Her er betalings-apps til Android der giver noget for pengene

Nu kan du købe applikationer i det danske Android Marked. Men hvad er værd at bruge penge på? Se Version2's anbefalinger.

Google var så sløve til at åbne for betaling for Android-applikationer, at danske Android-brugere nu måske er helt tilvænnet små reklamer i applikationerne.

Men tirsdag morgen fik Google støvet Visa-terminalen af og åbnet for danske kunder. Dermed er der nu mulighed for at hente applikationer, der i forhold til den gratis udgave er reklame-fri, har flere funktioner og/eller slet ikke var tilgængelige for danskere før.

Hvad er så værd at betale 11, 44 eller 85 kroner for? Version2 har afprøvet de mest populære betalingsapplikationer og anbefaler her et par stykker.

Husk at man altid kan 'returnere' en applikation inden for 24 timer og få pengene tilbage, så der er ingen økonomisk fare ved at gå amok på hylderne. Betaling sker med Visa-kort, og Google gemmer oplysninger om kortet, så man kan handle med ét tryk fremover.

SlideIT

Var man en haj til at sms'e med T9-ordbogen og det numeriske tastatur på den gamle telefon, kan skiftet til en smartphone med touchscreen og softkeys føles som et grumt tilbageskridt. Men med et 'glidetastatur', hvor man kun løfter fingeren mellem hvert ord, bliver det igen en fornøjelse at skrive.

Swype er måske det mest kendte produkt i genren, men til Android skal man have fat i SlideIT, der koster 5,99 euro - omkring 45 kroner. Man downloader en dansk ordbog, der fungerer fint, og tegner så løs på tastaturet. Mellemrum indsættes automatisk mellem hvert ord, hvilket også hjælper på hastigheden, mens alle tal og specialtegn skal hentes på et alternativt tastatur, modsat standardtastaturet i Android, hvor man kan holde en tast nede for at få tal og tegn. Til gengæld får man æ,ø og å med SlideIT.

Der er også mere avancerede muligheder, for eksempel genveje til ofte brugte sætninger, og er man mere til frihånd, gør funktionen Graffiti det nemt at skrive tal og specialtegn. Det kræver selvfølgeligt lidt øvelse, ligesom brugen af glidetastaturet.

Locale

Vinderen af Googles udviklerkonkurrence for Android kan spare dig for pinlige situationer og hjælpe på batteriforbruget. Locale kan parre en betingelse med en handling, og der er et stort udvalg af muligheder.

Den mest oplagte funktion er at koble en bestemt position med at slå telefonen på lydløs - for eksempel din arbejdsplads eller børnenes skole. At slå strømslugeren wifi til og fra afhængigt af sted er også indlysende, ligesom Locale kan reagere på lav batteristand og holde telefonen på mindst mulige strømforbrug, hvis det brænder på.

Antallet af kombinationer mellem betingelser og handlinger er utallige, så man kan for eksempel give bestemte kontaktpersoner særlig behandling med en anden ringelyd, eller få en anden og mindre work-safe baggrundsskærm efter fyraften.

Et minus er dog, at brugergrænsefladen ikke er helt så intuitiv, som firmaet bag lover. Man skal tit have fat i menu-knappen for at trykke 'save' og komme videre.

Locale koster 9,99 dollars - omkring 55 kroner - og findes kun som betalings-applikation.

Documents to go - Full version

Vil du kunne efterlade den bærbare derhjemme, og stadig lige kunne rette et Excel-regneark til på vejen, er den betalte version af Documents to go sagen. Til 14,99 dollar - omkring 81 kroner - er det i den dyre ende for en mobilapplikation, men sikkert rigeligt pengene værd for dem, der står med det behov. Man kan også oprette Office-dokumenter som Word, Excel og Powerpoint.

Desværre kunne Version2 ikke komme til at afprøve programmet, da downloaden af den betalte version gik galt. Den gratis udgave, hvor man kun kan læse og ikke redigere Office-filer, skal forsynes med en produktnøgle, og den slags transaktioner er Android Marked åbenbart ikke egnet til. I stedet er det tilsyneladende bedre at købe direkte via det gratis program, som linker videre til udviklernes webside.

Wavesecure

Der er mange løsninger til at sikre data på sin mobiltelefon derude, blandt andet fra de store antivirusproducenter. Version2 har ikke testet de forskellige muligheder her, men læner sig op af anbefalingen af Wavesecure hos andre medier.

For 20 dollars om året, omkring 110 kroner, får man mulighed for at beskytte data både med backup i skyen og sletning af alle data, når telefonen bruges med et andet SIM-kort. Telefonen kan også sende oplysninger om position, hvis den bliver stjålet.

Kan du anbefale applikationer til Android - betalte eller gratis? Giv lyd i debatten.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (34)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
Klaus Skelbæk Madsen

SlideIT findes (fantes?) i en gratis version, og den prøvede jeg for et par måneder siden.

Der var den godt nok ikke imponerende (slet ikke når man havde leget med beta'en af Swype), og kunne ikke finde ud af at skrive ord som "er", "op", "de", osv. Altså ord hvor knapperne er lige ved siden af hinnanden.

Desværre har Swype valgt at gå OEM vejen, så man er nødt til at købe en telefon med det på, for at få dansk ordbog :-(

 • 0
 • 0
Thomas Watts

er intet mindre end genial. Den kræver tilvænning, og som Klaus nævner, så ER det lidt bøvlet nogle gange at få to-bogstavsord til at makke ret. Men den kan altså godt - det er et spørgsmål om at være lidt mere præcis med netop de ord (man kan også hoppe i landscape mode til skrivning jo).

Slideit rammer for mig utroligt præcist 95%+ af tiden, og det er lynhurtigt at editere og rette de dele, der gav et andet ordforslag end det man skulle bruge.

Husk dog at taste som normalt ved sære ord, og check at den ikke autoforslår noget... jeg skrev til een, at jeg var "i splat" efter en lang dag, og trykkede send før jeg opdagede, at Splat var blevet erstattet med Solarium, hvilket gav en del forvirring :)

 • 0
 • 0
Niels Dybdahl

"Setting Profiles" er et alternativ til Locale, som ikke kun kan reagere på positioner, men også mange andre input, som f.eks kalender. Jeg bruger den til at sætte min telefon på lydløs når der er et møde i min kalender. Telefonen skifter så selv til normal når mødet er slut. Der er en gratis "Lite" udgave.

 • 0
 • 0
Jesper Kildebogaard

Efter snak med kolleger har jeg to anbefalinger af gratis applikationer:

Wifi Analyzer - kan give overblik over tilgængelige wifi-netværk, hvilke kanaler de kører på etc.

KeePassDroid - Android-applikation til KeePass Password Safe, hvor man kan gemme alle sine passwords sikkert og tilgå dem fra alle platforme. http://keepass.info/download.html

I tidsrøver-afdelingen kan jeg anbefale Shoot U!, som er et lækkert og fængende spil, hvor man skal skyde kludedukker ud af en kanon og ramme en bold. Som sværhedsgraden stiger, skal man have gang i de små grå.

vh.

Jesper Version2

 • 0
 • 0
Per Erik Rønne

Pocket Informant. PIM med ikke mindst kalender og tasks. Skulle være på vej. Jeg bruger den på min iPhone.

WolframAlpha. Avanceret grafregner mv. Jeg har den i hvert fald på min iPhone.

Gyldendals Ordbøger. De røde. Jeg har dem i hvert fald på min iPhone, koster 199 kroner stykket.

Audio Shorter Oxford English Dictionary, den næststørste Oxford-ordbog [den største er på 23 bind + nyere tilføjelser]. Jeg har den i hvert fald på min iPhone, koster 299.

Navigon Europe,så man kan sætte sin Android på cykelstyret og have et gps-baseret navigationsværktøj. Jeg brugte min så sent som i dag, kostede vistnok en 750 kroner.

Ja, det er da sådanne applikationer der bør være på Android, hvis den skal være noget værd ...

 • 0
 • 0
Jesper Poulsen

Ja, det er da sådanne applikationer der bør være på Android, hvis den skal være noget værd ...

Nå?

Jeg kan ikke se fordelen ved nogle af dem, uanset prisen.

Jeg vil hellere se en mulighed for at slippe af med RoadSync.

 • 0
 • 0
Klaus Skelbæk Madsen

Google har indbygget navigation i Maps til Android, så med mindre du betaler for data-trafikken er der ikke meget pointe i at købe det.

Derudover har man kunnet købe Navigon til Android i ca. et halvt år nu til 699,- for Europa kort, bare uden om Android Market.

Mht. ordbøgerne, så kan jeg se en pointe i Gyldendals (det er svært at finde en god dansk til engelsk på nettet, og Google Translate er langt fra perfekt), men 300,- for en engelsk ordbog når jeg kan bruge dict.org og m-w.com? Den kommer du til at skulle sælge bedre.

 • 0
 • 0
Per Hansen

Hvad med at du holdt dig til din ipod?

Emnet var betalings apps til Android, der giver noget for pengenge. Ikke en religionskrig eller min-far-er-stærkere-end-din-far diskussion.

ipod og Android ER forskellige. Begge har forcer, men det er IKKE det der diskuteres i dette indlæg!

 • 0
 • 0
Jesper Poulsen

Hvad er RoadSync i øvrigt for noget?

Det er en Exchange-client til Android - den startes automatisk sammen med telefonen og er en fast bestanddel af Android. Jeg har en MS-frit miljø. Hvad skal jeg med RoadSync???

Det crap er det eneste jeg har at udsætte på Android. Arrgghh!

 • 0
 • 0
Per Erik Rønne

@Klaus Skelbæk:

iPhone har skam også en indbygget navigation, men så skal man betale for datatrafikken.

Men det er da positivt at man /kan/ få Navigon til også Android.

Vedrørende ordbøger: Gyldendals Røde Ordbøger koster 199 kroner stykket, ikke 300. Det er prisen for Audio Shorter Oxford English Dictionary. Du nævner nogle gratis alternativer, men nu har jeg så nok et mere professionelt forhold til ordbøger. Jeg er cand.scient. i datalogi /og/ engelsk, og har den gamle 2-årige bifagseksamen i engelsk sprog, litteratur og samfundsforhold. Og kan føre elever op til studentereksamen i engelsk.

@Per Hansen:

Jeg kan ikke holde mig til min iPod da jeg ikke har nogen, aldrig har haft nogen og heller ikke har til hensigt at anskaffe mig en. Jeg har derimod en iPhone, og finder det ganske relevant at sammenligne Androids nye Marketplace med Apples AppStore.

Når folk beslutter sig for at købe en smartphone er det jo ikke altafgørende hvad selve smartphonen kan, men også ganske relevant hvad man kan få af applikationer til den. Min erfaring er i hvert fald at hovedbrugen af en sådan smartphone ligger i dens brug som PDA, med de programmer man har købt til den.

@Jesper Poulsen:

OK, RoadSync giver Exchange-kompatibilitet til Android. Samme funktionalitet er indbygget i iOS, og Apple betaler da vist endda licens til MS for det.

Det har betydning for mange mennesker - dog ikke mig selv.

 • 0
 • 0
Per Hansen

@Per Erik Rønne: du har KOMPLET misforstået formålet med dette indlæg. dette er IKKE en sammenligning af android og ipod, men tips til hvilke apps man med fordel kan købe, hvis man har en Android!

Diskussionen for/mod eller android vs. ipod kan du tage et andet sted..

 • 0
 • 0
Per Hansen

Jeg mener ikke RoadSync er en del af Android som sådan, men en app som visse fabrikanter har bundled med deres telefon. Du burde kunne afinstallere RoadSync, hvis du ikke bruger det.

RoadSync er ihvertfald en betalingsapp, som du kan købe til Android, og det ville det vel næppe være, hvis det var en fast del af Android? ;)

 • 0
 • 0
Niels Dybdahl

Microsoft Exchange er understøttet som default i Android, men ikke vildt godt. F.eks har man kun adgang til sin egen adressebog og ikke firmaets fælles adressebog.

Der er så forskellige betalingsapps som gør det bedre. Roadsync er nævnt. I mit firma bruges der TouchDown som er dyrere end Roadsync. Jeg har det ikke selv, da jeg ikke bruger Exchange så meget via mobilen. TouchDown har dog hele tiden kunne købes i Danmark, da betalingen sker via firmaets hjemmeside

@Per Erik Rønne: Du nævner kalender og task management betalingsapps på iPhone. Disse er gratis på Android, så de er ikke relevante for denne diskussion. Jeg bruger således Google calendar, Facebooks kalender og Exchange kalenderen via den indbyggede Android kalender. Og jeg bruger den gratis GTasks app til tasks. I det hele taget har jeg indtrykket at mange af de apps som man skal betale for på iPhone er gratis på Android. Ditto med grafregnere.

 • 0
 • 0
Per Erik Rønne

@Niels Dybdahl,

Der findes naturligvis gratis applikationer til også iPhone, som gør de ting, og der følger endda en kalender med. Men sådanne ting er ikke nødvendigvis tilfredsstillende for alle, og den Pocket Informant jeg bruger, kommer i øvrigt om kort til i en public beta til Android. I iPhone-udgaven kan man vælge mellem at synkronisere med Google Calendar, eller bruge den indbyggede kalenders database.

WolframAlpha-applikationen sælges i dag til 12 kroner mod oprindelig 299, og denne grafregner [+ en bunke andet] kunne tænkes senere at komme til også Android. Ditto med Gyldendals Røde Ordbøger - på sigt.

 • 0
 • 0
Per Erik Rønne

@Per Hansen,

Hvorfor blander du dog iPod ind i debatten?

En iPod er en ren musikafspiller ... for du taler jo ikke engang om en iPod Touch.

Og så er det relevant at sammenligne den nye Marketplace's indhold med det tilsvarende indhold på Apples AppStore, for at se hvad der endnu mangler det førstnævnte sted, også af hensyn til Android-brugerne. Nuværende og potentielle.

 • 0
 • 0
Per Hansen

Potato potato ...

Det er IKKE relevant at sammenligne med hverken apples appstore, eller hvad du kan få på Playstation Network. Emnet var, hvilke betalingsapps kan man anbefale til ANDROID .. læs titlen! ;)

Og blandt manglerne i appstore, kan du så tage flash, google navigation, google sync ... men det er heller ikke relevant for denne diskussion ... EOD!

 • 0
 • 0
Ove Andersen

Per Hansen, ignorer Per Erik Rønne. Nu er det alligevel lykkedes ham at få en tråd der intet har med iPhone at gøre til kun at handle om Apple. Og hvis du kendte lidt til Per Erik Rønne ville du vide, at når han er i en diskussion, så er det som regel for at snakke om Apple produkter (iPhone, iPad, m.v.) og hvor gode og fantastiske de er.

Vi har vist med en fanboi at gøre her, så der er intet håb. Udover at ignorere ham, for ellers kan han få alle tråde til at handle om Apple stuff.

No offence, Per Erik Rønne, men det er irrelevant hvad en iPhone kan i en Android tråd, ikke? :)

 • 0
 • 0
Jesper Poulsen

Men det er da positivt at man /kan/ få Navigon til også Android.

Hvad skal man bruge Navigon til, når Google Maps er indbygget fra starten af?

Du kan ikke sammenligne iOS med Android. iOS er en lukket, fascitisk platform og Android er en åben, liberal platform.

 • 0
 • 0
Allan Pedersen

@Jesper Poulsen, Det kommer til at koste mig en mindre formue hvis jeg skal bruge Google Navigation ned igennem Europa... Navigon vil give en éngangs omkostning og jeg vil ikke modtage nogle uforudsete regninger, ligesom jeg heller ikke er afhængig af 3G nettets dækning undervejs.

Når det så er sagt... så lad os få nogle flere gode tips til Android apps..

Godt nok er det ikke en betalings app, men "Nummer uglen" kan klart anbefales, den slår indkomne telefon opkalds telefonnumre op så man kan se hvem der ringer selvom de ikke er i ens telefonbog.

 • 0
 • 0
Niels Dybdahl

Jeg har på min HTC Desire prøvet at slå Wifi og 3G fra, GPS til, genstarte og prøve at finde min position med Google maps. Det er hidtil ikke lykkedes. Kan Navigon det eller kræves der en data forbindelse at finde sin position? Hvis man befinder sig et tilfældigt sted i Europa har man ikke nødvendigvis data forbindelse og så er en traditionel navigator bedre.

 • 0
 • 0
Allan Pedersen

Navigon er sammen med din telefons GPS kan vel bedst sammenlignes med en traditionel navigator. Kortet og alle vej data etc. ligger på telefonen, din placering hentes via GPSen... meget lig en traditionel navigator. Det vil kunne fungere helt uden 3G eller telenet i det hele taget, sådan som jeg har forstået det.

 • 0
 • 0
Mark Gjøl

Jeg bruger TrueCaller i stedet for nummeruglen. Den virker i alle lande, ikke kun Danmark (Ved ikke om nummeruglen kun er .dk). Den kan så også en masse andre interessante ting, som f.eks at fylde folks addresse ud.

 • 0
 • 0
Jesper Poulsen

Du burde kunne afinstallere RoadSync, hvis du ikke bruger det.

Det kan jeg ikke. Det lader sig bare ikke gøre :-(

RoadSync er ihvertfald en betalingsapp, som du kan købe til Android, og det ville det vel næppe være, hvis det var en fast del af Android? ;)

Jeg ved bare at det findes i min X10 Mini Pro og at det starter op automatisk - de irriterer mig, da jeg ikke har en snus er bruge det til. Jeg har ingen Exchange-server. Jeg får aldrig en Exchange-server.

Jeg kører IMAP. Findes der fornuftig IMAP-support til Android?

 • 0
 • 0
Jon Linde

DropBox. Der er flere løsninger hvis man gerne vil opbevare/dele dokumenter online. DropBox er efter min opfattelse i superligaen - specielt kombineret med syncapps til Windows/Mac/ANDROID/iPhone m.v. Inden at dropbox lavede deres egen Android app, benyttede jeg DroidBox.

Documents to Go. En god gammel ven helt tilbage til Palm platformen... Også god kombineret med DropBox.

Squeezebox. Hvis du har en eller flere Squeezebox enheder (http://www.logitech.com/speakers-audio/wireless-music-systems) kan Squeeze Commander klart anbefales. (Fedt at musikken i hele hytten dæmpes når telefonen ringer)

@Jesper Poulsen: Jeg har gjort heftig brug af IMAP fra Android 1.6 og frem uden nogle problemer. Med Android 2.2 på en Rootet HTC Tattoo, bruger jeg i dag muligheden for at have flere Exchangekonti - også uden problemer.

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere