Her de mest sårbare programmer på danskernes pc'er

30. april 2013 kl. 09:286
Sårbare versioner af Java er blandt de største trusler på danskernes pc'er. Blot et enkelt Microsoft-program optræder i top 10.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Det er næppe nogen overraskelse for faste Version2-læsere, at software som Adobe Flash Player er noget af det, der udsætter flest danskere for at få deres pc inficeret med malware gennem sikkerhedshuller. En opgørelse fra sikkerhedsfirmaet Secunia afslører de 10 hyppigst forekommende usikre programmer på danskernes pc'er.

I toppen finder man et Microsoft-program, Microsoft Core XML Services, som findes på 74 procent af de pc'er, som Secunia har data fra gennem selskabets Personal Software Inspector-værktøj. Halvdelen af MSXML-installationerne er ikke opdateret til den nyeste version.

Der er dog blot registreret tre sårbarheder de seneste 15 måneder i MSXML, og det er væsentligt at bide mærke i, når man ser på listens nummer to.

Det er Oracle Java JRE version 1.6, som findes på 73 procent af pc'erne og blot er fuldt opdateret i 43 procent af tilfældene. I de seneste 15 måneder er der registreret 58 sårbarheder i Java JRE 1.6.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Til gengæld ser det ud til, at Adobes indbyggede opdateringsfunktion i de nyeste versioner af Flash Player har haft en positiv effekt.

Adobe Flash Player 11 findes på 92 procent af de scannede pc'er, hvoraf blot 13 procent ikke er fuldt opdaterede. Til gengæld er der registreret hele 70 sårbarheder.

De brugere, som stadig har version 10 af Flash Player installeret, er mindre gode til at opdatere den. Hele 88 procent er ikke opdateret. Der er dog kun fundet tre nye sårbarheder i den udgave.

Det ser også bedre ud hos de brugere, som har opgraderet til den nye udgave af Java JRE 1.7, som findes på 74 procent af pc'erne, hvor blot 11 procent ikke er fuldt opdateret. De er til gengæld udsat for 64 sårbarheder.

Artiklen fortsætter efter annoncen

På listen finder man derudover VLC Media Player, Apple Quicktime, OpenOffice.org og Adobe AIR.

Samlet set har en dansk bruger af Secunias værktøj 69 forskellige applikationer installeret, hvoraf 5,7 procent i gennemsnit ikke er opdateret. For selve styresystemet er det 7,6 procent, som ikke har opdateret Windows.

6 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
2
30. april 2013 kl. 13:31

"For selve styresystemet er det 7,6 procent, som ikke har opdateret Windows."

Hvordan opdaterer man Windows på en Mac eller Linux maskine?

3
30. april 2013 kl. 15:50

Hvis man har en Mac, kører man typisk OSX og ikke Windows og er så ude over den problemstilling med alle de hyppige opdateringer til Windows.

5
30. april 2013 kl. 16:21

Kører man Windows på en Mac kører man det typisk som en virtuel maskine oven på OSX, som med VMware.

Og så opgraderer ma Windows på 'normal' måde.

6
1. maj 2013 kl. 20:50

@Karsten Hansen:

Hvis du læser nærmere på den kilde du nævner, vil du se at din liste er opgjort efter antallet af offentliggjorte sårbarheder, hvilket er et rimeligt ubrugeligt tal.

Tallene i artiklen omhandler andelen af brugere, der har en gammel version installeret med en af disse sårbarheder, hvilket er et langt mere relevant tal.

De to lister kan sagtens være forskellige, da ikke alle leverandører er lige gode til at få distribueret opdateringerne.

4
30. april 2013 kl. 16:15

SHHHH - don't mention the war.

Man skal jo lige huske på, at "selv" journalister kan fejle (eller måske NETOP journalister).