Helle Thorning-Schmidt og Facebooks tilsynsråd deler lussinger ud til giganten

Facebooks tilsynsråd forkaster fire ud af fem af Facebooks egne afgørelser, skriver Politiken. Illustration: Bigstock
I fire ud af fem sager blev Facebooks egne afgørelser underkendt af tilsynsrådet, hvor blandt andet den tidligere danske statsminister sidder. Og giganten får hård kritik for sin håndtering af blandt andet brystvorter og et Goebbels-citat.

Facebooks tilsynsråd har nu behandlet de første fem afgørelser, og der var dårligt nyt til giganten.

Facebooks egne afgørelser blev således underkendt i fire ud af fem tilfælde af tilsynsrådet med den tidligere danske statsminister Helle Thorning-Schmidt blandt medlemerne.

Det skriver Politiken

Læs også: Helle Thorning-Schmidt skal definere ytringsfriheden på Facebook

Sagerne drejer sig om blandt andet otte blottede kvindebryster på Instagram, der som bekendt er en del af Facebook-porteføljen.

Her viste flere af billederne blottede brystvorter, hvilket betød, at de blev fjernet. Billedet var dog en hjælp til kvinder for at se symptomer på brystkræft. Noget som er tilladt efter Facebooks egne regler.

Facebook var godt selv klar over fejlen, der var opstået, fordi der ikke havde været et rigtig person inde over opslaget, der var en kampagne mod brystkræft med rødder i Brasilien. Opslaget var blevet fjernet af en algoritme, der også afviste klagen.

»Gennem vores afgørelser kan rådet sikre en uafhængig og kritisk kontrol med, hvordan Facebook modererer indholdet, og samtidig omforme selskabets politik på lang sigt«, siger Helle Thorning-Schmidt til Politiken, og understreger, at sagen med den brasilianske kræftkampagne viser, at vigtigt indhold kan blive offer for algoritmers ubegavethed, og at indholdet næppe var blevet fjernet, hvis et menneske havde været til stede.

Facebook har ifølge Politiken 30 dage til at svare på, om man tager anbefalingerne til sig.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (8)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#3 Søren Steinmetz

Får man besked at et opslag ikke strider imod deres retningslinjer, når man anmelder diverse Scam/Phishing opslag. (i stil med "jeg giver xyz-mange penge til de første 100 der deler mit opslag og sender mig deres nemid samt kopi af billedlegimitation" )

Eller betalte reklamer på FB, hvor annoncøren benytter et ikkeoprettet domæne, og samtidig hævder man kan købe 1 + få en gratis, af et eller andet dyrt... til lavere pris end engros prisen hos producenten.

  • 2
  • 0
#5 Ditlev Petersen

Fra Politikens artikel; "Den uforstående teknologi står også centralt i en anden af sagerne, hvor en amerikansk bruger havde slået et citat op, angiveligt fra Joseph Goebbels, propagandaminister i nazitidens Tyskland, der pointerer vigtigheden af at appellere til følelser og instinkter frem for fornuften, og at fakta ikke spiller nogen vigtig rolle."

  • 9
  • 0
#6 Tom Paamand

Nutidens artikler kan jo indeholde hjælpsomme links, men i stedet for at pege på en låst artikel, ville det være mere hjælpsomt om Version2 selv havde brugt og peget på det relevante kildemateriale fra Facebook.

Umiddelbart ser Facebooks betalte eksperter ud til at gøre en indsats for at se lidt uafhængige ud, og som fx i denne beslutning om Myanmar at fremtræde gennemtænkt objektive. Eksemplerne virker dog stort set for dagligdags til at bliver udsat for et sådan overkill af ophøjet salomoniske dommere - men hvis dette kan få Facebook algoritmer ned fra deres alt for høje hest...

  • 9
  • 1
Log ind eller Opret konto for at kommentere