Hemmelig censur på Reddit: Forbudt at diskutere NSA og Bitcoin i teknologi-forum

På den meget populære tjeneste Reddit kan du diskutere alt mellem himmel og jord. Men i teknologi-forummet må man ikke nævne netneutralitet, bitcoins eller NSA.

NSA, netneutralitet, Bitcoin. Tre ord, der hyppigt indgår i diskussioner om teknologi og politik. Men det er også tre sikre måder, at få slettet et indlæg på tjenesten Reddit.

Ifølge Dailydot.com er der nemlig en bot på undergruppen r/technology, der sletter alle overskrifter, der indeholder omkring 30 såkaldt »kontroversielle« ord. Blandt andet NSA, netneutralitet og bitcoin, men også Snowden, Obama, SOPA og GCHQ.

En bruger har udfærdiget en fuld liste over ord, der er mistænkeligt fraværende på r/technology, selvom man skulle tro, at de var aktuelle at diskutere for de teknologi-interesserede. En gennemgang af ordenes frekvens på Reddit viser også, at de forsvandt fra sitet fra den ene dag til den anden.

En Reddit-moderator, der går under navnet Agentlame, bekræfter over for Dailydot, at man benytter en bot til automatisk at slette indlæg, der på forskellig vis bryder reglerne, inden de når forsiden.

»Vi har ikke nok aktive moderatorer, og en artikel, der bryder vores regler, kan nå forsiden på mindre end en time. Derfor bruger vi en bot,« skriver Reddit-moderatoren.

R/technology-gruppen har mere end fem millioner abonnenter.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (8)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Sune Foldager

De enkelte subreddits har ofte forskellige regler for hvilke indlæg der må forekomme, det er der ikke noget nyt i. Det er jo blandt andet gjort for at forhindre en masse indlæg der ikke fører til nogen interessant debat (man kan så diskutere hvor meget interessant debat der i øvrigt er; mere end på nationen!, i hvert fald).

Både bitcoin, andre coins og NSA bliver diskuteret masser i andre subreddits.

  • 3
  • 1
#2 Rasmus Mathiesen

Reddit består af en masse subreddits med deres egne regler for at forhindre at ting der ikke vedrører dette subreddit ikke bliver diskuteret, men man kan altid lægge indlæg ind om disse emner på andre subreddits. Det svarer til at sige at hvis der er en gruppe på Facebook med titlen "Køb og salg af støvsugere" som sletter indlæg om koste, fordi det ganske enkelt ikke er relevant for netop denne gruppe.

  • 5
  • 1
#7 Richard Foersom

@Lars Lundin

Hvilken fordel er der ved at læse reddit ?

Reddit er et Internet forum i stil med Usenet nyhedsgrupper i deres storhedtid. Reddit har mange (millioner) af brugere, det er både en fordel og bagdel.

Der er Sub-Reddits (nyhedgrupper) for alle specielle emner. Derfor kan man også nyheder, information og stille spørgsmål til andre brugere om relativt smalle emneområder. Det er fordelen ved Reddit.

I store Sub-Reddits som /r/technology er bruger-kommentarerne ofte af ringe kvalitet. Du skal læse 100 kommentarer for at finde 1 med god information. Oftest er det kun morsomme eller shock historer der bliver stemt-op og kan nå forsiden, alt andet forsøg på seriøs emner og kommentarer drukner i mængden. Derfor bliver Reddit forsiden som Ekstra-Bladets. Det er bagdelen ved Reddit.

En god ting ved Reddit er bruger-kommentarer er i en træ-struktur, så det er let at forstå hvem der svarer på hvilke kommentarer. Det kunne Version2 og Ingeniøren lære af. Her på sitet er svært at følge diskussionerne når der er mere end 5-10 kommentarer.

  • 6
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere