Halvdelen af corona-konti på Twitter kan være bots

Bots spreder falsk information om Covid-19, mener forskere fra Carnegie Mellon University.

Næsten halvdelen af konti på Twitter, der taler om coronavirus-pandemien, er faktisk ikke styret af mennesker, men bots, ifølge ny forskning fra Carnegie Mellon University.

Det skriver mediet Vice.

Forskerne fandt, at 45,5 procent af brugerne, der tweeter om coronavirus, har samme karakteristiske træk som bots.

Mange af disse bots fodrer Twitter med skadelige og falske historier om pandemien, såsom teorien om, at 5G-tårne forårsager Covid-19, eller statsstøttet propaganda fra Rusland og Kina, som fejlagtigt hævder, at USA udviklede coronavirus som et biovåben, eller at amerikanske politikere udsteder obligatoriske lockdowns.

Bots bliver hele tiden mere sofistikerede for at undgå at blive slettet fra sociale medier, og derfor skal den software, der er nødvendig for at fange dem, regelmæssigt opdateres.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (2)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Tom Paamand

"Statsstøttet propaganda fra Rusland og Kina, som fejlagtigt hævder ... at amerikanske politikere udsteder obligatoriske lockdowns."

Jeg ved godt dette er en citathistorie, men derfor burde Version2 alligevel tjekke hvilke påstande de udbreder. Fx er der ikke megen statsstøttet propaganda i at amerikanske politikere udsteder obligatoriske lockdowns. Med mindre altså at russerne nu styrer BBC mfl, der fortæller at 85-90% of the US population har være under mandatory lockdown eller stay-at-home orders.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere