Hel landsby udstyres med egne webcams

Silkeborg Kommune har udstyret borgerne i landsbyen Vrads med webkameraer, som de skal bruge i kontakten med borgerservice.

Beboerne i Vrads behøver ikke forlade deres hjem, hvis de vil have øjenkontakt med medarbejderne i borgerservice. Alle borgerne i landsbyen er nemlig blevet udstyret med webkameraer, som de har mulighed for at bruge, hvis de vil i kontakt med kommunens borgerservice. Det skriver Danske Kommuner.

Forsøget er sat i værk af Silkeborg Kommune for at finde ud af i hvor stor grad, at borgerne vil benytte sig af digitale tjenester, hvis de bliver stillet til rådighed.

»Forsøget kan give os viden om, i hvor høj grad borgerne vil bruge et digitalt tilbud, der er let tilgængeligt fra deres eget hjem - og selvfølgelig også en viden om, hvordan tilbuddet kan udvikles, så den teknologiske løsning skaber værdi for alle parter,« udtaler Michael Maaløe, der er job- og borgerservicechef i Silkeborg Kommune.

Michael Maaløe håber, at man i fremtiden vil kunne bruge digitale løsninger til at håndtere mere ømtålelige emner.

»Når der er brug for direkte dialog og sagsbehandling, kan man sagtens forestille sig, at det kan foregå digitalt. For eksempel via en videosamtale, hvor sagsbehandleren og borgeren kan se hinanden og udveksle elektroniske dokumenter undervejs i samtalen,« udtaler Michael Maaløe.

Forsøget bliver gennemført i et samarbejde med Microsoft og EnergiMidt.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (1)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere