HBO slår ned på VPN-brugere

HBO truer nu brugere, der omgår geografiske restriktioner på indhold, med at slette deres konti. Det gælder blandt andet brugere i Canada, Tyskland og Australien.

HBO er begyndt at slå ned på brugere uden for USA, der har tilmeldt sig tjenesten HBO NOW via VPN.

Det skriver Torrentfreak.

HBO NOW skal kun være tilgængeligt for brugere i USA, men det problem kan man let omgå via VPN og tilmelde sig alligevel. Det vil HBO nu sætte en stopper for, og tusinder af betalende kunder i en række lande er begyndt at modtage breve, hvori HBO truer med at slette deres konti.

»Vi er blevet opmærksomme på, at du måske har tilmeldt dig og set video-indhold på streaming-tjenesten HBO NOW uden for det autoriserede område,« indleder HBO brevet, der afrundes med beskeden om, at brugerens konto bliver slettet, hvis vedkommende ikke kontakter HBO.

Læs også: Datalæk: Sony lægger pres på Netflix for at udelukke VPN-brugere

Brugere, der omgår geografiske begrænsninger på indhold ved hjælp af VPN er en betragtelig kilde til konflikter mellem streaming-tjenester som HBO og Netflix, og de filmstudier, de har licensaftaler med.

Lækkede mails og dokumenter fra Sony har blandt andet vist, at studiet har forsøgt at presse Netflix til at slette konti tilhørende brugere, der benytter VPN.

Læs også: Wikileaks publicerer det stjålne Sony-arkiv

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (20)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#3 Gert Agerholm

Men så længe de slår ned mod denne brug får de ikke mig som kunde, der med én mistet kunde. Jeg er næppe den eneste.

Hvornår forstår de at bedre indtjening ikke givet vis opnås ved at indføre begrænsninger, men ved at åbne op.

 • 5
 • 0
#5 René Nielsen

Formålet med EU (og for dens sags skyld også USA) er at sikre varer og tjenesteydelser frie bevægelighed indenfor sit geografiske område.

Der kan opstå grænsetilfælde hvis jeg i Danmark vil se amerikansk HBO (ekstra EU handel), men ikke hvis jeg vil se tysk HBO (altså intra EU handel). Det autoriserede område er automatisk hele EU uanset at HBO tror at man skal bo i Tyskland for at kunne se tysk HBO.

Det faktisk et angreb på selve grundpillen i EU som EU ikke kan sidde overhørig.

Det blot et spørgsmål om at EU ”får HBO og resten af branchen på radaren” så kører der en årelang, tung og maskinel proces som jeg ikke tror noget selskab ønsker ”at ørerne i”.

Den vil ende op i millionregninger til selskabernes advokater og en stensikker bøde.

Hvis jeg var chef for HBO i EU så ville jeg ikke forsøge med den slags - intra EU handel - for det er tabersag! Måske ville jeg forsøge med at lukke for ekstra EU handel … men jeg ville først sikre mig juridisk for det kan gå hen at blive vandvittigt dyrt i advokatregninger, hvis EU mener at formålet er prisoptimering til skade for forbrugerne.

 • 7
 • 0
#7 Palle Due Larsen

Man skal lige være opmærksom på at det er rettighedshaverne, der tvinger HBO og Netflix til dette. Jo flere gange de kan sælge deres indhold, jo flere penge tjener de. Derfor sælger de først serierne til tv-selskaberne, så udgiver de dem på bluray/DVD og til sidst sælger de dem til streaming. Jeg vil umiddelbart tro, at den mindste avance er på streamingdelen. Flowet svarer sådan set meget godt til supermarkedets flæskesteg, der bliver til fars eller medister og til sidst ender som færdigret. Personligt betalte jeg gerne et Netflix premium abonnement for at have adgang til nyere materiale, men ca. 100 kr. er åbenbart hvad familien Danmark finder passende for et streamingabonnement.

 • 4
 • 0
#8 Michael Thomsen

Man skal lige være opmærksom på at det er rettighedshaverne, der tvinger HBO og Netflix til dette

Yep; men hvis Netflix og HBO smider halvdelen af deres kunder ud, så får rettighedshaverne heller ingen penge fra Netflix og HBO.

Forhåbentlig er i hvert fald Netflix ved at være store nok til at de kan presse mafiaen^H^H^H^H^H^H^H rettighedshaverne til fornuft. Ellers må vi jo håbe, at Apple gør det på et tidspunkt. Det virker som om de er de eneste, som har dygtige forhandlere..

 • 5
 • 0
#10 Per Gøtterup

Hvordan vil de slå ned på VPN-brugere? - Der er intet teknisk i en forbindelse via VPN der afslører at det er en VPN-forbindelse, bortset fra IP-nummer og så måske noget latency-metrik.

Sidstnævnte er ret usikker (der er betydelige dele af USA som har relativt dårlige high-latency forbindelser) og hvad angår IP-blokeringer så ender de altid som et whack-a-mole spil som aldrig kan vindes.

Det lyder derfor mere som en symbolsk politik som ingen reelt tror på, end som noget man rent faktisk mener er muligt.

 • 1
 • 0
#13 Tine Andersen

Eftersom "vinyl er det nye sort": Så nej, musikindustrien forsøger stadig at høste, hvor de ikke har sået. Vinylplader koster stadig mange penge, og industrien evner at udkomme med nye plader, der presser de (få) pladebutikker, der er. Nogle af dem, siger endda nej til pladerne fordi, de koster for meget- og tager salget fra "niche-produkterne".

Kilde: Politikken

Mvh Tine- hvis plader står på loftet... ;-D

 • 0
 • 0
#14 Brian Jacobsen

Citat fra EU’s konkurrencekommissær Margrethe Vestager (http://www.dr.dk/Nyheder/Udland/2015/04/22/115054.htm)

 • Vi har mistanke om, at Gazprom har skabt kunstige barrierer for leverancer af gas fra udvalgte centraleuropæiske lande til andre og dermed lagt hindringer i vejen for konkurrencen på tværs af grænserne. Ved at opretholde denne adskillelse af de nationale gasmarkeder har Gazprom også været i stand til at anvende priser, som vi på nuværende tidspunkt anser for at være unfair.

Erstat selv Gazprom med en passende distributør af film/musik/osv.

 • 1
 • 0
#15 Baldur Norddahl

Erstat selv Gazprom med en passende distributør af film/musik/osv.

Forskellen er at musik og film industrien har husket at lindre de rigtige lommer. De har således fået indført en undtagelse i loven, som kun gælder dem. Når det gælder musik og film, så er det vendt 100% således at almindelige borgere sættes i liga med røvere og mordere (pirater), hvis man kommer til at købe varen lidt for billigt udenlands.

 • 2
 • 0
#16 Baldur Norddahl

Men sådan noget med kun at ville udbyde servicen i enkelte lande, hvad er det lige deres formål er med det? - Set fra deres side?

TV3 betaler mere for eksklusivrettighederne end Netflix gør. TV3 vil betale mindre, hvis samme serie også kan ses på Netflix.

Derfor ønsker de at dele verden op i små zoner, som man så kan sælge rettighederne i enkeltvis.

Det har de fået indført i EU lovgivningen. Så det er deres ret. Dem der tror at EU kommer til redning her tager helt fejl. Hurra for demokrati - indtjening og grådighed står over borgerne i dette tilfælde. Og husk hvor synd det er for de sultende kunstnere.

 • 0
 • 0
#17 Jens Jönsson

Hele TV/Film branchen er rådden og fastholder sig selv i gammeldags forretningsmønster...

Hvorfor skal jeg i vores digital tid betale for at se X antal kanaler om måneden ? Jeg skal endda tvinges til at abonnere på indhold jeg er komplet ligeglad med.

Det rigtige for mig ville være at have adgang til samtlige TV kanaler/serier/film i verden og så betale pr. minut. Så var det ligemeget om jeg så det ene eller det andet.

Årsagen til at jeg ikke har Netflix/HBO er at jeg på et eller andet niveau skal have begge, for at se blandet repertoire... Den ene har ikke det den anden har...

Vågn nu op!

 • 0
 • 0
#19 torben ibsen

Netflix USA og Amazon Prime sender gerne til min "amerikanske" iPad. Men HBO Go skrev til mig, at min (free trail) konto ville blive lukket. Men det gør nu ikke så meget. For med HBO Nordic får jeg set Game of Thrones. Og Amazon Prime og HBO samarbejder sådan, at man på Amazon kan se store dele af HBO's indhold. Bare ikke lige Game of Thrones.

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere