Halvdelen af corona-konti på Twitter kan være bots

2 kommentarer.  Hop til debatten
Bots spreder falsk information om Covid-19, mener forskere fra Carnegie Mellon University.
1. maj 2020 kl. 10:37
errorÆldre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Næsten halvdelen af konti på Twitter, der taler om coronavirus-pandemien, er faktisk ikke styret af mennesker, men bots, ifølge ny forskning fra Carnegie Mellon University.

Det skriver mediet Vice.

Forskerne fandt, at 45,5 procent af brugerne, der tweeter om coronavirus, har samme karakteristiske træk som bots.

Mange af disse bots fodrer Twitter med skadelige og falske historier om pandemien, såsom teorien om, at 5G-tårne forårsager Covid-19, eller statsstøttet propaganda fra Rusland og Kina, som fejlagtigt hævder, at USA udviklede coronavirus som et biovåben, eller at amerikanske politikere udsteder obligatoriske lockdowns.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Bots bliver hele tiden mere sofistikerede for at undgå at blive slettet fra sociale medier, og derfor skal den software, der er nødvendig for at fange dem, regelmæssigt opdateres.

2 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
2
1. maj 2020 kl. 14:49

statsstøttet propaganda

Sådan set betyder propaganda ikke (nødvendigvis) løgnehistorier, men jeg tror ikke, at forfatterne tænkte så langt. Propaganda kan også være udbredelse af ideer.

1
1. maj 2020 kl. 13:31

"Statsstøttet propaganda fra Rusland og Kina, som fejlagtigt hævder ... at amerikanske politikere udsteder obligatoriske lockdowns."

Jeg ved godt dette er en citathistorie, men derfor burde Version2 alligevel tjekke hvilke påstande de udbreder. Fx er der ikke megen statsstøttet propaganda i at amerikanske politikere udsteder obligatoriske lockdowns. Med mindre altså at russerne nu styrer BBC mfl, der fortæller at 85-90% of the US population har være under mandatory lockdown eller stay-at-home orders.