Helikopter flyver med open source-software på Mars

Ingenuity udfører en testflyvning på Mars. Illustration: NASA/JPL-Caltech via Wikipedia
Den første helikopterflyvning på en anden planet er gjort mulig med open source-software. Nu hylder Github alle udviklerne, som har bidraget til at opnå milepælen.

Mandag morgen lettede en lille helikopter kaldet ‘Ingenuity’ fra Mars’ overflade, og det er første gang nogensinde, et luftfartøj flyver på en anden planet - og så med open source software.

Det skriver Zdnet.

NASAs helikopter er bygget på Linux, open source software og myndighedens eget program. Nat Friedman, direktør hos Github, og et hold medarbejdere har undersøgt Ingenuity’s kode nøje:

»Næsten 12.000 udviklere på Github har bidraget til Ingenuity’s software via open source. Men ligesom med det første billede af et sort hul, så ved de fleste udviklere ikke, at de har hjulpet til at gøre den første helikopterflyvning på Mars mulig,« siger han til Zdnet.

Læs også: Linux Foundation vil sikre software-forsyningskæden med nyt værktøj

Han uddyber, at man vil gøre udviklerne opmærksomme på deres bidrag ved at putte et Mars 2020 helikoptermissions-emblem på alle deres Github-profiler.

NASAs Jet Propulsion Laboratory (JPL) har givet Github en liste med alle versioner af hver eneste open source projekt, som Ingenuity bruger. På den måde har Github kunnet identificere alle udviklere.

Udover programmørerne anerkender man også arbejdet af andre - for eksempel Mariatta Wijaya, kernemedlem af Python-holdet, som mest fokuserer på ledelse, dokumentation og at bygge workflow-værktøjer, som bruges af Python-holdet og holder koden kørende.

Læs også: Netflix udsender Graphql-framework som open source

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere