Harvard University: Amerikansk valgkamp i 2016 var uforberedt på hackerangreb

Illustration: KMD
Ny undersøgelse viser, at et stort antal medarbejdere fra begge politiske partier, var uforberedte på truslen for hacking og ubekymrede trods risikoen for et hackerangreb.

Et studie af næsten 40 medarbejdere i valgkampagnerne for både Demokratiske og Republikanske kandidater viser, at medarbejderne i de politiske stabsfunktioner var uforberedte på hackerangreb. Det er kritisabelt, da hackerangreb mod valgkampen blev en realitet og før valgkampen blev regnet som en risiko.

Studiet er lavet af Shorenstein Center on Media, Politics and Public Policym som er et forskningscenter under det amerikanske Harvard University.

Studiet viser, at langt størstedelen af de politiske valgkampe ikke dedikerede ressourcer til cybersikkerhed og ikke vil gøre det i fremtiden.

På trods af, at kampagnelederne anslog, at der var stor risiko for at kampagens og medarbejderes e-mails kunne hackes, valgte de at prioritere mere på at skaffe finansiel støtte og pressedækning.

En rapport fra det amerikanske National Intelligence Council, vurderer, at en målrettet, russisk hackeroperation blev gennemført under valget. Rapporten foretager ingen vurderinger af, om hackerangrebene havde udfald på valgkampen.

»Vi vurderer at Vladimir Putin beordrede en kampagne, rettet mod USA's præsidentvalgkamp, med henblik på at påvirke valget. Ruslands mål var at underminere tiltroen til den demokratiske process, stille kandidat Clinton i et dårligt lys og skade hendes mulighed for at blive valgt samt skade hendes potentielle præsidentembede,« lyder det i rapporten.

Rapporten understreger, at der er høj tillid til vurderingen.

Ny lovgivning og undervisning i cyberrisiko

Siden valget i 2016 er en del ny amerikansk lovgivning blevet gennemført, med henblik på, at sikre fremtidige valg mod hackerangreb.

Demokraterne introducerede i midten af februar 2018 en lov kaldet 'Election Security Act', som skal finansiere opdatering af staters afstemnings infrastruktur.

Studiet fra Harvard peger på, at undervisning i cyberrisiko vil forbedre sikkerheden betydeligt. Her nævnes generel cyber-forståelse som en vigtig foranstaltning.

Samme konklusion danner også grundlag for et samarbejde fra 2017 mellem stater og det amerikanske Homeland Security, som blev skal uddanne valgobservatører og statsansatte i cyber-forståelse.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere