Her er årets mest debatterede artikler

De ti artikler på Version2.dk med mest debat i 2013 bød på masser af bredbånds-diskussioner – og to Trine Bramsen-historier.

Der er ikke meget variation på årets liste over de mest debatterede historier på Version2. Der skal enten en telehistorie eller en tidligere socialdemokratisk it-ordfører til, før debatfelterne gløder.

Således handler hele 7 ud af 10 historier på årets debat-topti om bredbånd, fiber eller Lemvig Kommunes forslag om gratis masteplads for teleselskaberne. De lange debatter er dog typisk befolket af de samme personer.

Mere folkelig var debatten, der kom ud af Trine Bramsens sommer-gæsteblogindlæg på Version2.dk. Her fik hun trådt mange it-folk over de - ifølge politikeren - hvidklædte tæer, og hendes forklaring om bevæggrundene bag blogindlægget blev årets femtemest debatterede artikel på Version2.

Her kan du se hele listen:

 1. Bornholmere får 60 millioner i gave til hurtigere internet (436 debatindlæg)

 2. Borgmestre: Sløvt internet spænder ben for virksomheder, vækst og job (354)

 3. Efter 10 måneder: TDC har endnu ikke givet fiberkonkurrent adgang (278)

 4. Teleindustrien: "Gratis internet i kommuner er en helt skæv udvikling" (191)

 5. Trine Bramsen taler ud: Nødvendigt at prikke til fordomme med kække metoder (190)

 6. Trine Bramsen overvejer forbud mod at bruge TOR (184)

 7. Ekspert: TDC forhaler fiberkonkurrents adgang - præcis som med ADSL (164)

 8. Danske fibernetkunder får mere end hvad de betaler for – som de eneste i Europa (128)

 9. Kommune tilbød teleselskaber gratis master - men ingen sagde ja (125)

 10. Microsoft køber Nokias mobilforretning for 40 milliarder (119)

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (6)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#4 Peter Stricker

Der var omkring 600 indlæg i debatten om internet på Bornholm.

Den selvbestaltede teleanalytiker John Strand havde utallige indlæg, hvor han opførte sig særdeles ubehøvlet overfor alle andre deltagere. I hans sædvanlige stil henviste han også gang på gang til hemmelige rapporter, som eventuelt kunne udleveres på opfordring, men absolut ikke måtte citeres i debatten.

Rigtig mange af John Strands indlæg blev også brugt til at reklamere for en kommende rapport om statsstøtte, der ville rydde forsider på alverdens medier - om få dage! Vi venter stadig; dog ikke i spænding.

Da alle John Strands indlæg i den pågældende debat uden varsel blev fjernet, og antallet af indlæg dermed faldt til 436 - det var mere end 25% af indlæggene der blev fjernet - var min første tanke, at Version 2 endelig havde fået nok og gjort det eneste rigtige, nemlig at udelukke John Strand på livstid fra Version 2.

Et par uger senere var John Strand dog igen igang med at sende svinere afsted mod alle der formastede sig til at skrive indlæg, der ikke direkte hyldede TDCs internetstrategi. Det gik igen især ud over Mogens Ritsholm, Christian Nobel og Dorte Toft - endda uden at sidstnævnte deltog aktivt i debatten.

Eftersom vi ikke har fået en ordentlig forklaring på, hvorfor samtlige indlæg fra John Strand under den nævnte artikel er forsvundet, kan man let få den mistanke, at de enten er fjernet på opfordring fra John Strand, der har indset hvor ødelæggende det ville være for hans høje agtelse hos alverdens mest magtfulde politikere, der alle regner John Strand for en af deres allernærmeste venner.

Alternativt kunne det også være en direktør fra TDC der indså, at det nu var ved at være for pinligt at være associeret med en person som John Strand.

Vi venter endnu på en forklaring fra Version 2, ligesom vi også stadig venter på at alverdens medier går i "Breaking News"-mode mens de rapporterer i døgndrift over den fantastiske indsigt de har fået fra John Strands rapport om statsstøtte.

 • 21
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere