HBO sender advarsler ud til Game of Thrones-pirater

Det er ikke kun blandt HBO’s betalende kunder, at den nu syv sæsoner lange serie Game of Thrones er populær. Internet-piraterne elsker den også.

Det er ikke gået streamingtjenesten HBO hen over hovedet, at deres guldkalv Game of Thrones er populær blandt verdens netpirater. Derfor er HBO også begyndt at overvåge nogle af de torrents, der ligger på diverse torrentsites for, hvilke IP-adresser, der tilgår dem.

Det skriver Torrentfreak.

Læs også: Microsoft tager patent på software der hjælper cloud-udbydere med at jage pirater

Når de er blevet bekendt med en IP-adresse, kontakter HBO den internetudbyder, der ejer adressen og beder den informere sin kunde om, at der foregår noget ulovligt fra adressen.

Læs også: Telenor: Klar til at tage pirat-sag til landsretten

I USA er det ikke pålagt ISP’erne at efterleve HBO’s ønske, men i de fleste tilfælde gør de det alligevel af respekt for HBO’s rettigheder.

Læs også: Programmering for skolebørn: Næste skridt efter Scratch er svært

Det er uvist om også danske ISP’er har fået brevene fra HBO.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (9)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#3 Martin Kirk

Tænk hvis HBO / Netflix benyttede sig af Torrent teknologi,... så ville man ikke sidde og glo på 360/480P fordi deres kapacitet er for lille !

Jeg oplevede mange gange at billedet var langt under 1080p :(

Det er dog fantastisk at afsnittet kan ses globalt stort set synkront !

  • 0
  • 0
#9 Martin Sørensen

Det afhænger vist af hvad man definerer som 'effektiv kopibeskyttelse'. Så vidt jeg husker må man gerne lave en kopi så længe man ikke bryder en effektiv kopibeskyttelse, men er den effektiv hvis man kan omgå den på få sekunder ved at trykke på et par knapper i et program? Jeg har ikke hørt om at det spørgsmål er blevet efterprøvet i en retssag og indtil da kan man ikke rigtigt sige noget med sikkerhed.

Dog vil jeg sige ifht. torrents at når man normalt downloader med en torrentklient, så deler man også det man har hentet med de andre brugere, dvs. man er med til at distribuere rettighedsbeskyttet materiale til andre. Derned er det svært at argumentere for at det skulle være lovligt, og det er da typisk også den vej de går når de anklager nogen for piratkopiering.

  • 1
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere