Helikopter flyver med open source-software på Mars

20. april 2021 kl. 10:03
Ingenuity NASA
Illustration: NASA/JPL-Caltech via Wikipedia.
Den første helikopterflyvning på en anden planet er gjort mulig med open source-software. Nu hylder Github alle udviklerne, som har bidraget til at opnå milepælen.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Mandag morgen lettede en lille helikopter kaldet ‘Ingenuity’ fra Mars’ overflade, og det er første gang nogensinde, et luftfartøj flyver på en anden planet - og så med open source software.

Det skriver Zdnet.

NASAs helikopter er bygget på Linux, open source software og myndighedens eget program. Nat Friedman, direktør hos Github, og et hold medarbejdere har undersøgt Ingenuity’s kode nøje:

»Næsten 12.000 udviklere på Github har bidraget til Ingenuity’s software via open source. Men ligesom med det første billede af et sort hul, så ved de fleste udviklere ikke, at de har hjulpet til at gøre den første helikopterflyvning på Mars mulig,« siger han til Zdnet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Han uddyber, at man vil gøre udviklerne opmærksomme på deres bidrag ved at putte et Mars 2020 helikoptermissions-emblem på alle deres Github-profiler.

NASAs Jet Propulsion Laboratory (JPL) har givet Github en liste med alle versioner af hver eneste open source projekt, som Ingenuity bruger. På den måde har Github kunnet identificere alle udviklere.

Udover programmørerne anerkender man også arbejdet af andre - for eksempel Mariatta Wijaya, kernemedlem af Python-holdet, som mest fokuserer på ledelse, dokumentation og at bygge workflow-værktøjer, som bruges af Python-holdet og holder koden kørende.

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger