Halvdelen af danske unge streamer film og tv ulovligt

22. november 2016 kl. 10:4334
Filmbranchen vil sætte ind med endnu en oplysningskampagne mod piratkopiering.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Trods gentagne skræmme- og informationskampagner og lanceringen af lovlige streamingtjenester, så er der stadig en stor del af danskerne, der downloader eller streamer ulovlige kopier af film og tv. Det skriver Politiken.

Ifølge en undersøgelse fra YouGov svarer 49 procent af de 15- til 25-årige, at de mindst én gang om måneden ser ulovlige kopier af film eller tv. Men det er ikke kun de unge. For hele gruppen af 15- til 50-årige er det cirka en tredjedel, der ser indholdet ulovligt.

Filmbranchen vil derfor ifølge Politiken endnu en gang forsøge sig med en oplysningskampagne, der skal have den 59-årige flow-tv-stjerne Lars Brygmann i hovedrollen. Kampagnen skal få de unge, eller måske nok snarere deres forældre, til at indse alvoren i piratkopiering.

Ifølge Politiken skal kampagnen have to budskaber: Dels skal de unge skræmmes ved at få at vide, at de risikerer at få malware, når de bruger de ulovlige tjenester, og dels skal de have at vide, at det går ud over produktionen af nyt indhold, når de henter det gratis.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Filmbranchen vil i stedet pege på tjenester som Blockbuster.dk, hvor det er muligt at leje eller købe film.

En af de ting, branchen ikke har adresseret, er, at mens forbruget af film og tv er øget, når man tæller streaming med, så er priserne ikke meget anderledes, end da film primært blev distribueret på dvd eller videobånd. En købefilm på Viaplay eller Blockbuster koster stadig 150 kroner eller mere.

»De tiltag, branchen har taget, er sket for sent, og man har heller ikke været gode nok til at tilpasse sig kundernes ønsker ved skabe brugervenlige platforme med rimelige priser på dansk jord,« siger digital analytiker Claus Bülow Christensen fra Zibra Digital Media Group til Politiken.

En af udfordringerne for branchen er de historiske distributionskanaler, som betyder, at eksempelvis mange amerikanske tv-serier enten aldrig bliver tilgængelige på danske streamingtjenester eller kommer med en så stor forsinkelse, at seriernes danske distributører misser den globale omtale, der opstår omkring hvert nyt afsnit af de mest populære serier.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Og selv med abonnement på samtlige danske streamingtjenester er der stadig nyt indhold, der får stor opmærksomhed i internettets forskellige subkulturer, som ikke udbydes i Danmark.

Den danske filmbranche vil ifølge Politiken arbejde på at reducere den tid, der går, fra en film går i biograferne, til den er tilgængelig på de streamingtjenester, hvor man kan købe premierefilm lovligt.

34 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
34
24. november 2016 kl. 08:01

hvis alt amerikansk indhold var tilgængeligt på det danske marked, frygter de danske producenter at folk ikke længere gider konsumere de danske produkter.

Det gider vi måske lige netop heller ikke. Og hvad så? Naturlig udvikling?

Det minder om en udtalelse jeg så for nylig, fra bibliotekesforeningen, om at udlånet af danske digtsamlinger og lyrik var faldet så meget, at der snart måtte noget lovgivning til. Altså, jeg er en kunde, ikke en foie gras gås.

33
23. november 2016 kl. 15:03

Jeg ser et par serier, en film, lidt dokumentar og diverse sport, fodbold, golf og formel 1.

Den samlede sum i kr for de forskellige tjenester jeg skal abonnere på for at kunne se det er enorm... så meget for priskrig når man skal have 199 * x antal kr op hver måned.

Så løsningen hos mig er dada YouSee tv boks med indbygget harddisk. Kan det blive mere oldschool?

OK, game of thrones og house of cards har jeg ikke set, fred med det for den første lyder som drager og porno og den anden som serier jeg har set før. Som med så meget andet. Den store bagedyst? Nej vel?

Så kan jeg ikke søge mine 7 tjenester igennem for at se Indiana Jones og Templets forbandelse, det kan jeg fint leve med. Og film optager jeg når jeg opdager at de er der og ser dem.. måske en gang, jeg får i hvert fald et stigende antal usete film på harddisken (gad vide hvor meget den egentlig kan rumme?). Formel 1 er super som optaget, så kan man spole forbi de mange omgange hvor de ikke er i stand til at overhale hinanden plus reklame pauser og vupti er der kun de spændende momenter tilbage (som så i sidste ende normalt er kvalifikationen).

Så jeg er mest til lidt gammeldaws agtig flow med optager funktion og så er jeg heller ikke mere hysterisk med at skulle se alle de mange serier folk snakker om til frokost, til gengæld er min mad tygget ordentligt når vi rejser os :=)

31
23. november 2016 kl. 11:10

hvis alt amerikansk indhold var tilgængeligt på det danske marked, frygter de danske producenter at folk ikke længere gider konsumere de danske produkter.</p>
<p>

Jeg troede det var distributørerne det går ud over, dvs. dem der står for at købe/sælge rettigheder videre i de forskellige lande og "distribuere" de gamle fysiske medier.

Dvs. firmaer som Scanbox og evt. andre internationale distributører det går ud over (SONY Danmark?). Når Netflix sender sine egne serier globalt eller køber globale rettigheder fra rettighedshaverne, som de lige har gjort med The Expanse, så er der nogen af leddene der ikke tjener noget på det i den lange kæde mellem rettighedshaver og forbruger.

Medmindre jeg har misforstået.

30
23. november 2016 kl. 10:17

På fredag bliver ungerne passet og min kæreste tager på shopping. Så kan jeg se en sci-fi film, for hun kan ikke lide scifi. Infini fra 2015 virker som et rigtig godt bud efter min smag og er gammel nok til at den må have spillet det ind i biograferne den skal. Men på Google Play er beskeden "Vi giver dig besked, når film på din ønskeliste bliver tilgængelige". Ikke noget med at der kun er 3 måneder til.

Jeg er ikke nærrig. Projektor + receiver + højttalere ligger i lige over 30k kr og så sjældent som jeg har mulighed for at se film, er det lige meget om jeg skal købe en måneds Netflix for at se én film.

Altså, jeg synes helt ærligt at jeg prøver. Så nu finder jeg mit Alien box set frem, men det giver jo ikke penge i kassen for filmbranchen.

29
23. november 2016 kl. 09:44

Sport er absurd dyrt

Eksklusiv aftaler ødelægger det. Hvis man følger mange serier kræver det ofte mange abonnementer, derved flere apps, én app ét abonnement, lidt ala spotify, selvom den heller ikke har alt, men har meget stor del af hvad jeg høre.

Musik og filmbranchen og sportsstjener er blevet for vant til at tjene absurde mængder af penge, det gør de ikke mere på de nye digitale industrier, det er måske også et problem. Men det har jeg ingen forhåbning om at det ændre sig :)

28
23. november 2016 kl. 09:38

Netflix har et grotesk ringe udvalg i Danmark i forhold til prisen. Med kun det danske udvalg er prisen simpelthen ALT for høj i forhold til det latterligt lille og ringe udvalg af film og serier.

Dråben der fik opsigelsen afsendt herfra var da således også da de gik i all-in-krig mod VPN-brugerne så vi ikke længere kunne se film lokaliseret i andre lande.

27
23. november 2016 kl. 09:29

Mener det var formanden for danske biografer som kom med en forklaring på det problem..

det handler om beskyttelse af markeder.

hvis alt amerikansk indhold var tilgængeligt på det danske marked, frygter de danske producenter at folk ikke længere gider konsumere de danske produkter.

så de danske producenter har et ønske om at begrænse importen af film og serier fra udlandet.

25
23. november 2016 kl. 09:17

Der hvor jeg er virkelig forvirret er når jeg prøver at se det hele fra producenternes synsvinkel.. HVORFOR lægger de det ikke ud til hele verden? jeg vil da mene at pengene fra en forbruger i Langbortistan er lige så godt som pengene fra en forbruger i producentens hjemland? Hvorfor lave al den her aktive spærring for at forhindre folk i at købe deres produkter?

Jeg mindes da Game of Thrones startede og blev "kåret" som den mest pirat-downloadede serie, fordi HBO nægtede at gøre den tilgængelig for andre end deres kabelkunder i USA, den kunne IKKE købes, lejes, lånes eller på anden vis ses uden for den lille gruppe af kabelkunder... Medmindre man tyede til de lyssky tjenester... Men som en solstrålehistorie fik de fingeren ud (af ørene) og gav os HBO streaming udenfor USA, og det må de da have tjent penge på... hvorfor er det ikke logik for burhøns for alle de andre?? Jeg prøver oprigtigt at forstå deres logik!!

24
23. november 2016 kl. 08:58

Fysiske skiver er den største hån mod forbrugeren. Man skal straffes med 30-60 sekunders advarsler, menuer etc for overhovedet at komme i gang. Selv an gratis DVD/BlueRay vil jeg sandsynligvis ikke putte i afspilleren. Tag en hvilken som helst kopi (ihvertfald dengang jeg hentede), de starter bare og kører. Der kunne dog være lidt problemer med at finde gode tekster til lige den version man har downloadet. Men fra ovenstående kommentarer ser det ud til at det er løst. Mit forbrug af film er meget lille, bruger hellere tiden på noget andet. Der er så meget andet spændende at lave fremfor passiv underholdning. Vi har p.t. 3 måneders gratis ViaPlay, har prøvet NetFlix og HBO. Og bladret i lejefilm hos Apple og Waoo.

Ingen af disse services er gode nok. De store burde lave content swap aftaler, om ikke andet så med et års forsinkelse. Der er ingen der udbyder alt det man ønsker, de har fragmenteret markedet så man enten skal have mange flatrate pakker, ikke være kræsen, eller supplere med lejefilm når man er træt af serier.

Lineært TV er også døende. Stofa har start-forfra hvor man kan spole frem/tilbage. Rigtigt godt. Men film kan ikke startes forfra, der skal man huske at optage på TV'et. Waoo har ikke fundet ud af at spole endnu, og det er hamrende irriterende.

Alle de gamle rykker for langsomt. Det virker næsten som om, at de udviklere der kan købes er dårligere end dem der arbejder gratis, medmindre det er management der er skyld i det.

Piller selv i droner og den slags, og her er vi også aktive i reverse engineering af protokoller, nogle hacker firmware til ekstra funktionalitet. Tingene er ikke lukket længe, men ingen leverandør vælger at lægge source ud, selvom de enheder der sælger bedst er dem hvor der er kommet et Open Source alternativ firmware. Det må være management der ikke forstår IT til consumers. OSS firmware vil på næsten alt være et salgsboost. Men ingen tør rigtigt. Udover en smule på WLAN routere.

23
23. november 2016 kl. 08:31

Det er sagt af andre før. For mig er udvalg det største problem. Enten kommer tingene for sent til Danmark eller også kommer de ikke. Mange lidt ældre ting (bare ældre end 4-5 år) er ofte umuligt at opdrive lovligt og så er jeg jo nød til at lade være med at se det, men kun se det som Hollywood ønsker jeg skal se nu.

Dernæst kommer kvalitet ved streaming. Det ser selv elendigt ud på vores gamle fjernsyn fyldt med fedtfingre fra ungerne. Det dur slet ikke til det store lærred. Og for nyligt købte vi en Disney Blueray til ungerne. For at se filmen skal man klikke sig forbi 10-15 reklamer. Det er ikke engang de 30 sekunders besked om at man ikke må stjæle (når man nu allerede har købt) der er på DVDer.

Når man prøver at gøre det lovligt, føler man sig virkelig grinet ned ad nakken, når man skal kæmpe for at betale og benytte et andenrangsprodukt, sammenlignet med hvad piraterne tilbyder.

Og det er ikke svært: Gør alt tilgængeligt i hele verden. Det er ok at de mindre ting skal køres i UK uden danske undertekster. Smid alt på straming - igen er det ok det er uden danske undertekster, men så lad de dygtige folk der idag laver undertekster til piratkopier, tilbyde deres på én eller anden måde.

22
23. november 2016 kl. 07:23

Jeg har gang i præcis samme projekt. Der bliver rippet et par DVDer hver aften, så Plex serveren udvider sig løbende.

Super godt koncept. Og for DVD kan de faktisk komprimeres til en rimelig fordeling mellem kvalitet og datamængde.

20
22. november 2016 kl. 23:07

... europæiske "smalle" film, som ingen af streamingtjenesterne udbyder uden for deres egne hjemlande. Mange af disse - af og til prisbelønnede - film udgives end ikke på DVD/BD men forbliver i smal biograf/festivaldistribution i årevis. Disse film er KUN tilgængelige ulovligt - hvis overhovedet. Man burde naturligvis rejse rundt til filmfestivaler i Europa, eller bosætte sig i nærheden af Cinemateket for at se alle disse film lovligt... (◔_◔)

19
22. november 2016 kl. 21:23

Jeg så en film tidsforskudt via tv.yousee.dk. Desværre stoppede streamingen inde midt i filmen og jeg kunne ikke få den i gang igen. Jeg fandt filmen først på imdb, dernæst på piratebay og klikkede et magnet link derfra. 10 minutter senere kunne jeg se det sidste af filmen. Dårlig samvittighed? Nej, det skulle da lige være over stadig at være kunde hos yousee...

18
22. november 2016 kl. 21:10

For mig er det også et irritationsmoment at distributøren vil bestemme hvilket software jeg vil bruge til at se udvalget.

Jeg bruger Kodi i stuen, MX Player på android og VLC på min Linux desktop. Fordi jeg kan lige dem.

Jeg et altså helst fri for distributørens skrammel!

Hvis det var enkelt og overkommeligt i pris at gøre lovligt med det samme udvalg, brugervenlighed og kvalitet, ville de fleste pirater nok blive omvendt.

Så tag og bliv enige om nogle protokoller så vi kommer ud af disse walled gardens.

17
22. november 2016 kl. 19:24

Jeg mener, at når der ikke skal produceres og distribueres fysiske skiver som skal ekspederes af personale i dyre butikker osv osv, så måtte det da gerne afspejle sig en LILLE smule i prisen.

Hvis man gerne vil repetere de 6 ældste star wars film inden man kaster sig over de nye til jul, kan man nu få Star Wars: The Digital Six Film Collection til nedsat fra lidt over tusind kroner til nu kun 858,-

https://play.google.com/store/movies/details/Star_Wars_The_Digital_Six_Film_Collection?id=qf3jJ63dv58&hl=en

Jeg lejer nyere film online og stener det gamle skrald på netflix, og synes faktisk det virker skide godt.. Men jeg forstår godt at hvis det digitale "salg" halter en smule med de priser.

16
22. november 2016 kl. 18:19

I forhold til hvad? Jeg har af flere omgange forsøgt at skifte over til lovlige alternativer og gang på gang skuffes jeg over hvor besværligt det er lavet.

En lille kommentar hertil:

HBO Nordic promovere sig selv med at være hjemsted for serier ... arrrr

  • Ingen mulighed for at markere hvilke serier man følger med i
  • Ingen synkronisering af hvilket afsnit man så sidst / ingen resume
  • totalt rodet oversigt hvor man skal grave sig igennem alt muligt pis for at finde den serie man følger.

Comon HBO... tag jer nu sammen !

15
22. november 2016 kl. 18:12

Men brugervenligheden er i mine øjne forholdsvis høj

I forhold til hvad? Jeg har af flere omgange forsøgt at skifte over til lovlige alternativer og gang på gang skuffes jeg over hvor besværligt det er lavet. Som andre også nævner, hvordan filan kan en flok amatørgrupper levere bedre service end de store distributionsselvskaber?

Og hvorfor skal vi vente så længe? Hvor mange år tog det ikke før vi fik mulighed for lovligt at hente mp3? Hvor mange år var det muligt at hente film ulovligt i Danmark før vi kom i nærheden af noget der gav mening som lovligt alternativ?

13
22. november 2016 kl. 17:38

De burde bruge deres krudt på at få fjernet geo blocking. Så man på lovligvis og uden at skulle rode med vpn kan streame nyere indhold på blandet netflix. Indholdet på streaming tjenesterne her i landet er for gammel. Så klart folk stadig downloader og streamer ulovligt. En kampagne vil ikke virke.

12
22. november 2016 kl. 16:35

Jeg er måske lidt skadet med små 500 DVD'er stående i reolen i stuen, men hvis man ikke kan leje sig til noget, så er det vel stadigvæk tilladt at købe sig til produktet?

Jeg meget enig og har mindst 1.000 BD/DVD liggende i fire store flyttekasser op på loftet.

Jeg vil bare ikke betale 180-200 kroner for en Premium film som efter 6-7 måneder kan løbes for det halve og efter et år for en 50’er. Så jeg køber imellem 3-8 film om måneden (hvad jeg nu kan få for 4-500,00). Nogle gange er jeg nødt til at købe en Premium film, fordi familien presser på.

Men i stedet for at gå biografen, ser vi som familie filmene derhjemme eller hvor vi har lyst. Vi skal bare have internet adgang. Så streamer Plex til os uanset om vi er hjemme eller ej.

Jeg har købt en QNAP TS-251+ med indbygget Plex mediaserver – og så kan Netflix godt lægge sig ned, for Plex er fuldt ud på højde med Netflix når vi snakker streaming af film og især med metadata om kunstere, instruktører, forslag til lignende film, filmomtale fra IMDB, klienter til afspilning osv.

Du skal naturligvis købe filmene, men har du som mig købt filmene, så er en mediaserver som Plex et uovertruffen redskab til at revitaliser dine film. www.plex.tv

10
22. november 2016 kl. 14:41

Min gode ven som pirat-downloader stort set alting fordi det er meget nemmere end samtlige lovlige tjenester, undre sig også over hvorfor der er så afsindig mange film man aldrig hører om i Danmark.

Hollywood producere i omegnen af 600 film om året og det er kun 1/10del af dem man nogensinde hører om.

Dertil kommer alle de mange andre film fra andre lande og TV produktioner fra fx SyFy, BBC osv som man heller aldrig hører om.

Hvis nu kvajpanderne i film/tv branchen fik fingeren (og hovedet) ud af røven og fik lavet en god service hvor alting var tilgængeligt ku det jo være at piraterne hellere ville bruge den service !

ps. Skulle også hilse fra min ven og sige at det aldrig har handlet om penge, han betaler rask væk 100-200kr om måneden på forskellige pirat tjenester og oven i det kommer alt det hardware som skal opgraderes i ny og næ.

9
22. november 2016 kl. 14:33

Udvalget på streamingtjenesterne kan vi godt blive enige om, at branchen kan forbedre...

Men brugervenligheden er i mine øjne forholdsvis høj, hvis man kører gennem en tablet eller smartphone + Chromecast eller Apple TV. Så den del af "undskyldningen" fra piraterne lyder til tom.

8
22. november 2016 kl. 12:38

Ejendomsmæglerne snakker altid om beliggenhed, beliggenhed og beliggenhed.

Når det kommer til serier og film så drejer det sig om udvalg for det er ikke kun mainstream der downloades ulovligt.

Hvad helvede skal folk gøre når man ikke kan opdrive sæson 5 af Hell on Whells eller sæson 1 af Ægte mennesker?

Hele verden snakkede om The Expanse men SyFy sender den ikke på dansk område og først da sæson 1 forlængst var forbi dukkede den op herhjemme.

Hvad hvis man ikke orker amerikansk mainstream men heller vi se asiatiske krimier og spanske gyser eller franske krimi-serier - hvor skal man så finde det?

Før i tiden kunne man gå i Chr. video og finde den slags ned i samme hjørne hvor de havde porno - den mulighed findes ikke mere.

Noget kan købes på nettet fra Hong Kong - men mit japanske og kinesiske er lidt rusten ;)

Selvfølgelig downloader folk US-mainstream - men jeg tror at rigtig mange downloader ting de ellers ikke kan få andre steder og så kan filmbranchen jo ikke lige frem påstå at de taber penge på det.

Hvis de dropper den forbandede geoblocking og gav os adgang til hinandens film og serier på tværs af landegrænserne så ville det meste ulovlige download forsvinde - at give os adgang til hjernedøde amerikanske serier og ofte kun i en begrænset periode og med huller i sæsonerne - det stopper ikke pirateriet.

7
22. november 2016 kl. 12:25

Det er bare en million gange bedre end et hvilket som helst andet betalt "lovligt" produkt på markedet, inklusive Netflix.

I Exodus er alle film, nye som gamle, også ofte dem fra biograferne i rimelig kvalitet relativt hurtigt. Selve små mærkelige japanske TV serier kan findes... Der er direkte trailer integration med Youtube, og den viser IMDB info, lader en søge på skuespillere, og se hvad andre ser nu, samt meget andet godt. Det holder endda styr på hvor langt du er nået i de forskellige ting og lader dig "resume" der fra hvor du forlod en stream, og det rigtigt smarte er den feature fungerer på tværs af "pirat kilder", så hvis en source begynder at skulle buffe rigtigt meget eller stopper pludseligt, så kan man bare stoppe streamen og vælge en anden source og den resumer selv fra det rigtige tidspunkt.

Der er også diverse undetekst plugins som automatisk finder matchende undertekster på tværs af nettet, også selvom det er en Full HD film som loades fra en USB stik.

Watchseries pluginnet tager de sidste TV serier som ikke er tilgængelige i Exodus.

Det er selvfølgelig en bekendt der har boksen og bruger den hos ham, men jeg tror gerne denne bekendte ville betale 200kr/måneden hvis man kunne få samme udvalg lovligt.

6
22. november 2016 kl. 12:19

Udvalg!! Jeg startede med at søge efter nogle af de klassiske populære film, Starwars, Lord of the rings, James bond, Terminator, Indiana Jones m.fl. INGEN var til stede på Netflix. WHAT??

Men hvis du ikke kan "leje" indholdet på Netflix, hvad forhindre dig så I at leje eller købe filmene på iTunes Store eller andre tjenester?

Jeg er måske lidt skadet med små 500 DVD'er stående i reolen i stuen, men hvis man ikke kan leje sig til noget, så er det vel stadigvæk tilladt at købe sig til produktet?

På den danske iTunes Store: Starwars : Tjek Lord of the rings: tjek James bond: tjek Terminator: tjek Indiana Jones: tjek

4
22. november 2016 kl. 12:11

Mulighed for download af filmen, så jeg kan tage den med på iPad'en.

Jeg kan nærmest ikke være mere enig med Gert, i alle betraktninger.

Men den største ting, der holder mig tilbage fra at købe Netflix og Tv2Play, er deres elendige media players. Jeg er godt klar over at langt de fleste forbrugere er totalt ligeglade med de tekniske løsninger, bare de kan se på et tilfældigt halvsløjt tv hvor det er svært at se forskel på et ansigt og en halvbrændt skive toast, samt en lydgengivelse hvor man ikke kan høre forskel på jazz og dubstep.

Med DR's programmer har jeg da trods alt en mulighed for at hente deres programmer ned, gennem deres podcast concept, og min egen podcast downloader. Og har derfor mulighed for at afspille det hvor og hvornår end det skal være.

Hvis TV2Play lavede noget der bare lignede, ville jeg købe det med det samme, og lige sådan med Netflix

3
22. november 2016 kl. 11:22

Der er stort marked for nye services og produkter i stil med Netflix.

Vi overgik helt fra "lyssky" tjenester til Netflix for et par år siden, og et par af de dele der virkelig mangler er f.eks.:

Udvalg!! Jeg startede med at søge efter nogle af de klassiske populære film, Starwars, Lord of the rings, James bond, Terminator, Indiana Jones m.fl. INGEN var til stede på Netflix. WHAT??

Undertekster på engelsk, uden det er for hørehæmmede. Danske undertekster der er læst korrektur på. De danske piraters "subbers" er MANGE gange bedre end Netflix-underteksterne. Og det er frivillige teenagere. Hvordan hænger det sammen?

Direkte links til IMDB, når man er inde og læse om filmen. Hvorfor har Netflix ikke sådan en lille smart detalje?

Mulighed for download af filmen, så jeg kan tage den med på iPad'en i sommerhus mm, uden internet. Det er måske gammeldags, men jeg bruger det stadig.

Sikkerhed for at indhold FORBLIVER på tjenesten, eller at der advares om sletning i god tid. Hvis det skal erstatte min DVD-samling og "MKV"-samling, så skal der være meget mere åbenhed om hvad der fjernes og hvornår, så jeg kan tage stilling til om jeg selv vil ud og købe det.

2
22. november 2016 kl. 11:12

Hvis branchen stadig tror at dette: "hvor man kan købe premierefilm lovligt." er relevant, skal de følge lidt op på forbrugernes mønstre. Netflix stormer derudad med kæmpe success, film og serier skal ikke lejes eller ejes, men flat-fee masser af aktuelt indhold er "hvad de unge vil have"

Er det cool at hente film og serier ulovligt? Absolut ikke! Men hvis man ikke kan finde en forhandler i danmark der har den varer man ønsker, så må man over grænsen for at hente den.

1
22. november 2016 kl. 11:10

Kunne de gøre det lige så nemt og udvalget lige så godt som pirat siderne...