Heartbleed: Mindre end 40 pct. har skiftet password

Illustration: leowolfert/Bigstock
Nyt studie fra USA indikerer, at det ikke er alle, der har taget truslen fra Heartbleed til dig.

På trods af den alvorlige Heartbleed-sikkerhedsbritst har udløst alvorlige reaktioner og konsekvenser hos de it-professionelle, lader det til, at den gennemsnitlige internetbruger ikke lader sig skræmme så let.

For selvom over en halv million hjemmesider, og også nogle af de mest trafikkerede, er sikkerhedsudsat på grund af den omstridte OpenSSL-kode, er det kun 39 procent af amerikanerne, der har taget sig sine forholdsregler eller reageret på Heartbleed-fejlen ved eksmepelvis at skifte sit password.

Det skriver sitet mashable.com, der henviser til en undersøgelse lavet af Pew Research Center.

Læs også: Heartbleed-kaos: 95 procent af hjælpeværktøjerne er fejlramte

Ifølge studiet var det således kun 64 procent af en adspurgt gruppe på 1.501 personer, der havde hørt om Heartbleed. Dertil kom det, at undersøgelsen viste en usikkerhed i forhold til, hvor alvorlig internetbrugerne mener Heartbleed er.

Således mente kun en tredjedel, at deres personlige oplysninger var i fare for at blive udnyttet ved fejlen.

Dermed synes konklusionen at være, at der stadig skal advokeres mere for internetsikkerhed til den mindre it-kyndige borger, skriver mashable.com.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (3)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#2 John Vedsegaard

Det er jo ikke alle steder der opdateres samtidig, skal vi gætte på at mange slet ikke har opdateret endnu, hvilket vil sige disse steder skal skifte password senere.

Samtidig gør steder som allerede har opdateret ikke opmærksom på det, jeg har ikke fået en eneste besked om dette.

  • 3
  • 0
#3 Sune Foldager

Det er jo en vurdering; hvis man ikke tror sårbarheden har været kendt før den for nyligt blev beskrevet, er der jo ikke nogen speciel stor grund til at skifte kodeord alle steder. Det kan man jo ikke vide, så det bliver vel en personlig vurdering af sikkerhed vs. bekvemmelighed som altid.

Vi ved jo ikke noget om at en udnyttelse skulle have fundet sted; det er i sagens natur ikke sådan lige at be- eller afkræfte.

  • 1
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere