Harddisk sætter hastighedsrekord

Sydkoreanske Mtron har fremstillet verdens nok hurtigste flashbaserede drev.

Med læsehastigheder på 100 MB/s og skrivehastigheder på op til 80 MB/s leverer sydkoreanske Mtron flashdrev, der er op mod fem gange hurtigere end traditionelle harddiske til computere, når det gælder sekventiel overførsel.

På den gennemsnitlige søgetid ligger de flashbaserede drev på 0,1 ms., hvilket skal sammenlignes med omkring 9 ms. for traditionelle harddiske, skriver firmaet i en pressemeddelelse.

Mtron fremstiller harddiske i 3,5"-format til stationære computere og 2,5" samt 1,8" til bærbare. Firmaet kan levere kapaciteter på op til 128 GB, men til priser, der er væsentlig højere end traditionelle drev. Således koster et drev på 64 GB omkring 16.000 kroner.

Mtron opnår de høje hastigheder ved at anvende særlige flashcontrollere, hvor flere flashmoduler arbejder parallelt.

Mtron peger på industrielle applikationer med mange rystelser som en oplagt niche for drevene, da traditionelle harddiske ikke holder længe i disse omgivelser.

Den nuværende generation flashbaserede drev anvender et parallelt ATA-interface, som er ved at gå af mode i den bærbare verden, men over for Version2 oplyser Mtron, at næste generation af drevene vil anvende Serial ATA.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (3)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Troels Arvin

Jeg har tidligere hørt, at flash-baseret storage har en væsentlig ulempe: Det kan kun tåle ret begrænsede mængder skrivninger.

Er branchen kommet ud over dette problem, således at man rent faktisk kan benytte flash-storage som alternativ til harddiske?

  • 0
  • 0
#2 Hans Schou

En del af "branchen" er kommet ud over det ved at bruge et filsystem, der er beregnet på brug af medier der ikke tåler at blive skrevet det samme sted så mange gange.

jffs2 - Journalling Flash File System version 2 se http://en.wikipedia.org/wiki/Jffs2

Kombineret med RAM nok (så swap undgås), og store RAM-diske til midlertidige data, så går det nok.

Man kan jo også have en harddisk ved siden af til data der kan genskabes på anden vis, men det bliver ialt et mere komplekst setup at forstå og dokumentere.

  • 0
  • 0
#3 Flemming Sørensen

Det havde da været bedre om det havde været klaret i hardwaren, så man ikke var tvunget til at bruge et eller andet primitivt filsystem. Det virker da sikkert meget godt på systemer som Windows og Linux, hvor man i forvejen bruger filsystemer, der henleder tanken på den yngre stenalder, men sådan er det ikke alle steder. Og når nu producenterne absolut ikke vil gøre deres arbejde ordentligt, så betyder det at vi andre vil blive nødt til at vedligeholde to udgaver af filsystemerne (en cirkuler og en traditionel), men den slags kræver resourcer, og de systemer der kræver de mest avancerede filsystemer, er sjovt nok også dem med færrest udviklings-resourcer, og derfor sker det ikke ;( Men sådan er det altid; Lav en løsning der i praksis kun kan bruges af de store (og som holder dem nede på deres nuværende niveau), istedet for at lave en ordentlig løsning...

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere