Harvard hacket ? 10.000 ansøgeres data i fare

Det verdensberømte universitet Harvard har haft hackere på besøg. Nu skal 10.000 ansøgere til universitetet beskyttes mod identitetstyveri.

Instituttet for Kunst og Videnskab på Harvard University i USA har haft ubudne gæster i it-systemerne. Personfølsomme data på omkring 10.000 ansøgere til universitetet kan være gennemset eller kopieret fra serveren, men det har den efterfølgende efterforskning ikke kunnet afklare. Derfor antager universitet nu, at det værste kan være sket, og at data er hentet ud og måske distribueret til andre.

Indbruddet skete allerede i februar måned, men først ved midnat dansk tid fortalte Harvard om angrebet.

Vil overvåge kontonumre

Det er ansøgere til universitetet fra 2006-2008, som er ramt at det potentielle data-tab. Oplysningerne på de enkelte personer indeholder navn, adresse, telefonnumre, e-mail og eksamenspapirer og udtalelser fra tidligere uddannelsesinstitutioner.

For 6.600 af de 10.000 er sagen endnu mere alvorlig, for her rummer oplysningerne også ?Social Security? numre, der minde om danskernes CPR-numre. En lille gruppe havde også data om deres personlige sundhedstilstand og eksempelvis allergier.

Harvard kontakter alle de involverede direkte og tilbyder gratis overvågning mod identitetstyveri ? blandt andet kontoovervågning.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere