Over en halv million hentede kørekort-app det første døgn

Illustration: Mikkel Møller Jørgensen
Den 29. november var det digitale kørekort blevet hentet mere end 700.000 gange, viser tal fra Digitaliseringsstyrelsen.

Den nye kørekort-app blev hentet over en halv million gange i løbet af det første døgn, efter at appen blev lanceret den 24. november.

Det skriver Ritzau ifølge ITWatch.

Det er Digitaliseringsstyrelsen, der står bag projektet om det digitale kørekort, og udviklingen af appen har kostet 45 millioner kroner.

En optælling fra styrelsen viser, at appen er blevet hentet 737.215 gange fra lanceringen og indtil midnat den 29. november.

»Det viser tydeligt, at der i befolkningen er efterspørgsel efter et digitalt alternativ til det fysiske kørekort,« siger transportminister Benny Engelbrecht (S) til Ritzau.

Det digitale kørekort er et frivilligt tilbud til danske bilister, og selvom man henter appen, skal man beholde sit fysiske kørekort. Det skyldes, at kørekort-appen kun gælder indenfor Danmarks grænser. Regeringen håber, at det digitale kørekort på sigt vil blive anerkendt i hele EU.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (12)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#1 Simon Mikkelsen

Det er tosset at man skal have et gyldigt pas for at kunne bruge appen. Man har jo et kørekort og passet har intet med det at gøre. Hvem kunne i øvrigt finde på at forny et pas til ca 700 kr midt i corona-tiden?

Det er noget af en glidebane hvis ting der ingen relation har skal gøres til forudsætning for noget andet. Kan man nu kun komme til tandlæge hvis man har buskort? Det her er en offentlig app, så må adgangen også være for alle med kørekort.

 • 9
 • 10
#2 Thomas Pedersen

Hvorfor er det tosset?

Passet bruges for, at opnå autentifikation af kørekortindehaverens identitet og billede.

Det offentlige har (heldigvis) ikke et billederegister over danske kørekortindehavere, så for at få et validt billede i det digitale kørekort, skal det komme fra et autoriseret sted (chip i passet).

Jeg tror ikke på, at der findes et nemmere og billigere alternativ, men kom gerne med et bud :-)

 • 17
 • 0
#4 Troels Olsen

Opsætningen gik fint for mig, men når min bedre halvdel forsøger med sit pas, får hun at vide hun skal bruge et gyldigt pas.

Hendes pas har udløb oktober 2021, og hun er ikke udvist fra Danmark, frataget sit pas eller andet som sølvpapirshatten kunne gætte på - men ingen kan svare på hvad der går galt.

Sikken solid investering. :-)

 • 1
 • 1
#5 Carl Hansen

Man kunne have valgt at ændre færdselsloven til at hvis politiet ønsker at kontrollere om man er i besiddelse af et lovligt kørekort er det nok at vise et billede af sit kørekort (Forside og bagside) Politiet kontrollerer jo alligevel online om et fremvist kørekort er gyldigt. Forøvrigt bruger de fleste vel lige som jeg kørekortet som ID langt langt oftere end vi viser det til politiet.

 • 5
 • 2
#6 Gert Madsen

Man kunne have valgt at ændre færdselsloven til at hvis politiet ønsker at kontrollere om man er i besiddelse af et lovligt kørekort er det nok at vise et billede af sit kørekort (Forside og bagside)

Ja, det virker som et projekt, hvor nogen har fået lov at lege i arbejdstiden.

Det er også paradoksalt at et kørekort, som man skal have, koster penge, hvorimod et frivilligt supplement (ikke erstatning eller alternativ, som der står i artiklen) er gratis for brugeren.

 • 7
 • 2
#12 Leif Neland

Man kunne have valgt at ændre færdselsloven til at hvis politiet ønsker at kontrollere om man er i besiddelse af et lovligt kørekort er det nok at vise et billede af sit kørekort (Forside og bagside)

Man lærer vel inden 3. klasse hvordan man kan fotomanipulere sit ansigt ind på et andet foto, så det giver ingen sikkerhed mod at du ikke har sat dit billede ind på et foto af din fætters kørekort.

Politiet kontrollerer jo alligevel online om et fremvist kørekort er gyldigt.

Men først prøver de at sikre sig at du er personen på billedet.

Forøvrigt bruger de fleste vel lige som jeg kørekortet som ID langt langt oftere end vi viser det til politiet.

Det kan man også med app-kortet. Læg mærke til at baggrunden bølger langsomt, så man ikke bare kan fremvise et billede. Og du kan med din egen kørekort-app kontrollere at det er en ægte kørekort-app, du ser på og ikke en forfalsket.

Jeg synes nu det virker ret gennemtænkt.

 • 4
 • 2
Log ind eller Opret konto for at kommentere