Her er de 4 ting der skal redde BlackBerry 10 fra fiasko

Onsdag lancerer RIM det nye BlackBerry 10 OS. Her er fire ting, som skal lykkes for RIM, hvis firmaet skal have en chance i konkurrence med iOS og Android.

Sidste skud i bøssen?

Det ser ud til at være tilfældet for canadiske RIM (Research in Motion), der onsdag lancerer sit nye BlackBerry 10-styresystem.

Med lanceringen vil RIM forsøge at stjæle kunder tilbage fra Apples iOS og Google Android. Selskabet har med sine BlackBerry-modeller indkasseret nogle store nederlag på markedet for smartphones de senere år.

Men hvad er det så, der skal lykkes for RIM, hvis den svækkede mobilproducent skal have en chance for at overleve på et totalt forandret marked?

Tech-sitet Gizmodo giver her fire bud på det:

Stabil software og hardware, der vender øjne

En stor omlægning af et BlackBerrys styresystem, som RIM onsdag sætter i søen, vil også betyde en helt anden hverdag for de BlackBerry-brugere, der har holdt fast i platformen fra tidligere.

En platform, som tidligere ikke har været skabt til den gennemgribende brug af touch, der bliver en af nøgleegenskaberne på den kommende BlackBerry 10, men som derimod har været meget stabil. Den stabilitet må og skal RIM kan føre videre, skriver Gizmodo.

Samtidig betyder det fysiske udseende af hardware meget blandt smartphone-brugerne.

Foreløbigt viser billeder af en af de nye BlackBerry-telefoner, at designet er langt anderledes end tidligere. Ikke overraskende er det fysiske keyboard væk og tilbage er en stor skærm, der forventes at blive på 4,2 tommer.

Designet ser også lovende ud, selvom de helt officielle billeder af af RIM’s nye telefoner ikke findes endnu, skriver Gizmodo.com. Men et design, der lægger sig op ad HTC og Apples iPhone, kan komme på tale.

Økosystem og pris

Apple startede i 2007 en ny tilgang til at drive et økosystem for apps til mobile devices, og Googles Android er fuldt skarpt med efter det. Også Microsofts Marketplace, som bruges til firmaets Windows Phone 8-telefoner, er på vej på frem.

BlackBerrys primære målgruppe har altid været forretningssegmentet, men indtil videre ved man kun, at der kommer en Facebook-app, en Twitter-app og i omegnen af 70.000 foreløbigt ukendte apps til BlackBerry 10-styresystemet.

Det bliver spændende at se, hvor attraktivt RIM kan gøre BlackBerry 10-platformen for udviklere, som eksempelvis skal lave forretnings-apps, skriver Gizmodo.com. Men ikke desto mindre er det livsnødvendigt, hvis der skal holdes liv i det canadiske mærke.

Ikke overraskende vil prisen også blive et yderst vigtigt element. Sættes prisen på 200 dollar for en BlackBerry 10-dreven telefon med en abonnementsordning, kan det vise sig at være for højt.

De 200 dollar er ellers ret almindeligt på det amerikanske marked, men til sammenligning kan Nokia-topmodellen Lumia 920 fås til 100 dollar i USA med abonnement, og dermed kan RIM blive tvunget ned i det leje, skriver Gizmodo.com.

Du kan se en demonstrationsvideo af det kommende BlackBerry 10-styresystem ved at følge Gizmodo-linket.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (11)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
Kristian Klausen

De 200 dollar er ellers ret almindeligt på det amerikanske marked, men til sammenligning kan Nokia-topmodellen Lumia 920 fås til 100 dollar i USA med abonnement, og dermed kan RIM blive tvunget ned i det leje, skriver Gizmodo.com.

I Danmark er det billigste jeg kan finde Lumia 920 til 4259 kr. 100$ ~ 550, det er 3709 kr. i forskel, hvordan kan det lade sig gøre?

 • 0
 • 0
Johnnie Hougaard Nielsen

Hvis 10'eren var kommet for et par år siden, ville det have været en god overgang for Blackberry. Men nu starter de næsten fra nul, som bare endnu en smartphone platform. Deres traditionelt stærke kort med BBM har lidt alvorlige imagetab ved flere nedbrud, især det store i oktober 2011.

Umiddelbart set ser Blackberry 10 da ikke dårlig ud, men chancerne ville blive forbedret hvis den kom med noget helt særligt (ud over detaljer i betjeningen), som gav brugeren noget der savnes på andre smartphones. Måske kan de redde lidt på at de dog fik gang hype-møllen i de seneste måneder....

 • 0
 • 0
Per Friis

BlackBerry har et stort market i US og dette bud ser rigtigt godt ud, så måske kan det forsat være en spiller der er til ar regne med! De har vist stadig større marketsandel end Windows Phone

 • 0
 • 0
Johnnie Hougaard Nielsen

BlackBerry havde et stort marked i US. Jeg vil tro at denne voldsomt forsinkede lancering kan bremse det stabile fald i deres salg. Eller som Tomi Ahonen siger det:

Nothing dramatic in the launch, these look like very competent 'me too' devices on a 'me too' touch-screen OS having most but not all required apps in the store, including Angry Birds. Can this revive Blackberry, probably not, but does it stop the rot, probably yes. Expect Blackberry to somewhat stabilize as long as we don't find major disasters in the next few months, like service outages or some hardware bugs.

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere