Hedgefond chef vil sætte computer til at hyre og fyre ansatte

Et nyt it-system skal skabe beslutninger ud, som tidligere krævede en del tankevirksomhed hos den enkelte medarbejder og chef.

I en afkrog af verdens største hedgefond, Bridgewater, sidder softwareudviklere lige nu og arbejder på et tophemmeligt it-projekt, der skal automatisere virksomhedens ledelse og - ultimativt - skabe en virksomhed, der kan køre videre uden stifteren selv. Det skriver business.dk.

Projektet er sat i gang af Ray Dalio, Bridgewaters uortodokse stifter. Han har selv betegnet projektet som »The Book of Future«.

Som en ansat tæt på projektet har sagt, så går projektet ud på »at forsøge at gøre Rays hjerne til en computer.«

Det er finansavisen Wall Street Journal, der via anonyme kilder tæt på projektet er kommet tættere på planerne om it-systemet PriOS i Bridgewater.

Visionen med det nye it-system er, at det skal spytte de beslutninger ud, som tidligere krævede en del tankevirksomhed hos den enkelte medarbejder og chef.

Medarbejderne vil f.eks. få besked om, hvad de rent praktisk skal gøre i løbet af en dag helt ned til anvisninger om, hvilke telefonopkald de skal foretage i løbet af dagen.

Maskinen vil også give lederne besked på, hvilke ansatte der skal hyres ud fra et givent scenario. Og - ikke mindst - laver lister over, hvem af de nuværende medarbejdere, der bør fyres.

I løbet af fem år skal tre ud af fire ledelsesbeslutningerne klares af PriOs, lyder visionen.

Rollen for de resterende personer i virksomheden vil således ikke være at træffe individuelle beslutninger, men at designe nye kriterier for, hvilke beslutninger der skal træffes og gribe ind, hvis noget går galt.

Bridgewater administrerer i dag 160 milliarder dollars og overskuddet har ifølge analysevirksomheden LCH Investment været dobbelt så stort som den nærmeste rival.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (4)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Maciej Szeliga

...hvis vi nu kombinerer det med en Siri eller Cortana får vi en fuldautomatisk virksomhed som slet ikke behøver ansatte, eneste udgift i den type virksomhed er i realiteten prisen for skyen det kører i.

Indkommende dokumenter digitaliseres i ekstern regi så man ikke behøver at bekymre sig om ansatte til det.

Skynet for Business ?

  • 3
  • 0
#2 Kim Kaos

Det vil da også være det nemmeste hvis vi overlader alt til maskinerne ;)

Fuldautomatiske fabrikker og kontorer uden mennesker - så kan computerne handle med hinanden og passe sig selv mens vi andre tager en tur på stranden eller hygger os på den lokale kaffebar.

Hver 4. år lander en drone med et nyt tv og køleskab foran hoveddøren og bilen køre selv på værksted når den mener der er behov for det.

  • 0
  • 0
#4 Henrik Biering Blogger

Lyder hyggeligt - indtil den dag maskinen finder ud af det er mest rationelt at spare menneskeheden væk.

Det varer formentlig ikke længe, hvis maskinen har fået indlagt de seneste globale klimamodeller :(

Medmindre den kommende dominante type maskiner trives bedst under vand ved relativt høje temperaturer. Så vil de nok være motiveret for at beholde os lidt endnu til at hjælpe med klimaudviklingen :)

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere