Over en halv millard kroner i kryptovaluta er blevet stjålet fra japansk kryptobørs

Illustration: Phongphan/Bigstock
Den japanske kryptobørs Liquid har fået stjålet for over 90 millioner dollar i kryptovaluta. Det er andet hackerangreb på en kryptobørs denne måned.

I torsdags meldte den japanske kryptobørs Liquid, at de var blevet »komprimiteret«, og derfor blev nødt til at suspendere alle overflyttelser indtil de fik undersøgt lækket. Liquid har ikke oplyst den samlede sum, der er blevet stjålet. Det skriver CNBC.

Blockchain analysefirmaet Elliptic har tilgengæld skrevet, at deres analyser af angrebet viser, at der er tale om omkring 97 millioner amerikanske dollar i kryptovaluta, som er blevet tilgået af hackerne. Samtidig skriver Elliptic i et blog opslag, at omkring 45 millioner af de stjålne kryptovaluta er blevet overført til ethereum. Elliptic begrunder overførslen med, at Etherum tokens ikke kan blive frosset.

Liquid er ikke den eneste kyptobørs, som er blevet udsat for et hackerangreb for nylig. For knap en uge siden blev Poly Network også udsat for et angreb, det endte dog noget anderledes. For selvom det var verdenshistoriens største krypto-tyveri, endte hackerne med at tilbagebetale de 600 millioner dollar til Poly Network. Efter de tog imod en dusør på 500.000 dollar, vel at mærke. Hackerne meldte den gang ud, at angrebet bare var for ’for sjov’ og at det ’hele tiden’ havde været planlagt at tilbagebetale pengene. Om Liquid får lov at være lige så heldige, må tiden vise.

Læs også: Krypto-hacker sender mere end 600 millioner dollar tilbage til offeret

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (2)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere