Hedensted giver gratis it til foreninger

Hedensted Kommune sørger nu for it-systemer til de lokale foreninger, som gratis får medlemskartotek, økonomisystem og hal-booking stillet til rådighed.

Ildsjælene i Trekantområdet får det lidt lettere. Alle Hedensted Kommunes foreninger får nu stillet et it-system til rådighed, der kan lette det administrative bøvl. Det skriver Danske Kommuner.

It-systemet, der er udviklet i samarbejdet mellem Hedensted Kommune, DGI og it-firmaet Conventus, tilbydes i en toårig periode gratis til foreninger og haller i Hedensted Kommune.

Med systemet, der kører i browseren, kan foreningerne både booke haller og fodboldbaner, føre foreningens regnskab og holde kartotek over medlemmerne.

»Med it-systemet giver vi de frivillige mulighed for at koncentrere sig om den sjove del af foreningsarbejdet. At få tid til at gøre det, man brænder for, er afgørende for at fastholde og tiltrække frivillige,« siger Hedensteds Venstre-borgmester Kirsten Terkilsen til Danske Kommuner.

I paraplyorganisationen DGI ser man et stort potentiale for Conventus' løsning, der uden større problemer kan implementeres i andre kommuner.

»At få implementeret Conventus så bredt i Hedensted Kommune giver os en unik erfaring, som vi kan bruge i andre kommuner, siger DGI's projektleder Troels Rasmussen.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (5)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#1 Jesper Jepsen

Som siddende i en forening i Hedensted kommune netop med administrative opgaver undre det mig først at høre om dette efter det er udviklet. Brugerne har i dette tilfælde ikke være involveret, hvilke ville have afsløret at der er foreninger der er en del af et landsdækkende netværk der allerede har fælles medlems system og regnskabs system. Nu er der også en del foreninger som ikke kan bruge hal booking og lign til ret meget. Så måske DGI af egen lomme burde have betalt og udviklet systemet. Foreninger er andet end hal sport og noget med runde bolde.

 • 0
 • 0
#2 Torben Mogensen Blogger

Der står, at systemet tilbydes gratis i en toårig periode. Hvad så bagefter?

De fleste vil på dette tidspunkt have masser af data i systemet, så det er meget svært at flytte til et andet system. Så de vil jo nok betale for at blive ved med at bruge systemet.

Det er lidt ligesom første fix fra en dealer.

Ville det ikke være bedre, hvis Hedensted kommune og DGI havde arbejdet sammen om at finde en open source løsning, som dækkede deres behov? Eller, hvis de skulle hente ekspertise udefra, så give et engangsbeløb i stedet for denne potentielt på lang sigt meget dyre løsning.

Men regningen falder jo først i næste valgperiode, og så er der nogle andre, der hænger på den.

 • 0
 • 0
#3 Thomas Vedel

Som tidligere formand i Støvring Svømmeklub har jeg i perioden 2008 - 2010 været med til at "løfte" foreningens administration fra at være baseret på et mix af forskellige systemer og papir i massevis, til at være 100% elektronisk.

I den sammenhæng har jeg været med til at kigge på en mængde forskellige løsninger, og vi valgte at skifte til netop Conventus pr. 1. januar i år, fordi det efter vores opfattelse er det system som i dag er bedst skræddersyet foreningslivet.

Det er ganske vist ikke "gratis", men hvis man gør abonnementsprisen op i sparede arbejdstimer og bøvl med kontingentbetalinger, tjener det sig hurtigt hjem igen. I vores undersøgelser mødte vi i hvert fald ikke andre systemer, som med samme lethed integrerede funktionerne i klubben.

 • 0
 • 0
#4 Deleted User

I Vamdrup Badmintonklub har vi også kigget på Conventus efter at vi er blevet MEGET trætte af foreningspakken.dk. I stedet for bare at vælge det næste system, som DGI støtter/anbefaler har vi undersøgt markedet. Vi har i stedet valgt www.klubmodul.dk, som yder en super support og efter vores opfattelse har det mest gennemarbejde system. Så absolut et værdigt alternativ.

 • 0
 • 0
#6 Jesper Weltström

Hej

Jeg ejer og driver klubmodul ApS CVR nr. 31501512 sammen med min partner Peter. Www.klubmodul.dk. Jeg beklager at der ikke er cvr nummer på hjemmesiden. Det retter vi. Vi har simpelthen bare haft så travlt med at starte nye klubber op. Vi tæller nu over 150 klubber der har valgt vores system. Også klubber i hedensted kommune...

At dansk svømmeunion peger på vores system som det eneste rigtige system til deres klubber tolker vi som en værdifuld anerkendelse. Dansk svømmeunion og flere af de andre forbund vi har lavet aftaler med har dog ikke følt det alarmerende at vores cvr nummer ikke stod på hjemmesiden iøvrigt kan jeg ikke heller ikke finde danske banks cvr nummer på deres hjemmeside:-)

Til støvring vil jeg sige at jeres undersøgelse vist ikke har været helt så grundig. Vi har da ikke hørt fra jer:-) Vi kører ellers landet rundt og giver gratis præsentationer.

Mvh Jesper Weltström

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere