Hentede backup af 300 GB data på under 60 sekunder

14. april 2016 kl. 06:3910
Strømudfald satte vigtig opdatering hos hostingudbyder i stå, men heldigvis var hjælpen nær med ny backup-løsning, der betød reetablering af 300 GB på under 60 sekunder.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

En februarmorgen kunne Kim Jensen fra hosting- og netværksvirksomheden Itplan se på en sms-alarm, at strømmen fra det lokale energiselskab var gået, og en fejl på UPS-systemet betød strømafbrydelse i rackskabet.

Uheldigvis havde han aftenen forinden sat en vigtig netværksopdatering i gang på en server, der nu var helt død midt i sin opdatering.

Men til alt held for Kim Jensen og Itplans kunder havde selskabet netop investeret i ny datacenterløsning, som angiveligt kan give genetablering af 1 terabyte data på under 60 sekunder. Nu skulle denne garanti stå sin prøve.

»Jeg gik ind via administrationssystemet, valgte den pågældende maskine og trykkede backup/restore, og på den tid det tager at fortælle det her, så var det hele på plads, og jeg var klar til at opdatere maskinen. Det var en virkelig god oplevelse,« fortæller han.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Tidligere har netop backup og genetablering efter nedbrud kostet mange mandetimer i Itplan, men med det nye system er arbejdet nærmest forsvundet og reduceret til et par klik med musen inde i det fælles administrationsystem for alle maskinerne, virtuelle som fysiske.

Løsningen, som kaldes datacenter in a box’, lover en reduktion i data med en faktor ti, og i gennemsnit er den i stand til at reducere kundernes databehov med 35-40 gange.

På Kim Jensens installation i Itplan betyder reduktionen, at lige ved 300 TB data fylder 7 TB.

»Ud over hurtigere reetablering har vi også kunnet skære betydeligt ned på mængden af udstyr, hvilket i sig selv har givet en her og nu-gevinst i form af grønt tilskud på vores energibesparelse,« fortæller Kim Jensen.

Hemmeligheden i løsningen er acceleratorkortet, der sørger for, at alle data deduplikeres og komprimeres, inden så meget som en bit rammer disken. Derfor er det heller ikke hele datasettet, som behøver at blive indlæst i forbindelse med backup/restore, men kun metablibilioteket med eksempelvis pointere til de enkelte blokke.

Med deduplikering deles datastrømmen op i lige store blokke, og systemet holder så rede på, om en given blok findes i forvejen. Gør den det, indlæses kun adressen på blokken, men ikke den fysiske blok.

»Hvis man eksempelvis har 100 virtuelle maskiner, der alle sammen kører Windows, så vil Windows-biblioteket – såfremt det er identisk for hver virtuel maskine – kun ligge én gang for alle maskinerne,« forklarer løsningsarkitekt hos leverandøren, Simplivity, Salvatore Buccoliero.

Flaskehalse og performance-problemer

Deduplikering er blevet beskyldt for at kræve alt for mange læse/skrive I/O-operationer, hvilket skaber flaskehalse og performance-problemer for installationen, men ifølge Salvatore Buccoliero er systemet designet, så antallet af I/O holdes nede – blandt andet med det acceleratorkort, der sidder i boksen.

»De data, der anvendes hyppigst, vil aldrig blive læst fra disken, hvis de ikke er ændret. Det, vi tværtimod oplever, er, at performance på installationen bliver bedre, blandt andet fordi vi kan reducere databehovet med en faktor 10,« uddyber han.

Denne artiklen er et uddrag af en artikel, som bragt i online-magasinet Version2 Insight Datacenter. Du kan downloade det gratis online-magasin fra dette link.

Kom gratis med til til landets største konference om datacenter- og cloudløsninger, Version2 Datacenter, som afholdes for fjerde år i træk.

For første gang, afholdes Version2 Datacenter i 2016 over 2 dage i Øksnehallens flotte omgivelser.

Version2 Datacenter er en konference med ca. 20 talere fra ind- og udland, og du kan derudover møde mange udstillere, som præsenterer deres bud på fremtidens datacenter- og cloudløsninger.

På konferencen kan du netværke med flere hundrede branchekollegaer med fokus på køb og drift af datacenter- og cloudløsninger. De to hovedspor på konferencen er infrastruktur- og cloudløsninger. Læs mere her

10 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
10
15. april 2016 kl. 08:01

Deduplikering er der ikke noget nyt i. Det kan andre også.....

9
14. april 2016 kl. 21:48

Det nye - i.h.t. artiklen - er dette såkaldte acceleratorkort, men jeg synes der mangler noget mere info om det.

8
14. april 2016 kl. 19:51

Sikke en fin reklame. Hvor meget indbringer sådan en?

7
14. april 2016 kl. 18:14

I næste artikel kunne man behandle ""hardware-SAN-free" Hyperconverged integrated system (HCIS)":

Inspirationsartikler:

Wikipedia: Hyper-converged infrastructure

Wikipedia: Lidt om Gartner Citat: "...Research provided by Gartner is targeted at CIOs and senior IT leaders, marketing leaders and supply chain leaders..."

13 Aug 2015, Gartner square-slicers name Cisco and Nutanix integrated boxen bosses: Citat: "... Gartner this week popped out its new Magic Quadrant for Integrated Systems and the news is good for Nutanix, Cisco and HP. Gartner's square-slicers now consider three classes of integrated rigs, namely:

  • Integrated stack system (ISS) — Server, storage and network hardware integrated with application software to provide appliance or appliancelike functionality. Think Oracle's Exadata Database Machine
  • Integrated infrastructure system (IIS) — Server, storage and network hardware integrated to provide shared compute infrastructure. Examples include VCE Vblock, HP ConvergedSystem and Lenovo Converged System (formerly PureFlex).
  • Hyperconverged integrated system (HCIS) — Tightly coupled compute, network and storage hardware that dispenses with the need for a regular storage area network (SAN). Storage management functions. Think Nutanix, Pivot3, Scale Computing and SimpliVity ..."

2015.05.15, Datacenter Wars: Cisco Prepares to Fire by Acquiring Nutanix: Citat: "...Historical Acquisitions in the Datacenter Infrastructure Industry (in $ million)..."

Eksempel på "hardware-SAN-free" Hyperconverged integrated system (HCIS) ydelse uden SAN-HBA "single-point if failure"/flaskehalsCitat: “…Project Colossus is a fifty-node Nutanix cluster that is used to demonstrate the linear scalability of the Nutanix architecture from four nodes (one Block) to fifty nodes (12.5 Blocks or 3/5 of a rack). In previous benchmarking, Project Colossus delivered 375,000 random write IOPS and 224 Gbps of sequential write bandwidth..."

The Nutanix Bible

6
Redaktionschef -
14. april 2016 kl. 14:07
Redaktionschef

Kære læsere

Artiklen er ikke sponseret indhold, men skrevet af en journalist, der er hyret til at skrive uafhængige artikler for os.

Vores redaktionelle linje er, at vi gerne omtaler teknologier og løsninger som er interessante og relevante for målgruppen.

Jeg er dog samtidig enig i at leverandørnavnet her var drysset lidt for rundhåndet ud - både fra starten og i for stort omfang. Derfor er der reduceret kraftigt i antallet af gange, hvor leverandørnavnet optræder. Hos os fokuserer vi på teknologi, ikke producent.

Mvh. Henning Mølsted, redaktør.

5
14. april 2016 kl. 12:36

"Annonce" øverst højere hjørne, så man umidbart kan genkende det som sådan, eller er det ulovligt markesføring.

Jeg ved faktisk ikke hvad lovgivningen siger omkring "Sponsored Content" som f. eks. "white papers", "stories" og hvad de nu ellers kaldes. Product placement er en smule anderledes, fordi det langt hen ad vejen er ligegyldigt for artiklen om der er anvendt det ene produkt eller ej. Forskellen er her: Product placement kan f. eks. være at en kunde skal have en ny social service i forbindelse med en ny strategi, artiklens omdrejningspunkt er her strategien og det tilhørende roadmap. Helt "tilfældigt" er der valgt Yammer, og der er måske en sekvens der beskriver hvor godt Jammer er - Men det er en lille del og egentlig irrelevant for artiklen.

Den her artikel minder mere om sponsored content, hvor omdrejningspunktet ikke er strategien, men produktet. I dette tilfælde en backupløsning med en tilhørende story.

Sponsored Content = "Produktet er helt ukritisk historien". Product Placement = "Produktet indgår ukritisk i historien".

/Christoffer

4
14. april 2016 kl. 12:32

Eller man kunne bruge fx Veeam, Win2012 R2 dedup, samt en billig diskbox.

En billig MD1200 med 12x3TB sata diske (*), til omkring de 50K DKK, med 30TB brugbar plads efter R6, Veeam, Win2012R2 dedup (dedup ratio er more or less det det samme), så er man ok kørende, recovery tiden er det samme (hurtigere end 60 sec sidst jeg testede), så kan den stå og lave svmotion til prod storage i baggrunden mens vm'en kører, men ok det er så ikke en flere hundrede tusinde kroners løsning (**) :(

*) Erstat med bedre storage hvis i/o kritisk workload **) Licens omkostningen til Veeam er selvfølgeligt lidt variabel, alt efter antal CPU sockets.

3
14. april 2016 kl. 11:51

"Annonce" øverst højere hjørne, så man umidbart kan genkende det som sådan, eller er det ulovligt markesføring.

1
14. april 2016 kl. 08:11

Nu har jeg ikke registreret mig, for at læse den white paper der henvises til. Men når et firmanavn nævnes så tidligt og ofte, som i denne artikel, synes jeg det lugter af product placement. Eller, en historie der ensidigt beskriver et bestemt firmas produkt uden at inddrage konkurrenters produkter på samme vilkår eller udvise væsentlig kritik.