HBO-hackerne forlanger nu en løsesum

Illustration: Virrage Images/Bigstock
Der har været stilhed, siden hackere i sidste uge skaffede sig adgang til HBO's interne servere. Men nu har de forlangt en løsesum af ukendt størrelse.

Hackerne bag den forgangne uges HBO-hack har nu forlangt en løsesum. Det skriver Wired.

Sammen med kravet om løsesummen - hvis størrelse ikke nævnes - har hackerne sendt et brev til HBO. Heri står der blandt andet, at »en lækage vil være jeres værste mareridt«, og »HBO bruger 12 millioner på markedsresearch og fem millioner på GOT7 reklamer. Så se på os som endnu et budget til jeres reklamer!«. Brevet er underskrevet 'Mr. Smith' og har et billede af The Night King i slutningen af brevet.

Også et sample af data, som hackerne angiveligt er i besiddelse af, fulgte med brevet. Dette inkluderede screenshots fra den kommende episode af Game of Thrones, samt et overblik over mere end et dusin HBO-shows, inklusive nogle, som endnu ikke er offentliggjort (blandt andet et nyt show af skaberen af Silicon Valley, Mike Judge). Oven i det er hackerne angiveligt også i besiddelse af interne dokumenter, såsom emails, finansielle papirer, ansættelsesaftaler og marketingsstrategier.

'White hats'

HBO har ikke kommenteret på løsesummens størrelse, ej heller om de har til hensigt at betale den. En talsperson siger dog til Wired: »Vi har ikke fundet nogen tegn på, at vores e-mailsystem i sin helhed er blevet kompromitteret«.

Og på trods af den noget ulovlige og aggressive tilgang så hævder hackerne, at de er 'white hats.'

»Det er et spil for os. Penge er ikke vores hovedformål. Vi vil ikke sætte HBO's position i fare eller skade deres omdømme. Vi vil bare være en lille del af HBO's enorme indkomst.«

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (2)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#2 Mette Nikander

Der fremlægges jo som sådan ingen beviser for, at der er udført et hack. At de kriminelle præsenterer sig som hackere, er jo ikke nødvendigvis sandheden om dem. Det man kan tænke i denne sammenhæng er,- at der kan være tale om whaling, eller insidere, som frivilligt udleverer informationer til udefrakommende og at der således i virkeligheden ikke er tale om primær hacking, men snarere illoyale medarbejdere eller tidligere ansatte, måske kombineret med et samarbejde med udefrakommende IT kriminelle.

HBO's eneste udmelding om, at de ikke i deres email system har kunnet se uoverensstemmelser, virker besynderlig. For med den mængde data der er stjålet, er det jo næppe transmitteret udelukkende den vej. Bemærkelsesværdigt er det iøvrigt, at der ikke nævnes om man anvender DLP, hvilket det ikke tyder på .

Uanset hvad, så er der penge i tyveri af data,- også selv om de kriminelle her prøver at bagatellisere det. Vi kommer til at se en vækst indenfor det område.

  • 3
  • 1
           
Log ind eller Opret konto for at kommentere