Halvdelen af e-mailservere har en sårbarhed, som kan give angribere frit spillerum

10. september 2019 kl. 13:211
Halvdelen af e-mailservere har en sårbarhed, som kan give angribere frit spillerum
Illustration: Big Stock.
Sikkerhedsfiks til Exim er tilgængeligt.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Endnu en gang er der blevet fundet en meget alvorlig sårbarhed i Exim, den mest brugte e-mailsoftware i verden. Ifølge en ny undersøgelse lavet af E-Soft bruges Exim af mere end 57 procent af alle e-mailservere.

Den aktuelle sårbarhed giver angribere mulighed for at fjernkøre programmer på systemet med root-privilegier. Også i juni var der en Exim-sårbarhed, som åbnede for det samme, men enkel udnyttelse af sårbarheden dengang var afhængigt af visse ændringer i standardkonfigurationen til softwaren.

Afhænger af TLS-støtte

Sårbarheden, som nu er blevet fundet, afhænger kun af, at Exim-serveren accepterer TLS-forbindelser, og det gør de fleste formentlig.

Sårbarheden kan udnyttes ved at sende en speciel sekvens, som involverer SNI (Server Name Indication) under den indledende ‘TLS handshake’-proces. Et proof-of-concept på dette skulle være offentliggjort. Sårbarheden afhænger ikke af, hvilket af TLS-bibliotekerne GnuTLS eller OpenSSL der benyttes.

Opdatér til 4.92.2 eller nyere

Ifølge Exim-teamet er sårbarheden fjernet i version 4.92.2 af softwaren. Den findes efter sigende i alle tidligere versioner, som det nu frarådes at bruge.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Der er også angivet et par måder at forhindre udnyttelse af sårbarheden på, hvis opdatering til version 4.92.2 er uaktuelt. Den ene indebærer et par ændringer i Exims konfigurationsfiler. Den anden indebærer at deaktivere understøttelsen af TLS, hvilket ikke anbefales.

I enkelte Linux-distributioner kan sikkerhedsfikset, som er inkluderet i version 4.92.2 af Exim, blive inkluderet (‘backported’) i ældre versioner af softwaren. I sådanne tilfælde bør brugerne tjekke, om sikkerhedsfikset faktisk er en del af softwarepakken.

Artiklen er fra digi.no.

1 kommentar.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger