller aldrig -, men det problem er løst en gang for alle med en Chrome extension som Rndr.

En anden fordel, der tit bliver glemt, er, at Chromebook har mat skærm. Den fordel kan efter min mening ikke overdrives!

23
16. juli 2012 kl. 11:15

Ærligt med en så mærkelig artikel, når der endelig skrives om Chromebooks i Danmark. Hvorfor skal vi til at konkurrere om, hvem der er "Danmarks mest begejstrede"? Den konkurrence er næppe befordrende for Chromebook-miljøet. Og hvar er en superbruger i denne sammenhæng? En Chromebook-bruger, der faktisk bruger sin Chromebook? Sejt.

28
Indsendt af Daniel Andersen (ikke efterprøvet) den man, 07/16/2012 - 11:38

Jannik Lindquist

Jeg er fuldstændig enig med dig. Jeg ville selv havde skrevet om det, men du kom mig i forkøbet.

Jeg synes det er en underlig påduttet overskrift. Et "MÅSKE" , ville som minimum, have pyntet på overskriften.

Ang ordet "superbruger". Findes dette OVERHOVEDET, til ChromeOS/Chromebook.

Det ville næsten svare til at jeg kaldte mig selv for Chrome(browseren)Superbruger...

Efter min mening, er det jo NETOP essensen af Chrome OS. Du behøver ikke være "Superbruger" eller "expert", eller andre selv proklamerede titler, for at finde ud af det. Og det er jo netop det smukke ved det. Chrome OS, er NEMT.

19
16. juli 2012 kl. 10:53

Med nyeste opdatering virker Google docs/drive fint offline, sæt jer ind i tingene før i troller.

Med hensyn til privacy, så har theverge lavet en fin gennemgang af alle cloud/drive løsninger :

http://www.theverge.com/2012/4/25/2973849/google-drive-terms-privacy-data-skydrive-dropbox-icloud

Og hvorfor så ikke bare en ipad. Kan man sætte ekstern pege udstyr på en ipad, ala en mus eller en trackpad, kan man tilslutte en større skærm ligesom man kan på en chromebox, nej det kan man ikke.

Hvad med kvaliteten og hastigheden af browseren, her overgår en chromebook jo en ipad med MANGE længder.

Se evt. denne 1 uge gamle test :

http://www.tomshardware.com/reviews/windows-7-chrome-20-firefox-13-opera-12,3228-16.html

Og nej, det er ikke på en ipad, men safari er stadig repræsenteret.

ChromeOS er smart hvis man tror på at fremtiden er webbaseret, gør man ikke det, er man helt sikkert bedre stillet med en almindelig osx/windows/linux maskine.

49
16. juli 2012 kl. 19:36

"Og hvorfor så ikke bare en ipad. Kan man sætte ekstern pege udstyr på en ipad, ala en mus eller en trackpad, kan man tilslutte en større skærm ligesom man kan på en chromebox, nej det kan man ikke. Hvad med kvaliteten og hastigheden af browseren, her overgår en chromebook jo en ipad med MANGE længder. Se evt. denne 1 uge gamle test :http://www.tomshardware.com/reviews/windows-7-chrome-20-firefox-13-opera... Og nej, det er ikke på en ipad, men safari er stadig repræsenteret. ChromeOS er smart hvis man tror på at fremtiden er webbaseret, gør man ikke det, er man helt sikkert bedre stillet med en almindelig osx/windows/linux maskine."

 1. det giver ikke mening at slutte en mus til en ipad.
 2. reviewen indeholder ikke ipad !!
 3. web fremtiden kan fint køre på ipad, den anvender samme html5 engine som chrome (webkit)
50
16. juli 2012 kl. 20:18

</p>
<ol><li>
<p>det giver ikke mening at slutte en mus til en ipad.</p>
</li>
<li>
<p>reviewen indeholder ikke ipad !!</p>
</li>
<li>
<p>web fremtiden kan fint køre på ipad, den anvender samme html5 engine som chrome (webkit)

 • Hvis mit foretrukne pegeredskab er en mus, hjælper det mig ikke hvad du synes der giver mening og hvad der ikke gør.

 • Nej det skriver jeg jo også, så jeg ved ikke hvorfor du gentager hvad jeg har skrevet og sætter to udråbstegn efter. MEN jeg mener at have læst her på v2, fra en af Apples største fortalere at safari er samme kodebase på alle platforme, derfor er testen vel stadig relevant.

 • En browser er mere end html5 engine, og ligesome tomshardware når frem til, synes jeg chrome er den bedste browser på markedet.

 • At der er folk i denne tråd der ikke kan se formålet med en stateless computer finder jeg underligt, men forsæt endelig på hvad der er bedst for jer. Men som Daniel forsøger at forklare jer, er det muligvis ikke bedst for alle andre.

  14
  16. juli 2012 kl. 10:05

  Hvilket data abonemang kræver den ?

  Der står at den kræver en "del" hvad er det i absolutte termer ?

  Derudover selvfølgelig bliver den til en brevvægt når der intet net er, men hvordan klare den sig når der er godt signal men lidt båndbredte tilgængelig ?

  Desuden må man sige der er ret meget fact free frugt allergi i luften... Måske skulle nogen prøve med at komme med nogle faktiske argumenter for at en transportabel dims der koster i nærheden af halvvejs til 10k ikke er sammenlingbar med en iPad ? Ud over at iPaden har en langt bedre skærm og hvor mange apps er der til chromeOS pt sammenlignet med iPad ?

  Og er der nok til chromeOS ?

  Og hvis chromeOSs desktop free mode er godt betyder det så at det samme gælder for windows 8s desktop fri mode ?

  Og det er desuden ret weak Tea at en chromebook kan slå crapola notsoultrabooks, vista og problemstillinger (wordformat inkompatibilitet) som er fortid på selv OS X...

  Hvis det er den liga den bokser i så er det ikke overaskende at cromeOS er at finde i afrundingsfejlkategorien på webtrafiktrackerene...

  for det virker lidt som om at det eneste chromeOS kan der er unikt er at den bliver en brevvægt når den mister forbindelsen...

  Nu den entusiastiske entusiast læser jura... Hvad er hans tanker mht chromeOS og begreber som klientfortrolighed ?

  Nogen tanker på om den kan overleve mødet med den type IT afdeling er man finder hos advokatfirmaer ?

  Eller andre hvor titaniumreinforced ironclad NDA er dagligdagen ?

  26
  Indsendt af Daniel Andersen (ikke efterprøvet) den man, 07/16/2012 - 11:30

  Jakob Damkjær

  Den kræver ikke noget specielt data abbonnement. ( 3G) Det umiddelbare ville dog være at bruge Tethering over smartphone. Hvilket jeg selv har brugt adskillelige gange.

  Der er nogenlunde lige så mange Apps til Chromebook, som du kan finde i Chrome Web Store = MANGE. Kender ikke det præcise tal.

  Derudover kan du godt arbejde med din Chromebook Offline. Brug søgeordet "offline" iChrome Web Store.

  13
  16. juli 2012 kl. 09:14

  Ud fra hvad jeg læser, lyder det for mig som om, at man forsøger på at overbevise mig om en Chromebooks fortræffeligheder ved at sammenligne med Windows Vista og henvise til "bekymringer" omkring opdatering af et Windows OS.

  Vista er længe siden, og jeg må indrømme, at jeg ikke bekymrer mig om opdateringer overhovedet.

  Med en Chromebook, idag, ville jeg bekymre mig om manglende netforbindelse, og at jeg ikke vil være i stand til at afvikle alle de applikationer, som jeg har lyst til. Om det så er gamle spil, eller nyere favoritter og/eller frameworks.

  Sådan som det er idag, har jeg min Ultrabook. Den er klar på max 2 sekunder, og holder sig i standby i over en uge. Den har dog også været dobbelt så dyr, som hans Chromebook der. En billigere model, med cirka med de samme features, kan dog fås til en 6000-7000 nu.

  I sidste ende, vil jeg ikke se på prisen, men på hvor mange enheder jeg skal slæbe med mig. Hvis jeg skal have telefoner, tablets, ultrabooks, chromebooks.... Hvad der er bedst, kommer nok i sidste ende ud på, hvad man skal bruge det til, men jeg har svært ved at se hvor en Chromebook for alvor kommer til sin ret, foran f.eks. en Ultrabook og/eller tablet m/tastatur ala Optimus Prime. Opdateringer og sammenligninger med Windows Vista kan jeg ikke tage seriøst - og af de hundredevis af Windows 7 maskiner jeg administrerer, har kun 1 haft en virus siden 2010.

  24
  Indsendt af Daniel Andersen (ikke efterprøvet) den man, 07/16/2012 - 11:17

  Lars Hansen.

  Der er stadig mange brugere Af både Windows XP, og Windows Vista. Både på verdensplan og i Danmark. Så det er da relevant at sammenligne. Havde det været mere hensigtsmæssigt at sammenligne med Windows 7 - JA. Kan Chrome OS konkurrere mod Windows 7 ? - JA, uden problemer. Det kan jeg sige, som bruger af : Windows Xp Windows Vista Windows 7 Linux

  "bekymre" sig om opdateringer på Windows maskiner, NEj det er nok et stærkt ord. Et irretationsmoment - JA uden tvivl. Specielt, når man skal hjælpe familie og venner, med at få opdateret deres PC.

  Jeg har ALDRIG været uden net, på noget tidspunkt. De gange jeg ikke har haft wifi. Der har jeg brugt Tethering over min smartphone.

  29
  16. juli 2012 kl. 11:41

  Der er stadig mange brugere Af både Windows XP, og Windows Vista. Både på verdensplan og i Danmark.
  Så det er da relevant at sammenligne.

  Nu snakker vi om nyindkøb også er det i mine øjne ikke relevant at sammenligne med OSer der ikke sælges mere.

  "bekymre" sig om opdateringer på Windows maskiner, NEj det er nok et stærkt ord.
  Et irretationsmoment - JA uden tvivl.
  Specielt, når man skal hjælpe familie og venner, med at få opdateret deres PC.

  Windows bør stå til automatisk at opdatere sig selv, hvilket også er deres Recommended Setting. Når den gør det, kræver det ikke interaktion med brugeren, udover hvis de vil opdatere tredjepartsprogrammer, såsom Java.

  Af et par hundrede Windows 7 installationer her, har vi ikke haft en eneste i 2 år der er gået ned med en dårlig opdatering - selvom vi har haft et par "Vil du reparere Windows / Start Normalt" - hvor det er startet normalt hver gang, når man valgte det.

  Hvordan det fungerer i Windows 8 har jeg ingen erfaring med, men jeg går ud fra og håber på, at det er blevet endnu mere stabilt.

  Jeg har ALDRIG været uden net, på noget tidspunkt.
  De gange jeg ikke har haft wifi. Der har jeg brugt Tethering over min smartphone.

  Tethering er meget dyrt når du er på farten i udlandet, og at være nødsaget til at holde en netforbindelse, forudser jeg ville ende op med at blive et problem for mange - desuden er man ikke garanteret en kvalitet af den forbindelse, ligesom sikkerheden i de netværk man rammer, måske heller ikke er i orden. Det ser jeg som et problem jeg ikke nødvendigvis ville have, med en Ultrabook, og skal jeg så træffe et valg, har jeg svært ved at se, hvad den Chromebook tilbyder mig - da den fylder og vejer ligeså meget eller mere, end mit alternativ - uanset om det ville være en PC eller Tablet.

  30
  Indsendt af Daniel Andersen (ikke efterprøvet) den man, 07/16/2012 - 12:05

  Det må du undskylde. Jeg opfattede det ikke sådan. Jeg forstod det som en generel henvisning til et Windows OS. I dette tilfælde en forfærdelig version. Jeg ville sige med det jeg skrev, at hvis kom/kommer fra et af de ovenstående OS (xp,Vista,7 ), så vil du opleve en stor forbedring i bruger oplevelsen. MHT, opdateringer. Du bruger selv ordet "BØR". Og ja det er også rigtigt. Men i og med, det er mennesker, der bruger computere. Så kan det ikke altid undgås, at alle indstillinger ikke længere er, som da computerens OS, blev installeret. Derudover nævner du selv 3 parts programmer. Og her er det jo vigtigt at fremhæve ChromeOS fordele. NETOP, at man som bruger ikke skal bekymre sig om opdateringer af sine programmer, hvad enten de måtte være. Alle de Apps du bruger i ChromeOS, bliver opdateret automatisk. Inc. selve OS, selvfølgelig.

  Du nævner at du arbejder med at installere Windows 7 og administrere det. Kunne dit extreme forsvar af Windows, måske hænge sammen med, at dit job ville være overflødigt, hvis i havde Chromebook´s i stedet ?. :) ( kærlig troll )...

  Ang tethering. Jamen hvis det er prisen du bekymrer dig om, så er det vel ligemeget om det foregår på en Windows eller en ChromeOS maskine ???

  Men udover det. Så kan du jo sagtens arbejde Offline, med ChromeOS. Søg på "offline" i Chrome Web Store.

  32
  16. juli 2012 kl. 13:22

  Du nævner at du arbejder med at installere Windows 7 og administrere det.
  Kunne dit extreme forsvar af Windows, måske hænge sammen med, at dit job ville være overflødigt, hvis i havde Chromebook´s i stedet ?. :) ( kærlig troll )...

  Ærlig talt så virker du væsentligt mere "ekstrem" i dit forsvar af ChromeOS end han gør af Windows.

  Jamen hvis det er prisen du bekymrer dig om, så er det vel ligemeget om det foregår på en Windows eller en ChromeOS maskine ???

  Men forskellen ligger i at en Windows maskine sagtens kan bruges uden at være online. Det kan ChromeOS kun i begrænset omfang.

  Det er da fint at Halfdann er glad for sin Chromebook, men ChromeOS er fortsat forbundet med nogle ret voldsomme begrænsninger for en overvejende del af os andre. Hvis man læser hans "anmeldelse" så virker den også mest som om at han tvinger sig selv til at kunne li' produktet og ignorere begrænsningerne - Fx. hans kommentar til at han ikke kan spille counterstrike: "Jeg kan heller ikke spille Counter-Strike. Men så kan jeg lære at lave noget fornuftigt i stedet for.". Jeg er ret overbevist om de fleste af os foretrækker selv at bestemme hvad er "fornuftigt" bruge vores tid på istedet for at lade det være en begrænsing af computeren/OS'et.

  I sidste ende så er spørgsmålet vel hvad fordelen ved ChromeOS er - Jeg kan ikke installere store spil, jeg kan ikke benytte Photoshop, Xcode, iTunes og de mange andre værktøjer som jeg benytter, jeg kan ikke tilgå services der kræver NemID hvilket vil sige både min netbank såvel som al offentlig selvbetjening, jeg kan ikke afspille de film jeg selv har rippet fra mine DVD'er, jeg kan ikke arbejde med mine video og audio projekter osv. osv.

  Så kan man selvfølgelig argumentere for at jeg ikke er den typiske computer bruger hvilket også er rigtigt nok, men hvis jeg tager et kig på min familie og venner som på INGEN måde er superbrugere, IT ansatte og lign. Så vil jeg de stort set alle sammen benytte NemID services, have et eller flere spil installeret eller andre tredjeparts programmer - Fx software til deres digital kamera, scanner software, eller min far og hans software til at rippe musik fra hans gamle LP'er, synkroniserings-software til mobiltelefoner osv.

  Chromebook'en ville være fint til de brugere som kun benytter en computer sporadisk og til en smule tekstbehandling/surf (Selv her er det begrænset pga. den manglende understøttelse af Java m.m.), hvis den kostede 1000-1500 kr.

  33
  Indsendt af Daniel Andersen (ikke efterprøvet) den man, 07/16/2012 - 13:43

  Michael Lykke.

  Læs lige det sidste i sætningen. ( kærlig Troll ). Intet ondt ment. Egentlig bare ment som spøg. Læg i det hvad du vil, det er dit problem.

  Her er et link, til ALLE de såkaldte "begraænsede" offline Apps :

  https://chrome.google.com/webstore/category/collection/offline_enabled?utm_source=chrome-ntp-icon

  Ang Counterstrike. Hvad jeg ved, kan man ikke spille counterstrike på en Chromebook. MEN, et meget populært FPS alternativ er "BeGone" :

  https://chrome.google.com/webstore/detail/ndfpieflbjbdpgklkeolbmbdkfdiicfk?utm_source=chrome-ntp-icon

  240.000 brugere, og flotte anmeldelser. (Browser based online multi-player first/third person shooter. )

  Hvad jeg ved af, så Nej du kan ikke bruge Photoshop på Chromebook. MEn, der findes gode alternativer, med flotte anmeldelser :

  https://chrome.google.com/webstore/search/photoshop?utm_source=chrome-ntp-icon

  Ang DVD film. Mener du at dine film er på en Xtern HD ?. I så fald, har jeg ikke selv oplevet problemer, med at koble en xtern HD til, eller USB. Der er indbygget video player i en Chromebook.

  Ang JAVA. Jeg har selv flittigt brugt denne app, for at tilgå Netbank osv :

  https://chrome.google.com/webstore/detail/aeanibohjlokjdpopecapcfaacnhdifi?utm_source=chrome-ntp-icon(Rndr enables you to use Chromebook and the Chrome browser to seamlessly access web applications that require Java, Silverlight, Flash, Shockwave, GoToMeeting and other plugins normally used with Internet Explorer. )

  Ang tilkobling af kamera osv. Har aldrig haft problemer med at koble til og overføre osv, fra kamera.

  36
  16. juli 2012 kl. 14:40

  Læs lige det sidste i sætningen. ( kærlig Troll ).
  Intet ondt ment. Egentlig bare ment som spøg. Læg i det hvad du vil, det er dit problem.

  Jeg tog det nu heller ikke 100% bogstaveligt, men alligevel som en indikation af din opfattelse af hans indlæg.

  Her er et link, til ALLE de såkaldte "begraænsede" offline Apps :

  Ja det er et fint link men det ændre jo ikke på det faktum at hele OS'et som udgangspunkt kræver en forbindelse og at der er lige så mange apps der ikke fungere offline.

  Ang Counterstrike. Hvad jeg ved, kan man ikke spille counterstrike på en Chromebook.
  MEN, et meget populært FPS alternativ er "BeGone" :

  Nu er counterstrike måske et lidt "ubamhjertigt" eksempel fordi du får næppe en hardcore counterstrike spiller til at finde et "alternativ" for ikke at tale om at en hardcore spiller nok ikke ville benytte en Chrombook. Men hvis du gerne vil spille Counterstrike, Call of Duty, Battlefield, DiRT, World of Warcraft, Stracraft etc. så er det dét spil man vil spille og ikke en kopi. Med det sagt så afprøvede jeg lige spillet du linkede til og jeg er mildest talt ikke imponeret - Performance er ikke særlig god og grafikken halter gevaldigt. Jo jo, det er da ganske "imponerende" når man tænker på en browser men det er milevidt fra det man ellers kender.

  Hvad jeg ved af, så Nej du kan ikke bruge Photoshop på Chromebook.
  MEn, der findes gode alternativer, med flotte anmeldelser :

  Lad os hurtigt blive enige om at der ikke er et eneste alternativ der overhovedet når Photoshop til sokkeholderne til Chrome. Det gør sig i øvrigt gældene til Windows/Mac også... GIMP er det tætteste på vi kommer og der mangler stadigvæk en f*ndens masse for at være i nærheden. Hvis ens behov for Photoshop er til at resize et par billede og justere en smule kontrast på et JPG billede så findes der sikkert masser af muligheder.

  Ang DVD film. Mener du at dine film er på en Xtern HD ?.
  I så fald, har jeg ikke selv oplevet problemer, med at koble en xtern HD til, eller USB.
  Der er indbygget video player i en Chromebook.

  Nej jeg snakker om muligheden for at kan dumpe en røvfuld film lokalt på min computer så de kan afspilles uden jeg skal være online og her holder en ekstern disk ikke. Der er ikke meget idé i en bærbar hvis jeg samtidigt skal slæbe eksterne drev med osv. Det samme problematik gør sig gældene med musik... Hvordan afspiller jeg den når jeg mister netforbindelsen eller sidder på en sløv 3G forbrugs-takseret forbindelse?

  Jeg har selv flittigt brugt denne app, for at tilgå Netbank osv :

  At dømme ud fra beskrivelsen så lyder det som noget "konverterings" haløj... Jeg vil aldrig nogensinde have mit NemID login sendt igennem en tredjeparts server så det er 100% udelukket! Ligeledes virker det tilsyneladende ikke med video og lyd ifølge deres egen beskrivelse.

  Sådan kan vi blive ved... Der er rigtig rigtig mange begrænsinger ved ChromeOS og så er spørgsmålet igen, hvad er fordelen? I sidste ende så skal der være en fordel i forhold til Windows/Mac og jeg kan ikke få øje på den? At du virkelig gerne vil have det til at være en success og så ender med at bruge en frygtelig masse tid på at finde alternativer til det ene og andet plus special apps der kan konvertere NemID logins osv. det gør det ikke til en fordel... Tværtimod så skal man bruge en masse ekstra tid bare for at få den til at gøre det som jeg allerede kan på Windows/Mac.

  Chromebook'en har umiddelbart heller ikke nogen fordel i pris eller vægt, så det er heller ikke her fordelen gemmer sig. Så hvor er den/de fordele der gør ChromeOS til en bedre løsning end Windows/Mac/Linux ?

  43
  Indsendt af Daniel Andersen (ikke efterprøvet) den man, 07/16/2012 - 18:01

  Michael Lykke.

  "Jeg tog det nu heller ikke 100% bogstaveligt" Godt :)

  Her er et link, til ALLE de såkaldte "begraænsede" offline Apps :

  "Ja det er et fint link men det ændre jo ikke på det faktum at hele OS'et som udgangspunkt kræver en forbindelse og at der er lige så mange apps der ikke fungere offline" Ligesom alle andre ( PC, MAC, Linux ), Så er der noget der ikke fungerer Offline. Mens en masse fungerer Online. Fordi DU ikke kan finde PRÆCIS de programmer du plejer at bruge, betyder det jo ikke at andre ikke kan få masser af glæde af udvalget af offline Apps..

  "Nu er counterstrike måske et lidt "ubamhjertigt" eksempel fordi du får næppe en hardcore counterstrike spiller til at finde et "alternativ" for ikke at tale om at en hardcore spiller nok ikke ville benytte en Chrombook. Men hvis du gerne vil spille Counterstrike, Call of Duty, Battlefield, DiRT, World of Warcraft, Stracraft etc. så er det dét spil man vil spille og ikke en kopi." NEJ du har ret. Det er IKKE en gamer PC. Ligesom MANGE MANGE andre laptops heller ikke er.

  "Der er ikke meget idé i en bærbar hvis jeg samtidigt skal slæbe eksterne drev med osv." Fordi et 500GB eller 1TB xtern drev, fylder jo VILDT meget...

  "Det samme problematik gør sig gældene med musik" Igen, der er indbygget media player i Chromebook.

  Ved du hvad. Jeg tror dit issue med Chromebook, er at du sammenligner den for meget med DIN PC, eller hvad DU er vant til. Eller generelt med PCér. Og det kan man ikke NEJ. Du må bare indse, at denne type computer IKKE henvender sig til dig, mens mange andre ville få stor glæde af den.

  Der sker desværre det, at hver gang at chromebook nævnes, så sidder der en masse PC brugere klar til at nedsmelte konceptet, fordi de ikke har forstået, at det godt kan være at DE ikke kan bruge maskinen til noget, men at mange andre kan. Jeg synes det er synd, og jeg er ikke her for at blive slagtet, eller sidde og forsvare konceptet. Jeg prøver at forklare folk om det, folk der spørg ind til det, folk der vil vide mere. Jeg har været i kontakt med mange, der så en stor interesse i konceptet. JA, det har IKKE været folk som dig. Folk har primært talt om at købe en til deres barn/børn, deres forældre, eller købe en som computer nr 2 eller 3. DESVÆRRE, kan man ikke købe dem i Danmark. Så derfor tyer folk til andre metoder. Personligt spår jeg Chrome OS en stor fremtid. Det kan godt være at det primært vil være henvendt til ovenstående befolkningsgrupper, i starten måske. Men så vil det nok blive udbredt med tiden.

  Nå men, brug du den computer du er vant til og glad for. Så bruger jeg min chromebook :)

  Agree to disagree.

  58
  17. juli 2012 kl. 10:51

  Fordi et 500GB eller 1TB xtern drev, fylder jo VILDT meget...

  Det er virkelig nogle hårdtslående argumenter du kommer med... Skal vi prøve at løfte niveauet en smule og holde det seriøst istedet for den slags "griben efter strå"?! Pointen er ikke at et drev fylder meget(og det ved du udemærket også) men at det sku ikke er særlig smart hvis det kræver jeg skal medbringe ekstra drev bare for at få adgang til nogle data... I så fald vil det være et KÆMPE minus til Chromebook'en. Men istedet for at gribe efter strå så var det måske nemmere at erkende at nogle af de eksempler jeg nævnte netop var et godt eksempel på begrænsinger ved produktet.

  Jeg har allerede argumenteret for hvorfor mange helt almindelige Hr. og Fru danmark brugere heller ikke vil kunne bruge den uden at blive begrænset.

  Men jeg kan stille dig spørgsmålet igen - Hvad er FORDELENE ved en Chromebook i forhold til en almindelig laptop? Med en pris på 3500-4000 kr så er det i hvertfald ikke der fordelen er. En vægt på 1.5 kg giver den heller ikke en fordel til de mange andre ultrabooks m.m. der kan købes idag. Batteritiden er ret god men de 6 timer de fleste anmeldelser rapportere er ikke noget vi ikke har set i andre ultrabook produkter. Hvor er fordelene?

  Istedet for at gå helt i selvsving og blindt forsvare produktet så prøv at forhold dig til kritikken og spørgsmålene og så forklar hvad fordelene er ved produktet der bevirker at kritikken ikke er på sin plads? Som du griber det an lige nu så ligner du virkelig en hardcore fanboy der nægter at erkende at produktet har en eneste mangel - Det er ret svært at tage seriøst.

  60
  17. juli 2012 kl. 12:12

  @Michael Lykke

  Kan du finde an anden bærbar med et stateless os, og 0 vedligehold til 3500 kr. ?

  59
  17. juli 2012 kl. 11:39

  Som du griber det an lige nu så ligner du virkelig en hardcore fanboy der nægter at erkende at produktet har en eneste mangel - Det er ret svært at tage seriøst.

  En søgning på "daniel andersen chromebook" på google viser da også, at han er "lidt" engageret i den platform der.

  Men, det er vel også OK, at man brænder for noget:-)

  Jeg forstår godt, at der kan være fordele ved en stateless computer og hele konceptet - men, mener blot, at det på nuværende tidspunkt ikke er relevant for hverken mig, dem jeg kender/arbejder med/er i familie med. OG, jeg udelukker ikke, at der er enkelte andre, der kan drage nytte af det, men jeg anser dem p.t. som en meget lille margin, som der ikke er ret meget business i - og derfor, at det er en dødsejler, som så meget andet Google har skåret struben over på for nylig.

  Undrer mig dog over, hvorfor man så ihærdigt søger at forsvare det her koncept i dets nuværende form og timing.

  Microsofts første tablet var heller ingen succes, også nogle år senere, kommer Apple og lancerer iPad´en... Det vel pga. brugeroplevelsen, at den slår igennem, og den handler også om timing. Når vi kan lagre vores 10TB i skyen krypteret/anonymt/billigt/sikkert, og streame med 1000/1000Mb/s på vores allestedsnærværende internetforbindelser vil konceptet være svært at slå - specielt hvis latency er iorden (OnLive Gaming). Der er vi desværre ikke endnu.

  IDAG!: Så hellere en Eee Pad Transformer Prime TF201 - Android. Jeg kan ikke se, hvad bagdelen ved den er, sammenlignet, med Chromebooken - og kan jeg ikke, så kan Chromebookens brede målgruppe det heller ikke. Men, nu har jeg allerede en Ultrabook, og tror og håber på den holder mig glad 4-5 år endnu - også vil jeg da se, om der er noget der hedder Chromebook til den tid og re-evaluere :-)

  63
  17. juli 2012 kl. 20:49

  Jeg forstår godt, at der kan være fordele ved en stateless computer og hele konceptet - men, mener blot, at det på nuværende tidspunkt ikke er relevant for hverken mig, dem jeg kender/arbejder med/er i familie med. OG, jeg udelukker ikke, at der er enkelte andre, der kan drage nytte af det, men jeg anser dem p.t. som en meget lille margin, som der ikke er ret meget business i - og derfor, at det er en dødsejler, som så meget andet Google har skåret struben over på for nylig.

  Hmmm ... ved et besøg hos det fædrende/mødrende ophav sad jeg og kiggede på deres to bærbare, som de bruger i hver deres kontor (de er begge på efterløn).

  En Chromebook kunne sagtens være en reel mulighed for dem begge to. De bruger primært deres maskiner til email, søgning på nettet, upload af billeder til Picasa fra deres kameraer, udskrivning og lidt dokument/regnearksjov, så den kunne nok anvendes. De bruger den altid på steder, hvor de har mulighed for at være online, og deres krav til brug af den i offline situationer er ret begrænsede.

  Af de ting som jeg ser som begrænsende for valget er dog primært redigering af dokumenter. Filejsen i artiklen herover herover har tilsyneladende ingen problemer med at arbejde med Google Docs med sine medstuderende, og her er Google Docs et fabelagtigt værktøj. Men når forældrene skal udveksle dokumenter med menighedsrådets medlemmer, dele en opskrift, skrive og dele en sang og lignende med deres venner og bekendte, så er det et absolut fåtal af dem, er bruger Google Docs. Og desværre er interop ind/ud af Google Docs lige til at lukke op og skide i (desværre), så jeg kan simpelthen ikke forestille mig, at det vil blive en god oplevelse for dem.

  65
  18. juli 2012 kl. 08:12

  @Jesper Lund Stocholm

  Det er en valid bekymring. Jeg har lige testet med en opskrift i et regneark, fra google drive til office 2003, og det virkede faktisk fint. Self. vil du kunne finde dokumenter der ikke virker, men det er næppe en sang eller en opskrift.

  64
  17. juli 2012 kl. 22:07

  så jeg kan simpelthen ikke forestille mig, at det vil blive en god oplevelse for dem.

  Enig.

  Der er desuden mange små applikationer,der kræver Windows, og så snart der skal installeres underlig software til diverse fritidsprojekter såsom garmin GPS cykelcomputere, slægtsforskning eller hvad ved jeg, er Windows hurtigt kravet. Det kan så godt være, at der er alternativer velbegavede IT folk kan grave frem af nettet, men det er desværre også min erfaring, at dem der i forvejen har svært ved at forstå en computer, mangler evnerne til selvstændigt at finde og forstå disse applikationer. Uanset hvad, så er det en problemstilling folk vil løbe ind i.

  Man skal ikke forvente, at dem der er svagest stillet IT kompetencemæssigt, bliver "first movers", på ny teknologi der samtidig afskærer dem fra at bruge det alle andre bruger - også selvom den IT intellektuelle overordnet og i et større perspektiv kan se fordelene for dem på langt sigt.

  Igen, så tror jeg, at en bredere og allerede etableret platform som Android vil have langt større chance for succes, end ChromeOS. Hvilket også er en problemstilling, der har været udtrykt, allerede inden den første Chromebook så dagens lys.

  66
  18. juli 2012 kl. 09:11

  Hvorfor skal det være Googles problem at Garmin ikke laver et program som kører på Chrome ?

  38
  16. juli 2012 kl. 14:58

  Så hvor er den/de fordele der gør ChromeOS til en bedre løsning end Windows/Mac/Linux ?

  Hvorfor bruger de ikke bare Android. Når det alligevel skal være så begrænset? Så havde de 1 kodebase at vedligeholde, i stedet for 2.

  Mit spørgsmål er delvist ledende, og nu er du jo heller ikke i rollen, der godtgør ChromeOS´s eksistens. Men, realistisk set, virker det på mig ikke sandsynligt, at dette OS vil kunne få en rolle at spille, når man har Android baserede tablets med tastaturer og Windows 8 der efter alt at dømme vil være velfungerende på den platform.

  Så, når markedet for dette produkt åbenbart er de mest IT intellektuelt udsatte, ville man så råde dem til at købe en Chromebook hvis fremtid er uvis, fra et firma der ikke er bleg for at lukke dets mange fejlslåene produkter?

  Android er en succes, og ChromeOS er stadig et ubeskrevet blad med en tvivlsom fremtid hvis berettigelse allerede fra dets lancering virker svag, sammenlignet med alternativerne.

  Det ville overraske mig meget, hvis det blev en succes. Jeg sagde det samme, dengang iPad kom, så lig ikke for meget i mine ord :-) Til gengæld tvivler jeg ikke på, at cloud baserede løsninger har meget at byde på, så længe de kan anvendes når man er offline også. Hvilket jeg fra start af også har forstået, at ChromeOS skulle handle om (altså Cloud), men jeg forstår stadig ikke, hvorfor Android ikke kan opfylde den rolle indenfor den tidsramme det potentielt ville tage ChromeOS at vinde signifikante markedsandele på.

  31
  16. juli 2012 kl. 12:42

  Du nævner at du arbejder med at installere Windows 7 og administrere det.
  Kunne dit extreme forsvar af Windows, måske hænge sammen med, at dit job ville være overflødigt, hvis i havde Chromebook´s i stedet ?. :) ( kærlig troll )...

  Jeg er fuldstændig ligeglad med at forsvare Windows, og har arbejde uanset om det er det ene eller andet. Pointen i det jeg skriver er vel egentlig ret klar, og den er, at klientadministration ikke fylder ret meget idag. Ikke for mig i hvert fald - hverken som privat person, eller som administrator, og vi anvender ikke engang virtuelle desktops. Så, hvis man vil bygge sit argument FOR ChromeOS derpå, så bygger man IMO på et svagt fundament. I stedet for skal man fokusere på, hvad ChromeOS sætter mig i stand til, som jeg ikke allerede kan, fordi det er det, der gør forskellen for mig som bruger - og, programopdateringer er intet problem for mig, ej heller min 70 år gamle mor.

  Og her er det jo vigtigt at fremhæve ChromeOS fordele. NETOP, at man som bruger ikke skal bekymre sig om opdateringer af sine programmer, hvad enten de måtte være.
  Alle de Apps du bruger i ChromeOS, bliver opdateret automatisk. Inc. selve OS, selvfølgelig.

  En lille fordel, som jeg ikke mener har noget at sige, for ret mange brugere. Det er et "fix" på et problem der rammer så få, at det kun er de mest debile, retarderede og/eller uheldige i flokken, der for alvor vil drage nytte af det.

  Ang tethering.
  Jamen hvis det er prisen du bekymrer dig om, så er det vel ligemeget om det foregår på en Windows eller en ChromeOS maskine ???

  Nu kender jeg ikke ChromeOS så godt, og jeg var ikke klar over, at man kunne arbejde offline med det også. Artiklen er formuleret, så manglende netforbindelse optræder som et problem.

  7
  16. juli 2012 kl. 08:43

  Det største problem for den almindelige dansker er at den ikke understøtter Java. Det giver visse begrænsninger ift. NemID...

  21
  Indsendt af Daniel Andersen (ikke efterprøvet) den man, 07/16/2012 - 10:59

  Mads Bendixen.

  Angående Java.

  Så har jeg selv haft stor glæde af denne App i Chrome Web Store :

  https://chrome.google.com/webstore/detail/aeanibohjlokjdpopecapcfaacnhdifi?utm_source=chrome-ntp-icon

  "Rndr enables you to use Chromebook and the Chrome browser to seamlessly access web applications that require Java, Silverlight, Flash, Shockwave, GoToMeeting and other plugins normally used with Internet Explorer."

  Det skal siges at jeg ikke selv bruger java relaterede sider ret meget. Ikke engang Netbank. MEN de gange jeg har haft brug for det, og jeg har været på min Chromebook, har jeg brugt denne App.

  9
  16. juli 2012 kl. 08:51

  Ja, det kunne være rigtigt snedigt hvis Chrome OS kunne afvikle Android applikationer - app-data skulle selvfølgelig bare gemmes i Googles sky, så de følger med på tværs af enheder.

  Når man nu kan køre Android apps på Windows med f.eks. Bluestack eller YouWave, så skulle Chomes eget OS vel også kunne finde ud af at afvikle dem.

  Men det går måske imod meningen med Chrome OS, hvor alt skal afvikles online og ikke som apps?

  22
  Indsendt af Daniel Andersen (ikke efterprøvet) den man, 07/16/2012 - 11:02

  Ove Andersen.

  Ang. Android App.

  Prøv at søge på "Android" eller "Android App" , I Chrome Web Store, og se om du eventuelt kan finde en app, der kan udfylde dine ønsker.

  1
  16. juli 2012 kl. 07:03

  Det lyder som en dyr iPad i dårlig kvalitet der ikke virker offline.

  2
  16. juli 2012 kl. 08:09

  Beklager Mogens, men dette har intet med en tablet at gøre. Og heller ikke i nærheden af at have noget med Apple at gøre.

  Det er heller ikke en "almindelig" laptop, så du kan heller ikke sammenligne den med Macbook Air, hvis du vil det (kan du selvfølgelig godt, men giver ikke meget mening).

  [edit] Kunne ikke lade være med at tænke på, om han også er blandt "Danmarks eneste Chrome OS brugere"? :D Kender i hvert fald ikke lige andre der har en :)

  16
  Indsendt af Daniel Andersen (ikke efterprøvet) den man, 07/16/2012 - 10:47

  Nej, han er ikke Danmarks eneste ChromeOS bruger.

  I øvrigt er jeg enig med din kommentar.

  4
  16. juli 2012 kl. 08:20

  Hvorfor har det ikke noget med ipad at gøre.

  Hvordan adskiller en Chrome book sig fra en iPad. Ud over at iPad er billigere, har højere kvalitet, virker offline og kræver et eksternt tastatur hvis man skal skrive meget?

  17
  Indsendt af Daniel Andersen (ikke efterprøvet) den man, 07/16/2012 - 10:49

  Mogens Hansen.

  En Chromebook, virker også Offline.

  Brug søgeordet Offline i Chrome Web Store

  48
  16. juli 2012 kl. 19:25

  "Mogens Hansen. En Chromebook, virker også Offline. Brug søgeordet Offline i Chrome Web Store " Ok men det var forfatteren af artiklen enten ikke klar over eller enig i virkeder godt, fordi han nævner specifikt problemer med at være offline.

  5
  16. juli 2012 kl. 08:30

  Så syntes jeg da mere den minder om en almindelig laptop, blot uden harddisk og med alternativ OS.

  Og hvordan kan du komme med et kvalificeret bud af kvaliteten? Har du en? Halfdan siger jo selv

  Jeg føler, at jeg sidder med en bærbar computer af høj kvalitet, hvilket ikke altid var følelsen, jeg havde med sidste generation. Det er rart.

  Nå, lad os nøjes med at snakke Chrome her i tråden, det andet er vist lidt af et sidespor :)

  45
  16. juli 2012 kl. 19:06

  "Så syntes jeg da mere den minder om en almindelig laptop, blot uden harddisk og med alternativ OS. Og hvordan kan du komme med et kvalificeret bud af kvaliteten? Har du en? Halfdan siger jo selv"

  Batteri levetiden peger mere på en tablet sammenligning. Jf artiklen gik han første i stykker.

  18
  Indsendt af Daniel Andersen (ikke efterprøvet) den man, 07/16/2012 - 10:51

  Ove Andersen.

  Chromebook har en harddisk. Størrelsen er 16 GB. Mere end rigeligt lager, til de fleste.