Halvdelen af verdens børser udsat for hackerangreb

18. juli 2013 kl. 15:56
Halvdelen af verdens børser udsat for hackerangreb
Illustration: Marc Dietrich.
En ny rapport viser blandt andet, at halvdelen af alle børser i løbet af det seneste år har været udsat for hackerangreb.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

En undersøgelse fortaget af verdenssammenslutningen af børser, WFE, og IOSCO, som er sammenslutningen af sikkerhedstjenester viser, at 53 procent af verdens vigtigste børser i løbet af det seneste år er blevet lagt ned af hackerangreb.

Undersøgelsen viser også, at hackerne sjældent angriber for på uhæderligvis at udnytte sårbarheder til at tjene penge på aktiesalg og -køb, men snarere for at skabe ravage på markederne - for eksempel ved DDoS-angreb.

Angrebene sker ikke, fordi markederne ikke er forberedt. 93 procent af respondenterne svarede, at de er klar over cybertruslen, og at det er noget, der bliver diskuteret på højeste niveau.

Og på det højeste niveau eksisterer der stor bekymring og usikkerhed, men kun halvdelen af respondenterne i undersøgelsen svarede ja til, at deres lokale love ville være nok til at stoppe hackerne.
Du kan læse resten af undersøgelsen her.

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger